Rady, tipy, triky na špičkovanie dieťaťa 😖

koska31
19. júl 2021

Ahojte dievčatá… moja mala spickuje a už ma 5 rokov.. podľa
Ortopeda je všetko ok, ale
Už zacinam byt nepokojná 😫niake rady, cviky, proste nech chodí
Normálne … ďakujem vam ❤️

mamamasama
19. júl 2021

ak je podľa ortopeda ok, tak by som ju dala na balet

simonah73
19. júl 2021

neboj z toho vyrastie, zacni ju upozornovat nech nechodi po spickach, ta moja tusim uz tak nechodi aj ked mozno rok - dva dozadu som ju urcite este par krat upozornila, nech nechodi po spickach a to mala uz 15r 😂 mensia spickovala tiez ale ta skoncila skor ako tato starsia.

karhu
19. júl 2021

kup jej topanky/sandale protetika, maju plnu pevnu pätu a podosvu, neumoznia jej spickovat, u nas to pomohlo

koska31
autor
19. júl 2021

@karhu mame ich od ortopeda… ver či never v jedných spickuje 😖

karhu
19. júl 2021

@koska31 navstivte fyzioterapeuta, ten poradi co a ako

simonah73
19. júl 2021

@karhu boze, ved pomaly kazde druhe dieta spickuje, nechapem preco kvoli tomu dieta trapit specialnymi pevnymi topankami, skuste si ich obut tie, ktore ich chcete dat detom ako sa Ti v tom bude chodit..... u mna spickovali obidve a prezili to, nemaju ziaden zdravotny problem a to ma jedna 15 a druha 9r

simonah73
19. júl 2021

@koska31 skratka neries, ked si to vsimnes, upozorni. u nas uz stacilo len "spicky" povedat a hned klesli aj paty na podlahu. za mna zbytocne trapenie chodenim k ortopedovi, ci inym odbornikom....

karhu
19. júl 2021

@simonah73 autorka to CHCE riesit, tak ak jej nepomohol ortoped, fyzioterapeut moze poradit viac, jedna navsteva dieta urcite netraumatizuje a cviky nie su bolestive
neviem co si kto predstavuje pod zdravotnou obuvou, no napriklad protetika ponuka mnoho pohodlnych a modernych kuskov
a co sa tyka zdravia dieta to vie posudit odbornik, nie rodic, ktory vidi co chce, a problemy sa casto prejavia az v puberte, v dospelosti..a vtedy je uz neskoro

simonah73
19. júl 2021

@karhu asi som si to spojila s tym, co mi pisala v sprave, tam pisala, ze to riesi hlavne jej svokra, mozno to mohla napisat aj sem. a moje starsie dieta nosilo z nejakeho dovodu topanky na mieru urobene takze ano viem co to obnasa, aj ked mozno uz maju moderne kusky ale tych 11 rokov dozadu veru mali velmi daleko od modernosti.

henka123123
19. júl 2021

A inak je vsetko v poriadku okrem toho spickovania?

koska31
autor
19. júl 2021

@henka123123 nie nemá

kacena4
19. júl 2021

pises ze je ok, a vzapati ze ma topanky od ortopeda... tak sa rozhodni... moja tiez dlho spickovala ma od ortopeda specitopanky vysoke nad kotniky v nich sa neda spickovat 😊