Ahojte dievčatá… moja mala spickuje a už ma 5 rokov.. podľa
Ortopeda je všetko ok, ale
Už zacinam byt nepokojná 😫niake rady, cviky, proste nech chodí
Normálne … ďakujem vam ❤️
neboj z toho vyrastie, zacni ju upozornovat nech nechodi po spickach, ta moja tusim uz tak nechodi aj ked mozno rok - dva dozadu som ju urcite este par krat upozornila, nech nechodi po spickach a to mala uz 15r 😂 mensia spickovala tiez ale ta skoncila skor ako tato starsia.
kup jej topanky/sandale protetika, maju plnu pevnu pätu a podosvu, neumoznia jej spickovat, u nas to pomohlo
@karhu boze, ved pomaly kazde druhe dieta spickuje, nechapem preco kvoli tomu dieta trapit specialnymi pevnymi topankami, skuste si ich obut tie, ktore ich chcete dat detom ako sa Ti v tom bude chodit..... u mna spickovali obidve a prezili to, nemaju ziaden zdravotny problem a to ma jedna 15 a druha 9r
@simonah73 autorka to CHCE riesit, tak ak jej nepomohol ortoped, fyzioterapeut moze poradit viac, jedna navsteva dieta urcite netraumatizuje a cviky nie su bolestive
neviem co si kto predstavuje pod zdravotnou obuvou, no napriklad protetika ponuka mnoho pohodlnych a modernych kuskov
a co sa tyka zdravia dieta to vie posudit odbornik, nie rodic, ktory vidi co chce, a problemy sa casto prejavia az v puberte, v dospelosti..a vtedy je uz neskoro
@karhu asi som si to spojila s tym, co mi pisala v sprave, tam pisala, ze to riesi hlavne jej svokra, mozno to mohla napisat aj sem. a moje starsie dieta nosilo z nejakeho dovodu topanky na mieru urobene takze ano viem co to obnasa, aj ked mozno uz maju moderne kusky ale tych 11 rokov dozadu veru mali velmi daleko od modernosti.
A inak je vsetko v poriadku okrem toho spickovania?
@henka123123 nie nemá
pises ze je ok, a vzapati ze ma topanky od ortopeda... tak sa rozhodni... moja tiez dlho spickovala ma od ortopeda specitopanky vysoke nad kotniky v nich sa neda spickovat 😊
ak je podľa ortopeda ok, tak by som ju dala na balet