Rany v ústach 2-ročnej dcérky

4. nov 2024

Ahojte, dcerka 2r, bola pred mesiacom chora, odvtedy jej ostal uz iba kasel, ale co ma trapi je ze mala odvtedy v ustach (asi) afty, uz asi 2 krat sa jej zahojilo, myslela som ze dobre lebo v ustach uz nic nemala. Ale vcera vecer zrazu zacala plakat ze ju bolia usta, a jedno aj druhe lice rozhryzene, tiekla jej krv, vyslovene si to hryzla..Co jej na to mozem dat ? Alebo ku dr. ? Ani neviem ci toto zubar riesi ci pediater....Vdaka za kazdu radu...

gulka123
4. nov 2024

Ja som toto mala pred pár týždňami. Bola som s tým až na pohotovosti. Nejaká viróza. V hrdle samé afty nemohla som ani jesť ani piť neskutočná bolesť. Deti chvalabohu toto nemali. Obvodná mi na to nič nedala, pretože mi na to vraj nič nezaberie…šla som na pohotovosť a hneď mi dala lieky, ktoré okamžite zabrali. Má to len po stranách líc alebo aj na mandliach? Ak len na ústach dnu a vo vnútornej strane líc tak to môže byt z oslabenej imunity alebo zlá hygiena..čistí si zúbky alebo čistíš ty dostatočne? stačí, že pár dni sa vynechá umývanie zúbkov a už sa toto stane…nezjedla niečo ako napríklad čipsu? A s tou ostrou stranou či jej to tam nepoškriabalo a ona si potom do toho kúsala keď ju bolelo…viac príčin môže byť.

autor
4. nov 2024

@gulka123 ma to len na stranach lic, zubky cistim vyhradne ja elektrickou zubnou kefkou...stalo sa ze sme vynechali vcera umyvanie, ale ze by az toto bola reakcia...nezjedla myslim nic take ostre, z coho by to mohla mat, na to som si posledny tyzden tiez davala pozor. Nepoviem keby to bolo raz, ale za posledny mesiac sa jej to spravilo 3. krat. Vlastne podla mna tam ani nemala pluzgier ked som jej pozerala na posledy,mala to uplne zahojene, to mi prislo ako by si to vyslovene rozhryzla, a vlastne ked sa to trosku zhojilo je to take biele podobne ako afta. Ja ani neviem, nemam s tym skusenost ani u seba ani u nej , takze len si myslim ze to mohli byt afty ....Ale vdaka za skusenost, nevedela som ze to moze byt az taketo zle ako si mala ty...

janulik288
Odpoveď bola odstránená
Zobraz