Moj synsek má reflux nie silny pekné pribera máme 4 mesiace a ja stale len periem a prezliekam malého skoro nikam sa s ním nedá ísť je hyperakraktivny a strašne chce sedieť a kedze sa zdvyha vraciacia teraz este viac antirefluxne mliecka nás zapekaju a situované gastrotus nezaberá idem sa už zblaznit máte niektorá skúsenosti s tou operáciou ako to prebieha? Ďakujem vám
Ahoj Adka,aj nas maly ma reflux uz ako sme sa vratili z porodnice.Ale nepriberal,neprospieval,stale grckal.Doktorka ravela,ze nech papa menej a casto.Ale ja som mu nevedela z pusky vytrhnut prsnik,ze uz nema papat.To sa nedalo.Tak sme stale grckali a plackali.Brusko masirujeme od narodenia az do teraz a to ma 9 mesiacov,myslim si,ze to masirovanie bruska mu robi dobre.Myslela som,ze ked prestanem kojit tak maly prestane grckat.Ze to moje mliecko je redsie ako umele.Alebo ked sa zacne s prikrmami ale pretrvava to stale.Nasla som mliecko nutrilon AR.Ale spomynala si,ze Vas zapeka.Mam z lekarne aj nutriton.Je to zmes ktora sa dava pocas krmania alebo do mlieka.Mliecko je hutejsie a nenatahuje to babatko.Neviem ale aku operaciu spomynas.Kolko ma Vas syncek?Ake mliecko si skusala?
Neboj sa ono to prejde,len to potrva?Je to tazke,ale prejde to. ☹
@sonka14 malý bude mať 4 mesiace a musíme mať HA mlieko lebo má este aj alergiu na bielkovinu z kravskeho mlieka...už sme pomaly začali aj s prikrmami, doktorka hovorila že potom to prejde no grcka aj tak ...a to zahustovadlo z lekárne mu tiež nerobí dobre.. skúšala som Bebu Ar jediné z tej sa vykakal ale vracal rovnako a z ostatných Ar sa nedokázal vykakat vôbec kvôli tej bielkovine a karubinu...ale ked zaspi nevraca vôbec ale ked sa jasi len to z jeho lieta....
No my ked sme boli tak malinky aj z nas len tak prud mlieka siel.no treba s tym len trpezlivost.Este je malinky,casom to bude lepsie.Este ked davam drovbcovi mliecko na ranajky tak mu davala som o pol odmerky viac.Ale skutocne len pol odmerky a mozno aj menej.Ked sme mali problem s kakanim,dala som malemu harmancekovy caj.Z toho sa vykakal nadherne aq po kratkej dobe.Adka,teraz s tym neurobis nic,len to vydrzat.Kolko ml Ti spapinka na jedno papanie?
Aj moja malinká mala reflux. Keďže som nekojila, papali sme mliečko Nutrilon AR. Z toho mliečka sa nám to trošku upravilo, ale s kakaním sme mali problémy občas aj my. Keď začala sedieť, tak sa to vracanie troška obmedzilo. Treba len čakať. Nás to prešlo okolo 1 roka a teraz už nemáme žiadne problémy. 🙂 Ale pamätám si, koľko som nad tým stresovala a už som myslela, že nás to hádam ani neprejde.
@sonka14 davam mu racej menej viackrtat denne okolo 120ml no my sme mali krv v hovienku aj kvoly tej alergii ja tom mam tiez len v tej dobe sa to neriesilo a neboli Ha mlieka mama ma nemohla kojit takze som musela mat obycajnýsunar a kakala som len s teplomerom lenze malý sa trapil ani mi nechcel spavat teraz spi pekne aj 2 krat za den aj v noci brusko ho nebolieva...aj ho polohujem...
Mila Adka,neboj sa ono to prejde.Bude to trvat,priprav sa na tu "dlhu cestu".Ale noboj sa,ked bude Vas drobcek vacsi,prejde to.alebo sa to upokoji a bude zlepsovat.Netrap sa,lebo malinky to citi.My sme zo zaciatku si mlieko odsavali a to zahustili a teraz mame ten nutrilon.Ale vela sa masirujeme.Je to neporovnatelne uz lepsie.Netrap sa.
