Pupočníková krv - uskladnenie

simca06022011
28. feb 2022

Chcela by som sa poradit.. pred 11r sme si, ako bolo vtedy velmi moderne, dali odobrat a uskladnit pupocnikovu krv. Mna momentalne zaujima ci je to vobec hodne dalsieho investovania, poplatok cez 50EUR rocne, nie je taka katastrofa, ale aj tak... pride mi to ako posielanie penazi za nic... Mate niekto skusenosti s vyuzitim tejto krvi, na co, komu? Platite si za uskladnenie? Nech viem na co je to dobre 🙂
V podstate uz od nich nedostavame okrem faktury ani ziadne informacie, jedine asi ze by som vyhladavala niekde online..
Okrem toho, v certifikate mame max. hmotnost 46,4kg, co uz pomaly aj mame (ano su tam moznosti...)

zuziinnkkaa
1. mar 2022

@simca06022011 pekný deň prajem. Jej tam je aj hmotnosť ? To mi pri odbere nepovedali ... Čiže to nie je ani na celý život? Ja som to dala odobrať trom deťom 😀

evaachesa
1. mar 2022

Odporúčam prejsť si túto staršiu ale stále aktuálnu diskusiu:
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/cord-blood-center-odber-pupocnikovej-krvi-2/?page=7&scrollto

luliu
1. mar 2022

@zuziinnkkaa po pôrode prišiel certifikát do akej hmotnosti sa dá použiť. Tiež mám uskladnenu pre obe deti
@simca06022011 tiež rozmýšľam o tom istom ako ty

magic08
1. mar 2022

My sme dali odobrať len prvému dieťaťu (máme 3) a tiež rozmýšľam nad tým istým. Akurát, že to beriem ako takú poistku, najmä pre tie mladšie deti, keďže najstaršia už dosiahla hmotnosť. Takže zatiaľ to platím.