Mame uskladnenu pupocnikovu krv pre obe deti. Platim pravidelne kazdy rok skladne (u nas to je cca. 20 eur, pretoze to bolo uz davno) a zaujimalo by ma, co ste robili dalej. Na vysledkoch o odbere je napriklad uvedene, ze mnozstvo je postacujuce na 20 kg hmotnosti dietata a moje ma uz 30 kg, dalsie ma uz vyse 50 kg a pupocnikovu krv odobratu pre max. 30 kg dieta. Realne uz asi nie je ziadna moznost pre moje deti tuto krv vyuzit. Je mozne krv darovat do verejnej banky? Ako ste to riesili, ked deti vyrastli? Na zmluve je vypovedna doba - mozem ju zrusit a krv asi zlikviduju ale to zatial nechcem.
teda neviem ako davno ju mali deti odobratu, moj pred 9 rokmi a ma to do 95 kg. a platime 61 eur rocne. kde to mate uskladnene?
@andyh20 s tými kg si sa asi sekla...😨
@deti95060810 ano mas pravdu, isla som to pozriet a max.predpokladana hmotnost pacienta na pouzitie pupocnikovej krvi je 112,53kg
@andyh20 tu máš uloženú krv? https://www.cordbloodcenter.sk
@laurika26
@andyh20 Mame tiez tam ulozenu ale vyse 15 rokov a je tam uvedene aj kriterium II (len na tom starsom odbere) do 111,75 kg ( to je ale kriterium, kde sa predpoklada znasobenie poctu buniek, ktore ale nie je sucastou beznej klinickej praxe). Inak na standardne postupy je dostacujuce pre pacienta do 30 kg a druhy odber mame pre 20 kg ( tam aj mame malo odobrate, ked pozeram podla hodnoty). Uz vidim aj konkretne cisla - 74ml a 26ml
Hlavne ten druhy odber ( ze 26 ml) je na povazenie...
Podla mna sa treba informovat, ak nahodou by bola potreba v buducnosti, ak aj by uz krv nebola vhodna, predpokladam, ze ako klientom banky by vam ponukli nejaku alternativnu moznost, krv darcovsku. Asi najlepsie napisat e-mail spolocnosti.
Skúste napísať otázky priamo na nich. Aj ja som im písala pred pár dňami a čakám na odpoveď.
Dakujem za otazku, tiez prave patram 🙂. Dnes som to zaplatila - ved je to za minuly rok. Taktiez sa zamyslam, ci to neplatim uz zbytocne (mame do 29kg). Myslim, ze pytat sa v cord blood centre je zbytocne - v zaujme zachovania pritoku penazi, pochybujem ze dostanem uprimnu a pravdivu odpoved. A to hovorim nahlas, aj ked viem, ze zastupca firmy je oficialne na MK registrovany. Ked som zvazovala odber pre mladsieho (nakoniec som nedala), pani v telefone mi vysvetlila, ze tie kg pouzitelnosti sa uz vlastne do novych protokolov ani neuvadzaju vobec, nakolko veda napreduje .... bla bla. Predpokladam ze mali privela rodicov, ktori platenie tiez chceli takto po case zrusit... 🤷♂️
Takze po novom rodicia budu platit uz navzdy.
Ono... tych 50 eur ma nezabije, rada to podrzim, ak to ma zmysel. Len ci to naozaj nie je zbytocne, a ako vsade pisu "biznis so strachom" 😔
Podarilo sa vam niekomu zrusit zmluvu o ukonceni uskladnenia?
@xenia2734
V akom zneni odpisali ....ze nie je vhodna na danu liecbu alebo v com ?
Pochybujem,ze clovek ktory ten mail cital postupil dalej.....
Cele to povazujem za podvod ..dnes mi poslali vypoved pri ukonceni zmluvy a idem to dat do medii. Zdrap papiera robeny na kolene.....ta zatvorka o odpadoch a pod. Ma dostala....
Nech si to precita aj firma CORD BLOOD CENTER..!!!!!
Aj Slovensky register krvotvornych buniek...
Aby po 10.rokoch zmluvneho vztahu medzi klientom a s.r.o. mi odpisali takyto zdrap papiera.....
Co ja mam z toho?.
Ktora banka mi odpusti bezdovodne uroky....ked neplatim?
A este s.r.o. na slovensku alebo vo svajciarsku....? Kde sa odvadzaju dane...do ktoreho statu....
Ked raz podnikam ...nemozem ani omylom tento zdrap papiera dovolit poslat.......
@pieksamaki Co si im poslala? Ze chces ukoncit zmluvu? A co je na tej navratke?
@ebbi ano.ze chcem ukoncit zmluvy...aj v tom maju neporiadok....na tej navratke klasika tiez iba ze bud medicinske ucely alebo likvidacia....ziadny zakon. Ani tam neni napisane v ktorom state medicinske ucely...lebo ved uz nieco maju v luzern, svajciarsko.....
No cele ma to nahnevalo...aby po 20 rokoch posobenia na trhu.....odpisali zdrapom papiera......
Ktory nema ziadnu vypovednu hodnotu zo zmluvneho vztahu.......
@ebbi
Ako keby som platila komunal......napisali zakon o odpadoch a pod.
Ako to mozu dovolit poslat....!!!!!!
@pieksamaki ten Zakon o odpadoch sa ta dotkol? Mne sa ten list nezda nejako sokujuci. Navratku evidujem ako tlacivo ktore treba potvrdit. Zakon o odpadoch preto , aby si vedela ze neskonci to niekde v kosi ale bude to zlikvidovane v zmysle zakona nalezitym sposobom.
Ci?
@yennn
To je biologicky odpad .....a cislo zakona? Ktoreho statu zakona......ak sidli v luzerne....
Formulacia celho listu je neodborna.....
Ak je to zakaznicke oddelenie....uz mohli mat 20 rocne skusenosti....a nie taketo zakladne nedostatky.....
@yennn
Ani banka ti uz neodpise k dodatku zmluvy bez cisla zakona....alebo podobne formality.....ved to je fakt robene ako na kolene a peciatku si dam vyrobit aj ja.....
@pieksamaki ale ano mas pravdu, ked na to pozeram znovu, je to akoby pani zacala vobec vcera pracovat ... "na zaklade vasich vyjadreni, ktore nastali..." ? 🙈
@ebbi osobne budem platit, kym moje deti budu zit. V dnesnej dobe je mozne replikovat bunky, verim tomu, ze veda napreduje dalej a bude tento material mozne vyuzit v pripade potreby aj v dospelosti