Reakcia na pesticídy

janaff
17. apr 2015

Nemate niekto skusenost s reakciou na postrek na zelenine? 6 mesacnej dcerke nabehla rano biela vyrazka na cervenom podklade a teraz toho ma vela, na lici, na chrbte, na bedrovom klbe. a je to horuce. ja mam ekzem, ale u nej to teraz poobede pomaly mizne akoby nic a bolo to riadne velke a cervene. tskze neviem , ci ekzem moze mat aj takuto formu, ale skor mi to pripada ako reakcia na nieco. neviete mi niekto poradit co by to mohlo byt?

zita19
17. apr 2015

@janaff ako vies, ze je to postrek na zelenine? Moze to byt alergicka reakcia na cokolvek a pokial nemas dokaz, ze su to pesticidy, tak by som toto nenapisala do nazvu temy. Co jedla? Co bolo nove za posladnych 24 hodin s cim sa stretla?
Treba natriet fenistilom, nasadit nulovu dietu (cize davat len to co uz jedla pred tym, nic nove) a zacat pisat jedlo, prasky, oblecenie a sledovat reakcie.

evening_star
17. apr 2015

To môže byť čokoľvek, aj symptóm nejakej inej choroby, môže to byť aj reakcia na tú samotnú zeleninu, nielen na pesticídy, neviem, ako si hneď na to prišla. Ale my teda lekárky nie sme a z opisu "biela vyrážka na červenom podklade" diagnózu nestanovíme. Takže utekaj k lekárovi.

janaff
autor
17. apr 2015

@jaja1979 no dajme tomu, a naco je to reakcia ta na fotke?

janaff
autor
17. apr 2015

preto na pesticidy lebo ja som mala rekaciu na postrek na brokolici, za pol hodinu obrovske cervene flaky na tvari

janaff
autor
17. apr 2015

@jaja1979 ale ostavalo to stale rovnake? lebo nasej to po hodine zmizne a objavi sa inde a je to horuce, no teplotu nema.

jaja1979
17. apr 2015

@janaff Precitala si si celu tu diskusiu? Presne toto mali moje decka, ale nie naraz, dcera prva a syn po tyzdni, presne tie iste priznaky. Bol to virus, flaky sa objavovali a mizli, zakazdym na inom mieste, boli horuce, ked som ich osprchovala vo vlaznej vode, zmiernili sa. Davala som fenistil, trochu pomohlo, ale uplne zmizlo az po 3, 4 dnoch. A dostali to este aj o rok - ale uz len dcera. Vtedy som to uz neriesila, preslo same.

domak2
17. apr 2015

Ja som mozno hystericka matka, ale keby malo moje polrocne dieta cervene horuce flaky po celkom tele, tak sedim v cakarni u lekara a nehadam diagnozy.

janaff
autor
18. apr 2015

@jaja1979 pisalo tam, ze virus. 5. chroba? ale nasa ma len pol roka a to je vraj az od 3 rokov.
@domak2 prepac nedostanem sa sama s 2 detmi na pohotovost v piatok vecer a ani dnes nie kedze muz je v praci. ak sa to zhorsi tak mozem ist na pohotovost az dnes poobede alebo v pondelok k lekarke, takze ma neodsudzuj. a ja sama mal alergie a ekzem, takze preto sa radsej infiormujem, lebo ona teplotu nema.