Pupočný pruh - operácia u 3-ročného dieťaťa

thali13
20. feb 2024

Zdravím, aké máte prosím skúsenosti s operáciou pupocneho pruhu u Vašich deti? Môjho syna, (3r) to čaká v blízkej dobe. Aká je cena u súkromníka? My sme si vybrali Procare. Aká je dlhá rekonvalescencia? Na čo sa mame poprípade pripraviť? Ďakujem.

monika4487
20. feb 2024

Nasa dcera bola presne pre rokom. Vyberali sme medzi KE- Saca (cennik maju na stranke) a Procare BA. Nakoniec sa nam to zdalo komplikované kvoli dochadzaniu (kedze momentalne sme mimo SR). Dali sme to zoperovat v krajine kde sme. Boli sme v nemocnici, kde mali aj oddelenie jednodnovej chirurgie. Predtym sme boli len na jednom sedeni s anesteziologom a to je vsetko. Dostali sme taku knizku o chlapcekovi a ako sa pripravuje na operaciu, co tam vsetko bude..., ze si to mame prejst s dietatom, jeho recou. Nakreslili nam cestu kde mame prist a potom kde mame po operacii dieta cakat. Prevecer operacie sme ju mali namydlit s betadinoma osprchovať a rano tiez to iste pred operaciou. Isli sme tam na 9:00. 10:00 isiel s nou manzel az na salu, drzal ju za ruku a ked ju uspali tak isiel na kavu. Trvalo to hodninu, hodinu a pol a okolo 15:00 sa prebudila z narkozy. O 17:00 sme si ju brali domov, isli sme na hranolky, kedze to chcela za jej dovahu. Zakrok mala v piatok, v sobotu sme jej davali po 4 hodinach mix paralen/nurofen, v nedelu raz nurofen a uz viac nepotrebovala. V pondelok isla do skolky, ale mesiac necvicila. S tou skolkou som skoro odpadla, lebo som myslela, ze bude pn, ale tak ta profesorka pediatrickej chirurgie na mna pozrela, ze ostat doma, preco? Cize ospravedlnenku mi nedala. Ale dohodli sme sa so skolkou, ze ak nieco tak budem doma na telefone. Dcera to v pohode v skolke dala. Ucitelky neviem, ale tu to je bezne vraj...PS: este nam povedali, ze rok sa nema opalovat, aby neostala viditelna jazva.

sofia1979
20. feb 2024

@thali13 je to nutné robí mu to problém veľký len sa pýtam, držím palce

thali13
autor
20. feb 2024

@monika4487 ďakujem pekne, Monika, mám vďaka Vám lepšiu predstavu.

thali13
autor
20. feb 2024

@sofia1979 viete čo, pupček ma dosť vypuklý a napriek prelepovaniu sa nestiahol. Okrem toho keď ma plienku alebo nohavice na pase, tak mu to tam vadí. Takže pre to sme sa rozhodli pre operáciu.

wanduska327
20. feb 2024

@thali13 Ahoj ja som bola a 3-ročnou minulý rok v Ke.
Mala obojstrannú herniu aj pupočnu všetko jej krásne spravili, personál bol super .
Keď sa zobudila po narkoze troška vystrájala nový pocit ale nič hrozne

elzus
20. feb 2024

@thali13 Môj bol keď mal 4 roky na operácii v BB v Rooseveltovej. Den pred operáciou som snim bola u anestéziológa, povedala ako to bude prebiehať, že si môže vybrať vôňu akú bude chcieť, mne porozprávala ako to bude prebiehať. Na druhý deň sme ráno prišli nalačno samozrejme, vzali nás na izbu, jeho brali ako prvého na operáciu šla som s ním len do vestibulu kde si ho prevzal doktor a sestričky. Mna potom pustili a čakala som cca hodinku. Potom som šla za ním na prebudzaciu izbu. Spolu sme šli potom už do izby na oddelenie, kde mohol pomaly piť vodičku neskôr sa aj naobedovať. Podmienka prepustenia bolo vycikanie a stolica. Bez toho by nás nepustili domov. O 16 bolo po všetkom. Doma bol potom týždeň a mohol ísť do škôlky. Bolesti nemal netrebalo mu na druhý deň nič dávať.

sofia1979
20. feb 2024

@thali13 aha jasné ďakujem za odpoveď, verím že už bude všetko v poriadku držím palce