Púlenie oči u detí

17. júl 2020

Prosím vás čo to môže znamenať ? Dcérka vidí dobre aj do diaľky aj na blízko len som si všimla že keď kresli tak vypuluje oči a pozerá na zosit zboku. Aký problém to môže znamenať ?

sisa_s
17. júl 2020

A teda u ocnej ste boli, ked viete, ze vidi dobre? 🙂 alebo ste sa jej iba opytali a ona, ze ano? 🙂

nika82
17. júl 2020

ocne vysetrenie jej neuskodi

autor
17. júl 2020

@sisa_s tak že vidí do diaľky to viem pretože prečíta nápisy aj keď sú od nej dosť ďaleko. Aj z blízka vie pekne čítať nenakláňa sa k zošitu. Akurát neviem či nemá suché očká alebo cosi. Pochopila by som kebyže žmurka ale s pulenim som sa nestretla a ani Google očividne nie nenašla som k tomu nič. Ideme v pondelok na očné len som chcela vedieť či má niekto osobnú skúsenosť

sisa_s
17. júl 2020

Urcite ocne, robia aj test na suche oci takym papierikom 🙂 ked vyluci ocna priciny, tak moze ist len o nejaky zlozvyk 🙂 niektori vidia dobre a pri cinnostiach prizmuruju oci, ini mozu pulit 🙂

kacena4
17. júl 2020

neviem co tym myslis "pozera na zosit z boku" ale ak tym myslis ze akoby jednym ockom na celu plochu zosita a druhym nema potrebu pozerat tak to moze byt sposobene priestorovou orientaciou neviem presne ako to vysvetlit, ale ak bude ocne ok a bude naklanat hlavku aj nadalej popr. otacat zosit alebo kreslit len do 1/2 papiera a pod tak smer cpppap nech ju otestuju na "skolske poruchy" alebo podobne neviem pod co to spada ale niekde som to citala mozno porucha pozornosti fakt neviem musela by som to nastudovat - je to nieco s priestorovim videnim su deti krore napr. zacnu pisat od 1/2 zosita, alebo 1/2 riadku a pod. maju problem s citanim v riadkoch hoci ocne je ok, nie je to ocna vada ale neurologicka ci aka v mozgu a da sa to treningom upravit

eliska13
17. júl 2020

Aj môj syn videl dobre nikdy sa nesťažoval v škole, hlava ho nebolela sedel v 2 lavici a náhodou na preventívke sa zistilo, že nevidí ani trt😀v pondelok budeš mudrejsia

autor
17. júl 2020

@eliska13 napísala si to tak že si ma rozosmiala 😁 ale je mi to ľúto no :( dúfam že to nebude náš prípad
@kacena4 nevieš prosím ťa o Tom niečo viac? Neviem ako to zadať do Google nejak som k tomu nič nenašla

lenka_da
17. júl 2020

a to púlenie očí je iba vtedy, keď na niečo pozerá zblízka? Lebo vypúlené oči bývajú aj pri poruche štítnej žľazy ale to by ich mal vypúlené stále...

autor
17. júl 2020

@lenka_da iba keď kreslí alebo píše. Napríklad dvihne hlavu že sa pozrie na mňa a potom keď ju dá zasa nad zošit tak pozrie zboku vypuli očká a už pozerá normálne. Počas písania ich sem tam zmuri keď ju napomeniem nech ich nepuli že ju budú bolieť. Čiže mi z toho vyšlo cca to že keď ich nevypuli bude musieť zmurit alebo privriet na pár sekúnd a znova otvoriť. Buď ich má suché alebo nevie zaostriť. Múdrejšia budem v pondelok no. Pochopím zmurenie keď sú oči suché lebo je nízky tlak a človek má biele obrazce pred očami ale s pulenim som sa nestretla ešte. Dokonca som ani nič nenašla v Google. Jedine to s tou štítnou ale ona ich bežné nemá vypulene.

eriksonka1234
17. júl 2020

To sme si aj my mysleli, že dcéra vidí dobre a potom u očnej hneď 2ky dioptrie, a tiež prečítala všetko, očná zisti prečo to robí, naša si skrývala oči do vankúša

petronela415
11. nov 2022

Ahoj co vam nakonoec zistili moj syn robi to iste