treba len vydržať 🙂 mne každý tvrdil, že do pol roka to prejde a ja som len stresovala, keď to neprechádzalo. ale pediatrička ma upokojila, že kým pekne priberá, tak je to v poriadku. a potom okolo jedného roka akoby uťalo a zrazu to prestalo 🙂 a potom sme už pili obyčajný nutrilon a bez problémov 🙂 takže len trpezlivosť a ono to prejde 😉
@ada510 ahoj, pridavam sa tiez do klubu refluxovych deti, nasa bola na tom uplne rovnako, jej to zrazu zacalo okolo tretieho mesiaca, dovtedy negrckavala, ale byvala velmi nepokojna, vkuse plackala...mala dovtedy skryty reflux, po tretom mesiaci zacalo aj to grckanie...mala tiez nastastie priberala, ale bolo to o nervy, pomaly kazdy den sme ju vazili, lebo akonahle sa napila mliecka, grckala...nie raz, ale aj tri, styri krat, niekedy aj po dvoch hodinach od papania...k tomu strasne malo papala a este aj z toho mala grckala...strasne obdobie....boli sme aj na gastre, tam nam predpisala bebu ar, ale tu nasa mala vobec nechcela pit, ak aj nieco vypila, tak aj tak to vygrckala, tak sme chvilku davali nutriton, ale tiez nebolo nejake zlepsie, taktiez gastrotuss nepomohol.....nakoniec sme to vzdali a kedze sme mali aj problemy s kakanim u malej, zmenili sme mliecko na francuzske, co nam trosku pomohlo s kakanim a trochu aj s refluxom....ani po zavedeni prikrmov sa to velmi nezmenilo, postupne to vymizlo okolo desiateho mesiaca a teraz sa jej tak raz za dva tyzdne stane, ze trosku vygrka, ale ona je taky pojasenec, tak sa ani nedivim.....hlavne klud treba, ak dietatko prospieva, nestresuj sa tym, vyzera to mozno hrozne, ale bude skoro lesie, neboj....drzim paste
@terry33 presne takto aj my ani gastrotus ani beba ar nic nepomohlo a nemohol sa vykakat tak sme na sunar natrasence ha lebo mame alergiu na bielkovinu len tie deti hrozne trpia bojim sa ci sa nezadusi ci nebude mat vredy alebo astmu z tych kyselin som zdravtna sestra viem co to vsetko casom moze sposobit....
@ada510 presne toto mal aj moj drobec a nam podla mna strasne dobre zaberali homeopatika gastrocynesine.
@veronikabv skusim dakujem 🙂
@ada510 ked dieta pribera a prospieva tak to uz nijako inak neries.ziadne AR mlieka ani lieky alebo este cosi horsie. on z toho vyrastie. moj maly grcal niekedy az 30x denne. od 3m sa to postupne zacalo upravovat. pomalicky pomaly. hned ako to slo som ho dala do sportoveho kocika. krmila v polosede. nedavala odgrgovat,to vsetko len zhorsovalo. po papani som ho nechal 15min v sikmej polohe. tiez to dost pomahalo. vela som sa naprala veci,plienok. niekedy do zufania ked ogrcal denne 10 plienok a niekolkokrat aj seba a tiez mna. to pranie je len kozmeticka vada. musite vydrzat. zacni prikrmovat. to vela pomoze. po tuhom jedle ti nebude vracat. uz mozes, ved ked nie je kojeny tak od ukonceneho 4m tusim mozes prikrmovat. ked mu vybehne do pusinky, daj mu hlt vodicky z lyzicky aby sa splachla ta kyselina co ma v puse. my sme tiez tak robili a potom bol kludnejsi a tolko nepreglgal. treba vydrzat a brat to ako normalnu sucat vasho zivota a nie ako nejaku katastrofu. pristup tiez hodne pomoze hlavne tebe. drzte sa.
@andrejka1978 mne to ani tak nevadí už som si zvykla som zdravotacka viac krát som to máme vysvetľovala ale ona z to.robí hystériu nevie to pochopiť chce aby som s ním išla na operáciu ale a stale do mňa dobiedza a ked vracal tak kričí už sa jej začínam vyhýbať 😖 už prikrmujem ale tak občas mi vyvraca aj to ale to aj preto že on nevydrží v klude je 😀 ako besny stale sa snaží sedieť a tým že sa dvyha napina brucho a všetko mu vybieha a este aj ked sa smeje a teší sa tak sa z toho povraca...heh ale sak čo.Ho.mám priviazat miško to vydržíme už ďakujem za podporu 😉
mojmaly mal tiez reflux 2 stupen...papal ar bebu grcal aj tak akonahle sme presli na tuhu stravu preslo to ...davala som mu radsej menej pit ale castejsie aj to trocha zabralo...ja by som na ziadnu operaciu nesla ono to prejde aj samo..vraj to deticky mozu mat az do jedneho roku...moj grcaval take sable aj na pol metra mu to vysplechlo...urcite treba trpezlivost a vydrzat este nejake tie dva mesiace a mate potom
Baby pomôžte:(