Rada pri dávkovaní sirupu pre deti

valeriusk
25. máj 2023

Ahojte 🙂 aké davkovanie sirupu nurofenu mam dat malej ma1,3 rok 11kg ;) ..pise sice ze 2,5ml ale to je podla mediacov 3-12, mne sa zda ze podla kg je to nejak inač len nevieme to vypočitať 🙂 že koľko 🙂
Ďakujém 🙂

nika23t
25. máj 2023

@valeriusk ja dávam 5 ml, tak mi vravela naša Dr, že sa nemám riadiť popisom, moja ma 13 kg, ale od 11 kg jej takto dávam. A ma rok aj 5 mes. Mala som niekde aj tabuľku, ale neviem kde je... Tam tiež je ze 5 ml.

valeriusk
autor
25. máj 2023

@nika23t ja som si to tiez myslela uz skor som jej davala viac ako 2,5 len som nevedela si spomenuť koľko :D a viem ze nejak sa to počita a neviem ze ako :D

zuzkaa1991
25. máj 2023

@valeriusk nurofen sa dava polka vahy minus jeden dielik takze kludne 5ml mozete davat každých 6hod.
Panadol paralen polka vahy plus jeden dielik 6az 7ml ;) každých 6hod
Tak.mi poradili na pohotovosti

ailiba
25. máj 2023

@valeriusk pozri si na papieri, ja sa riadim tymto. Berie sa do uvahy vaha. Cize pre tvojho drobca 10-15ml rozdelenych v 3 az 4 davkach pocas 24 hodin. Prajem skore uzdravenie🙏

wetsel
25. máj 2023

Zakaždým som sa riadila tým údajom ohľadne váhy a nie veku.

ailiba
25. máj 2023

@valeriusk este dolozim, ze ak ma fakt vysoku teplotu a musis zrazat, tak striedat panadol a nurofen kazde 4 hodiny (je tam ina lieciva zlozka). Ideal panadol cipky a nurofen sirup. Inak cipky su fajn... Rychlejsie sa vstrebaju a napr. Nemusis v noci budit dieta, nic nevypluje.

valeriusk
autor
25. máj 2023

@anicka2608 ďakujem 🙂

valeriusk
autor
25. máj 2023

..dievčata ďakujem ;) prajem pekny deň 🙂

milanemila
25. máj 2023

@valeriusk davkovanie na krabicke je mimo. Ten “slabsi” pre mensie deticky davaj hmotnost/2 cize pre tvoju malu ak ma 11kg je to 5,5ml na jednu davku. To je info od pediatricky.