Ahojte....nedopatrenim sa mi podarilo malému odtrhnúť pupočník....už ho mal tak že by aj odpadol sám ale mne sa ho podarilo odtrhnúť a ostalo mu tam toto čo vidíte na fotke....a čo s tým teraz? Poriadne to vyčistiť od tej krvi? Ak áno s čím najlepšie....alebo čo iné s tým poprípade ďakujem
Juj, moja malá mala takto, keď jej pupočník odpadol. Išli sme dr, urobila výter a bol tam bacil, takže sme natierali framykoin. Do týždňa to mala zahojené, aj sa jej to krásne stiahlo.
Lieh by som nedávala určite. Nám už v pôrodnici vraveli, že nie. Naša pediatrička kázala pred odpadnutím čistiť betadynom, takže sme dávali ten (vodičku, nie mastičku).
@anavixy vytrela som to len tá krv je ako keby zaschnuta a bojím sa veľmi tlačiť aby som to neodtrhla a nezačalo to krvácať
@weleda123 ako jasné že zajtra to pošlem ráno aj dr že čo mi povie nato len som chcela vedieť ako tomu pomôcť teraz takto na večer....tak uvidím čo nato povie
@deniskatimmy nám to tiež odpadlo večer. Ja som jej to vtedy len vodou vytrela teplou. Ráno som tiež volala dr a kázala prísť hneď na výter. Takže zatiaľ by som to vodou poriešila. A nie moc nasilu, nech to nekrvaca ešte viac
@deniskatimmy nevadi, ono sa to postupne vymyje, netreba to nasilu odstranovat
@weleda123 utrela som to vodou teplou a ususila do sucha....a ráno to pošlem dr. A uvidím že čo
@anavixy nerobila som to vôbec nasilu lebo sa bojím....uvidím čo dr povie ale tiež si myslím že kupanim sa to odstráni
@deniskatimmy robis to dobre, urcite to bude ok, neboj sa 🙂
Kolko ma dni? Nam to vzdy pri odchode z nemocnice davali dole. A mali to takto. Posledna dokonca sa taaaak dokakala este v porodnici ze to dali dole hadam aj na treti den. A ok. Cistila som tusim liehom alebo detolom.
@deniskatimmy toto sa stalo aj mne pri synovi, krv sme nechali 1 deň zaschnúť a čistili iba vatovou paličkou okolo, urobila sa chrasticka ktorá potom odpadla a pupik ma krásny ☺️
@anavixy ďakujem 😊
@maryetta týždeň má...aj mne to pri prvom dieťati dali dole v nemocnici prero teraz neviem...lebo pri prvom to dali dole v nemocnici a ja to čistila len a dobre a teraz to nechali
@luciferka93 tak dúfam že to je aj náš prípad 😊 že tá chrasta sa odlupne pekne sama časom
@deniskatimmy ano isto to bude ok 😉 tak blahozelam este k babatku 😉
@maryetta ďakujem pekne 😊
@deniskatimmy ono ta chrasticka celkom rýchlo aj odpadla
@weleda123 betadine sa dáva od 2r..veľmi opatrne od 1r...
@deniskatimmy nič s tým nerob.nesuchaj.nedrazdi.ak chces dezinfikovať tak s peroxidom vodíka z lekárne...to sa zahojí.len nechať v kľude a v čistote
Staci cistit, mozes repikom a nasledne dezinfekciou. Ja osobne by som na takuto ranu uz lieh nedavala (ale niekto by urcite povedal ze ano), davala by som uz len nestipavu dezinfekciu na rany. Krv neodstranovat nijako nasilu (nech sa to nerozkrvaca opakovane), nemusi to hned byt docista, ale urcite poctivo dezinfikovat, kludne 3x denne. Ak by mu to krvacalo, presakovalo, tak prekryt sterilnym gazovym stvorcom alebo tamponom. Ono sa to postupne vycisti a vyhoji 🙂 po zahojeni riesit, ak bude pupok stale takto vonku, ono sa to moze stiahnut samo, ale niekedy to chce pomoct a hlavne spravnu manipulaciu.