Rázštep chrbtice - hrbolček nad riťkou

martinka2720
17. jún 2024

Rodičia detí z raztepom ako ste to zistili, ako su natok vaše detí maju problémy alebo žijú plnohodnotne ako iné detí.
Môj syn má 4 roky od narodenia mal hrbolciek nad ritkou malý ako Moja päsť bolo mi povedané že to je lipom ,potom že to môže byť meningikela no ako Matka som riesila hlavne uška lebo sa zistilo že nepocuje tak sa chodilo po vysetreniach ,stresy ,stach, bol covid potom operácia ..no neviem ak má má rodič takéto dieťa môžte mi napísať dakujem.

jankapresov
17. jún 2024

@martinka2720 spytam sa na tu temu ušiel, kamoske sa narodil nepočujúci chlapcek, caka ich operácia , idu mu davat implantát, a uz im len ostava cakat ci pomoze.U vasho synčeka to ako dopadlo s tymi uskami po operacii?...kamoskin to ma zrejme nejak genetické hoc to v rodine nemaju, lebo ziadnu vadu inu nenasli

sun_shine_2020
17. jún 2024

@martinka2720 ahoj, kvoli tomu razstepu chodis s nim k neurochirurgovi?/neurologovi?

martinka2720
autor
19. jún 2024

@jankapresov syn v 2 rokoch bol operovaný v KE maj 4h operaciu je obojstranne implantovany ma kochlearne implantáty, počuje už dobré všetko hovorí pár slov ale porozumenie je slabé aj reč tak dúfam že sa to časom napraví ešte ..

martinka2720
autor
19. jún 2024

@sun_shine_2020 chodievala som k neurologovi na kontroli neurolog hovoril že ak by mal menigomyokelu tak by bol ochrnutý ale že nevidí problem zatiaľ usg nič nevidel ,rtg po narodení tiež v poriadku len hovoril že MR ukáže čo ale po kochlearnej operacii so bojím dať už na MR