Ahojte maminky, ale aj tatinovia.
Chcela by som sa opýtať tých z Vás, ktorý máte skúsenosti s prelepovaním pupčeka, pruhu na pupku u babatiek, akú techniku ste používali - iba prelepiť, zatlačiť tamponom, čitala som dokonca že mincu dať do pupku, alebo že existuju špeci naplaste. Čo sa Vam osvedčilo?
Naš pupkač bojuje s herniou od 4teho mesiaca, uz je to o mnoho lepšie, najskor mu vytrčala riadna polgula, tak sme prelepovali a po jednej kontrole na chiru na povedlai,že už je to dobre že netreba lepiť. Nebol ale uplne vpadnuty, ale že taky maly pruh sa už nepreliepa.
To bolo v 10,5 mesiaci. Ale mam pocit,že sem tam ma ten pruh väčši a bojim sa aby sa to nezhoršilo, tak zasa preliepam.
Som preto zvedava, aka preliepacia technika sa Vam osvedčila. Ďakujem ❤
(Viem že su tu disku s touto temou, ale maju starši datum, tak hladam niečo aktualne, aj keď tie techniky su asi stale rovnake)
Ale
@newmommy my sme prelepovali tak, že sme pupcek stiahli prstami k sebe a prelepili. Musela to tak mať 7 dní potm odlepit, očistiť a znovu zalepiť. Takto sme fungovali asi 6 týždňov a pomohlo to. Ale doktorka nám povedala, že sa to môže hocikedy vrátiť hlavne keď je dieťa plačlive. My už máme 2 roky a zatiaľ je to ok a to reve furt.
@newmommy a ešte som zabudla doktorka nám povedala, že najlepší je obyčajný papierovy leukoplast, že tie špeciálne niesu moc dobré a zbytočne drahé. Takže my sme používali iba ten papierovy a veľmi dobrá skúsenosť môžem odporučiť.
@brigitka_12 vidite a mne doki povedala,že každy večer dať dolu a natrieť olejčekom, aby nebola koža podraždena. Ok, tak mu to skusim nechavať na par sni, aspoň medzi kupaniami..ďakujem
@newmommy moja dcérka mala tiež herniu. Dr nám presne vravela o minci alebo, že spraviť z vaty gulicku a tu pre lepiť pripadne pritiahnuť k sebe obidva kraje pupceka, spraviť riasu a zalepit tak aby to nevychádzalo, neviem ci som zo správne popísala 🤔 my sme robili riasu, pomohlo to