Recidíva výsypu - ekzému

bella1988
23. mar 2017

Maminky,riesim kozne problemy maleho synceka,vcera sme prvykrat pouzili kortikoidnu mast a nastalo prudke zlepsenie.Zaujimalo by ma,tie,co s tym mate skusenosti,po vysadeni resp. ukonceni liecby uz boli vsetko v poriadku alebo dosli k recidive problemu?ja sa tu vytesujem,ze konecne ma vyrazky maly omnoho lepsie a okolie ma presviedca,ze sa mu to vrati...

sofhia
23. mar 2017

ahoj, presne tejto teme sa venuje nas blog. nasa dcera mala tazky atopicky. zvladli sme to bez lekarov a ich masti. kortikoidy su cesta do pekla , zaberu hned , na nejaky cas , potom sa vsetko vrati o ovela horsie. AE je autoimunitna porucha, to ti ziaden krem nemoze vyriesit . potlacit priznaky, to ano , ale urcite nie vyliecit.

vrati sa to na 100% , kedze to nikdy neodislo , len je to momentalne maskovane kortikoidmi. ako vyprcha ich ucinok , zmizne aj maskovanie.

https://www.facebook.com/pg/Zdravy-ZIVOT-Health...

kaja73
23. mar 2017

bud sa to vrati ako ekzem,alebo ako hlbsi problem-napr.astma ,pelove alergie...problem kortikoidy len zatlaca hlbsie...pricina ekzemu je vnutorna..zvacsa hlavne v crevach..teda riesit treba stravu-sledovat reakcie po potravinach, podavat probiotika, prebiotika..

bella1988
autor
23. mar 2017

zatial nam atopicky ekzem.nepotvrdili,maly ma nejake vyrazky na lytkach a vraj to nevyzera na ekzem,vraj pozostatok virusovej infekcie,ktoru prekonal v januari,boli sme s tyn aj v nemocnici a odvtedyvsa to taha,nesvrbi ho to,len mna ide porazit,ze to tam stale ma a nemizne to...samozrejme po natreri locoidom vcera sa to velmi zlepsilo,mame to natierar len tri vecery a potom uz nie...aj taketo kratkodobe uzivanie sposobi pohromu?po akej dobe mam cakat navrat vyrazok?chcem zajstvk inunoalergologovi skrz toho,ze nas caka ockovanie mmr a kvolibtomuto ho asi budem chciet odlozit

bella1988
autor
23. mar 2017

@kaja73 dlhodobo davame probiotika baby pearls...a stravu mi je tazko odsledovat,kedze to ma na nozickach uz od januara nonstop,nikde inde nema ziadne prejavy

5petusik55
26. mar 2017

My konkretne taketo problemy nemame, ale znamy to riesili pomocou produktov na prirodnej baze, tiez ako pozostatok z virusovej infekcie a krasne to zmizlo 🙂