Prosím vás kto ste si tym presli. Dcére prišli na Raštep úplne náhodne v 2 mesiaci. Poslali nas na krčné, kde mi dr povedala ze ano vpravo hore ma Raštep mäkkého podnebia ale ze taky maly a ze nevie ci nám s tym bude niečo niekto robiť. Mame ísť o dva mesiace (teraz vo februári) opäť na kontrolu a ze uvidí ci to bude na operáciu.
Otázka je tu niekto kto ste s tym na operáciu neboli a dieta je v pohode? Moja malička zatial pije iba mliecko, s obyčajnej MAM fľašky, pije pekne, nostekom jej vôbec nevybieha, uvidím ako to bude este s prikrmamy ale zatial nemam pocit ze by jej to nejak prekážalo, no bojím sa ze ak by nas na operáciu neposlali aby to nemalo potom za následok problémy s rečou ale niečim iným.
Viete mi niekto napísať reálne skúsenosťi? Dakujem
Pokial je operacia potrebna urcite by som ju volila.my sme mali makke aj kus tvrdeho podnebia.pri piti z flase to este ako tak islo ale ako sme presli na prikrmy to bola katastrofa.operacia dopadla skvele, ked sme chodili k novej doktorke a pozrela mu do ust ani to nikto nezbadal ze to mal operovane.vsetci to chvalia, ze nadherna robota.jednoznacne sa poradit s dobrym plastickym chirurgom...
Ahoj, presli sme tym. Dceru operovali v Ba v ruzinove, ked mala 9mes. Dlho sme chodili na logopediu, ale teraz je v pohode. Pozri si stranku www.rozstepy.sk je tam forum, kde odpovedaju lekari z ruzicovskej plastiky.
Poznám dospelú ženu, ktorá mala ako dieťa podobný problém a žiadny problém s rečou ani ostatnými vecami nikdy nemala 🙂 Neboj sa, ak doktor povie, že operácia by bola pre ňu lepšie riešenie tak ho treba poslúchnuť 🙂
@natalushka
@alias313
@u2jana
@gabci_gabca ja by som praveze chcela aby ju operovali aj ked to ma malinké.
Skôr sa bojím toho ci to budú chciet preto operovať a ze ak jej to neurobia bojím sa ci sa to nemôže potom prejaviť.
ahoj, moje baby maju razstep uvuly, toho lalocika , a jednej to troska zasahuje aj do podnebia. na SVK ju chceli operovat. ale sme sa medzicasom prestahovali do AT a tu nam dr. povedal, ze to je len kozmeticka vada, a radsej sa potom obratit na logopeda ked bude treba. jedna hovori pekne a druha ma problem so sykavkami a s K a G. akurat cakame za logopedom na termin. mam znamu, ktorej operovali a povedala, ze neskor mala prave preto problem, kedze jej mali vebyerat mandle, ale kvoli predoslej operacii rasztepu sa uz nedalo, bolo by sa uplne narusilo pnutie na podnebi a nebola by vedela hovorit.
za mna pokial je to len kozmeticka vada, tak to neries. nebudes predsa davat dieta pod skalpel a plnu narkozu kvoli kozmetickej vade. hlavne ak sa vam na to prislo az ked mala 2 mesiace.
mimochodom aj tej nasej som si vsimla ja, dr. v nemocnici ani na poradni nezbadala. a u druhej to tusim nevie dodnes.
@drobcek26l nech sa na to pozrie odbornik na toto a s nim sa dohodni ci je to nutne operovat teraz. ak nemate problemy a odbornik ti odobri ,ze to nie je nutne riesit okamzite, tak odloz operaciu min. po 2hom roku zivota , idealne az neskor po 3tom a vyssie . anesteza pre dieta pod 2 roky ma vyrazny efekt na nervovu sustavu / mozog . ak je to mozne, tak sa tomu vyhnite v nizkom veku.
Ahojte neviem či je tu ešte nejaká mamička čo ma ďieťa zos rastepom podnebia potrebovala bysom pomoc aby mi niekto pomohol. Mam syna ktorý ma jeden rok a osem mesiace a už nechce piť mlieko tak sme prešli na krmenie ale neviem či robime dobre keď mu davam krmenie ci to není riskatne?poprosim o radu.
Ahoj..ja skusenost nemam,ani neporadim..ale ak je to len kozmeticka zalezitost,urcite to neuskodi,ak by sa to riesilo operacne..prave ak by sa to neriesilo,vtedy by mohol mat drobcek problemy s recou a tak..otazne ako hlboko to zasahuje,ale to asi dr.odsledovala..viem,ze v BA sa toto riesi na klinike,neviem presne ktorej,klasika jedna z nemocnic..neviem odkial ste,ale mozno skusit vygooglit,zavolat..alebo niekto tu urcite bude vediet..maju potom aj logopedicku pomoc hned od zaciatku pre tieto deticky..neboj,dobre to dopadne,drzte sa