Ranka na palčeku od cmúľania

demo
6. mar 2013

Viete mi niektorá prosím vás poradiť, čo môžem urobiť so zapálenou kožou na palci, ktorá je následkom cmúlania? Čo tam môžem dať, čo by pomohlo? Môj malý si palček cmúla vždy potom, ako ho polospiaceho uložím do postielky (po kojení), alebo keď je unavený. V poslednom čase je nervóznejší, asi mu rastú stoličky a preto má ten palec v puse častejšie, ako je zdravé. Ranka je červená, drsná a trocha aj akokeby tam mal trocha hnisu. Rozmýšlala som nad genciánkou. Syn má 13 mesiacov. Poradite? Vdaka

mimikas
6. mar 2013

@demo akoby si pisala o mojom synovy, moj ma palce oba tak ocmulane ze mu koza prasna, no mastim mu to Bepanthenom a prelepujem leukoplastom aby si to necmulal. A nechce ziadny cumel?Moj si nakoniec zvykol na cumel, ale ked ho nema tak hned dava do ust palec, ten mu chuti podstatne viac

demo
autor
6. mar 2013

@mimikas nie cumel bohuzial vobec nechce. skusali sme vselijake typy, ale nic. leukoplastom mu to nechcem prelepovat, aby ho nezhltol. a cmula iba jeden, o to horsie vyzera. naozaj dufam, ze z toho vyrastie a nebude mat palec v puse aj v skolke.

demo
autor
6. mar 2013

@mimikas pozeram, ze su dokonca aj rovesnici 🙂

mimikas
6. mar 2013

@demo no skúšaj rôzne cumle, nám vyhovuje kaucukovy a okrúhly a moj chce cumel len odkedy sme začali lepiť palec ale bol to boj, no ja sa bojím že s to neodnauci, moja mama si cmulala palec až do jej 12 rokov. Toho leukoplatu som sa aj ja bála ale este ho ani raz nezjedol ale vie si ho odlepit.

demo
autor
6. mar 2013

@mimikas cumle som uz ozaj vzdala, nema to vyznam, hnusia sa mu. chrastavy a zapaleny palec sa mu nehnusi. ma tam aj hnis. stava sa vam to?

mimikas
7. mar 2013

@demo presne to sa nam stalo a vtedy som si povedala, ze ci sa mu to paci alebo nie tak mu ho lepim a musi mat cumel, to bolo placu a nervov ale nakoniec ten cumel predsa do ust dal, ale stale si cmula aj palec a hned ako nema po ruke cumel alebo mu v noci vypadne tak palec ide hned do ust, este ho ma stale taky vysuseny ale uz to nie je az take strasne. Davaj pozor aby sa mu tam nahodou nedostala infekcia