Rázštep mäkkého podnebia - skúsenosti

drobcek26l
29. jan 2018

Prosím vás kto ste si tym presli. Dcére prišli na Raštep úplne náhodne v 2 mesiaci. Poslali nas na krčné, kde mi dr povedala ze ano vpravo hore ma Raštep mäkkého podnebia ale ze taky maly a ze nevie ci nám s tym bude niečo niekto robiť. Mame ísť o dva mesiace (teraz vo februári) opäť na kontrolu a ze uvidí ci to bude na operáciu.

Otázka je tu niekto kto ste s tym na operáciu neboli a dieta je v pohode? Moja malička zatial pije iba mliecko, s obyčajnej MAM fľašky, pije pekne, nostekom jej vôbec nevybieha, uvidím ako to bude este s prikrmamy ale zatial nemam pocit ze by jej to nejak prekážalo, no bojím sa ze ak by nas na operáciu neposlali aby to nemalo potom za následok problémy s rečou ale niečim iným.
Viete mi niekto napísať reálne skúsenosťi? Dakujem

natalushka
29. jan 2018

Ahoj..ja skusenost nemam,ani neporadim..ale ak je to len kozmeticka zalezitost,urcite to neuskodi,ak by sa to riesilo operacne..prave ak by sa to neriesilo,vtedy by mohol mat drobcek problemy s recou a tak..otazne ako hlboko to zasahuje,ale to asi dr.odsledovala..viem,ze v BA sa toto riesi na klinike,neviem presne ktorej,klasika jedna z nemocnic..neviem odkial ste,ale mozno skusit vygooglit,zavolat..alebo niekto tu urcite bude vediet..maju potom aj logopedicku pomoc hned od zaciatku pre tieto deticky..neboj,dobre to dopadne,drzte sa

alias313
29. jan 2018

Pokial je operacia potrebna urcite by som ju volila.my sme mali makke aj kus tvrdeho podnebia.pri piti z flase to este ako tak islo ale ako sme presli na prikrmy to bola katastrofa.operacia dopadla skvele, ked sme chodili k novej doktorke a pozrela mu do ust ani to nikto nezbadal ze to mal operovane.vsetci to chvalia, ze nadherna robota.jednoznacne sa poradit s dobrym plastickym chirurgom...

u2jana
30. jan 2018

Ahoj, presli sme tym. Dceru operovali v Ba v ruzinove, ked mala 9mes. Dlho sme chodili na logopediu, ale teraz je v pohode. Pozri si stranku www.rozstepy.sk je tam forum, kde odpovedaju lekari z ruzicovskej plastiky.

gabci_gabca
30. jan 2018

Poznám dospelú ženu, ktorá mala ako dieťa podobný problém a žiadny problém s rečou ani ostatnými vecami nikdy nemala 🙂 Neboj sa, ak doktor povie, že operácia by bola pre ňu lepšie riešenie tak ho treba poslúchnuť 🙂

drobcek26l
autor
30. jan 2018

@natalushka
@alias313
@u2jana
@gabci_gabca ja by som praveze chcela aby ju operovali aj ked to ma malinké.
Skôr sa bojím toho ci to budú chciet preto operovať a ze ak jej to neurobia bojím sa ci sa to nemôže potom prejaviť.

meusicka
30. jan 2018

ahoj, moje baby maju razstep uvuly, toho lalocika , a jednej to troska zasahuje aj do podnebia. na SVK ju chceli operovat. ale sme sa medzicasom prestahovali do AT a tu nam dr. povedal, ze to je len kozmeticka vada, a radsej sa potom obratit na logopeda ked bude treba. jedna hovori pekne a druha ma problem so sykavkami a s K a G. akurat cakame za logopedom na termin. mam znamu, ktorej operovali a povedala, ze neskor mala prave preto problem, kedze jej mali vebyerat mandle, ale kvoli predoslej operacii rasztepu sa uz nedalo, bolo by sa uplne narusilo pnutie na podnebi a nebola by vedela hovorit.
za mna pokial je to len kozmeticka vada, tak to neries. nebudes predsa davat dieta pod skalpel a plnu narkozu kvoli kozmetickej vade. hlavne ak sa vam na to prislo az ked mala 2 mesiace.
mimochodom aj tej nasej som si vsimla ja, dr. v nemocnici ani na poradni nezbadala. a u druhej to tusim nevie dodnes.

prevenar
30. jan 2018

@drobcek26l nech sa na to pozrie odbornik na toto a s nim sa dohodni ci je to nutne operovat teraz. ak nemate problemy a odbornik ti odobri ,ze to nie je nutne riesit okamzite, tak odloz operaciu min. po 2hom roku zivota , idealne az neskor po 3tom a vyssie . anesteza pre dieta pod 2 roky ma vyrazny efekt na nervovu sustavu / mozog . ak je to mozne, tak sa tomu vyhnite v nizkom veku.

gaborovamira5
22. okt 2024

Ahojte neviem či je tu ešte nejaká mamička čo ma ďieťa zos rastepom podnebia potrebovala bysom pomoc aby mi niekto pomohol. Mam syna ktorý ma jeden rok a osem mesiace a už nechce piť mlieko tak sme prešli na krmenie ale neviem či robime dobre keď mu davam krmenie ci to není riskatne?poprosim o radu.