Pupočný pruh u 5 týždňového synčeka

jaju_ska
6. nov 2015

ahojte, doktor nam povedal ze mame pupkovy pruh a kedze sa z minulej poradne nestiahol tak ze sa uz nestiahne a ked bude mat mala rok ze jej to budu operovat. No skoro som omdlela pri tom. Mate prosim niekto skusenosti, mali to vase deti? Ako to priebeha? Da sa nejak operacii este vyhnut(nejaka alternativna medicina a pod.) mame teraz 5tyzdnov. Dakujem za kazdu radu a skusenost

maminkasisa
6. nov 2015

aj my sme mali pupkovy pruh, mate iba 5 tyzdnov, do roka kopu casu.... samo sa to vstrebalo.... bude to dobre....

zutera
6. nov 2015

My jsme na tom byli taky tak.Nakonec jsme se operaci nevyhli, když měla 5měsícu.Dopadlo to všechno dobře. Dneska už ani jizvu nemá 🙂

iwesska
6. nov 2015

To co bolo za jasnovidca, co vam hned operaciu navrhol? Ake to ma velke? Moje obe deti maju skusenost z pruhom. Starsi syn mal slabinovy - obojstranny, aj pupocny - ten slabinovy mu museli operovat, lebo to sa mu zvacsilo ako 3mes. a tam hrozia komplikacie zivot ohrozujuce, ale na ten pupocny povedal, ze to nic, to sa do 3r. upravi same, ked sa zrastu brusne svaly. Pre to iste som tam bola s dcerou, lebo pediatricka si nedala povedat, ze syn mal to iste, tak nas tam poslala a zas mi povedal to iste - do 3r. sa to neriesi, o pol roka kontrola, nemalo by sa to nejak radikalne zvacsovat, ale kym je to rovnake nic sa s tym nehoji, spontanne sa to zahoji, mozes kludne spavat 😉

jaju_ska
autor
7. nov 2015

Ma to asi tak 1,5cm. No nas pediater povedal ze kedze sa to za dva tyzdne nezmensili uz sa to nestiahne :/ a co som na nete nasla tak ze sa to operuje tak v 3 rokoch nie ked bude mat rok tak neviem ci sa poradit s inym pediatrom. Zatial na to netreba nic davat?

maminkasisa
7. nov 2015

uvidis do najblizsej poradne, ak sa to nezvacsi, tak Vas budu sledovat, ja si spominam, ze nemala vela a dlho plakat... ona bola sice kludne a dobre dieta, tak sa to celkom dalo, ale mala asi tak 6 mesiacov, ked jej to zistili... u takto maleho dietatka to bude asi tazsie...

renuska23
7. nov 2015

Moja dcerka tiez mala od narodenia pupocny pruh, doktorka stale tvrdila, ze to zmizne, ale nezmizlo. Mala velke vypukle brusko stale. Teraz cez leto mala 2,5 roka a vybehol jej aj slabinovy, to nas uz poslala na chirurgiu. Chirurg ked videl ten pupocny, tak povedal, ze ked sa to nestiahlo do roka, uz sa to nestiahne urcite. Tak sme boli na operaciu pred tromi tyzdnami - robili jej obidva naraz. Ten pupocny cez pupok, ani jazvu tam nema, mala tam iba taku ranku ako po narodeni.

iwesska
7. nov 2015

@jaju_ska Ale toto posudzovat nie je v kompetencii pediatra ale chirurga. Ona akurat tak moze upresnit o aky pruh sa jedna, ale jeho charakter a zavaznost urcuje chirurg. Ten nas ma uz tesne pred dochodkom, takze urcite ma uz s takymito pruhmi bohate skusenosti a ja mu verim.

aniko85
7. nov 2015

Ked mal moj syncek mal cca mesiac tak mu zistili pupocnikovy aj slabinovy pruh na jednej strane....to som bola uplne hotova...ten slabinovy nam casom zrastol a zmyzol ale lekar nas upozornil ze sa moze stat ze ak spadne alebo bude dvihat tazke veci tak sa to moze obnovit a potom iba na operaciu s tym...nam lekar povedal ze ak to nie je zivotu potrebne tak taketo male deticky operuju na pruh len ked dovrsia vek 2 rokov kvoli anestezii...a ohladom pupocnikoveho pruhu- lekar najpr povedal ze to moze zrast do veku dvoch rokov...takze na kontrole sme boli nedavno ked mal maly 2 roky a 3 mesiace....ono to upne nevzrastlo ale povedal ze je to mensie a teraz tvrdl ze nech pockame do 6 rokov....aj ja som toho nazoru ze kym mi dieta neplace od bolesti kvoli pruhu a nepovie ze mama mna to bolííííí - tak operaciu vobec neriesim