Pyridoxin Generica pre novorodenca

dubheala
28. máj 2023

Dobrý deň, chcem sa opýtať, dávame niekoľko dní 2-mesačnému bábätku pyridoxin 1/4 tbl rozdrveny na lyžičke do vody (cca 37°) 1xdenne, je to značka Generica. Dočítala som sa tu v podobnej téme, že tento nie je vhodný, že vhodný je od Zentivy, bez udania konkrétnych dôvodov, nevidím v zložení žiaden rozdiel, lekárničke som povedala, že liek je pre 2-mes bábätko. Dávate alebo ste dávali bábätku tento pyridoxin (Generica), aké s ním máte skúsenosti? Ďakujem pekne za odpoveď.

dota6
28. máj 2023

Ahoj, ja som dávala tento konkrétny pyridoxín a keďže som nečítala žiadne diskusie a recenzie, tak som ho dávala bez obáv. Okrem zlepšenia výsledkov z krvi, som nebadala na malej nijaké vedľajšie účinky. 😇
Pevne verím, že lekár predpísal to najlepšie pre bábo.

dubheala
autor
28. máj 2023

@dota6 ďakujem super, áno tiež si myslím, že lekár vie 😊

ejuus
22. feb 2024

Moja mala ho užíva druhý týždeň kvôli nižšie mu zelezu a ma stoho kŕče bolesti bruska a hnačky, doktorka kázala pokračovať.

dubheala
autor
20. jún 2024

@ejuus už je to zrejme neaktuálne, ale môjho z toho veľmi bolelo bruško tiež, volala som potom obvodnej povedala, že s tým sa ešte nestretla, spomenula som to medzirecou na rehabilitacii, a tam mi povedala doktorka, že sa s tým často stretávajú u bábätiek, že vôbec to nie je výnimka, že to tým deťom nerobí vôbec dobrotu s bruškom. Nakoniec mi neurologicka odporučila tekutý vit B, a hento vysadiť a úplne OK od vtedy. Ten vit B splní to isté čo mal zabezpečiť Pyridoxin.