Rastové bolesti u 3,5-ročnej

1. jan 2025

Ahojte, dcérka 3,5r sa za poslednú dobu budí v noci s plačom veľkým 1-2x. A dnes začala vravieť že ju bolí kolienko jedno že sa jej ťažšie chodí. Akože behala všetko , je hyperaktivna ale že ju to bolí. Môžu to byt rastové bolesti alebo radšej nejako vyšetriť, zobrať krv ? Ďakujem za rady. Ja už si všeličo domýšľam, lebo sa bojím 🙈

kulumulu123
1. jan 2025

Kosti rastu rýchlejšie ako svaly tj sval sa musí natiahnuť kým dorastie preto sú rastové bolesti... Väčšinou sa tak deje v noci.. Ja som dcére kúpila v dm taky modrý mentolovy krém namasirovala napr lýtka alebo co bolo treba.. Dosť chladí ale na vždy pomáha... Skus ak nepomôže tak by som išla smer lekár...

jazula
1. jan 2025

Moja 3,5r sa tiež začína v noci budiť na bolesť nôh čoraz častejšie, ale sťažuje sa hlavne na členky/lýtka, nie na kolienka. Cez deň je neustále v pohybe a na nič sa nesťažuje. Bavila som sa o tom s doktorkou dávnejšie, ale vtedy mala aj nádchu. Bolesť nôh podľa pedi môže byť hlavne následok virózy alebo rastové bolesti. Na rastové bolesti štandardná liečba nie je, len homeopatická. Ja sa za ňou chystám s malou budúci týždeň, tak som zvedavá, či naordinuje aj nejaké vyšetrenia, alebo rovno nasadíme tie homeopatiká.

arieska
1. jan 2025

áno, je to bežné. Ja mám chalanov a obidvaja to mali prvý krát vo veku cca 3 roky a druhý krát v období puberty...cca keď mali 13 rokov

majamat
1. jan 2025

v obdobi zachvatu bolesti moze mat tazkosti aj s chodenim,a le ak sa vyskytuju aj inokedy, priapdne nejaka stuhlost, vhodne je vysetrenie. takto sa moze prejavovat aj juvenilna artritida u deti.

ja som podobne bolesti mavala od detsva a mam ich doteraz. aj dcera amva tieto blesti od 1,5r.

autor
1. jan 2025

@jazula no ona sa v noci nesťažuje na nič len plač a potom po chvíľke utíšenia zaspí. Je veľa krát aj smädná teda vždy keď ide spať , môže byt ze aj vymýšľa a ide sa napiť , alebo v noci poprosi o piť. Zdá sa mi ze je aj taká spuchnuta ako keby , sem tam ju bolí bruško, pretože mala bezlaktozovu a bezlepkovú diétu a teraz sme museli prejsť na normálnu stravu asi pred mesiacom aby vedeli urobit nové testy. Takže neviem , pôjdeme isto asi aj doktorke a napíšem aj na gastro

jazula
1. jan 2025

Fúha, no to sa môže budiť na hocičo…moja síce v noci len sedí a plače, ale na naliehanie povie, že nôžky a chytá sa dole pri členkoch. Pomasírujem a až potom zaspí. U tvojej by som sa asi skôr bála, že je to následok tej zmeny v stravovaní.

majamat
2. jan 2025

ako to bolo s tymi dietami? preco ste s nimi zacali? a ako dlho bola na diete?

no moze to mat aj suvis. ak je tam napr podozrenie na celiakiu, potom mozu byt tazkosti aa teda priznaky pri konzumacii alergenu.
ja moc nemam rada dietovanie predtym, nez sa dokonci diagnostika, lebo potom sa clovek dostava d stadia, ked musi dietu prerusit a casto su tazkosti este vyraznejsie, ako predtym, nez bola dieta nasadena. moja sestra nemoze BKM, predtym mala nejasne bolesti brucha a teda so stolicou problem nemala, teraz, ked porusi dietu, tak uz ju aj prehana.