Dcere 16r. pri jedení puká v sánke.Trvá to už aj pol roka a neprecháza to.Máte s tým niekto skúsenosti- čo je pričinou- ako to riešiť.
@tina5959 Aj ja som to mala cca v takom veku ako Vaša dcéra. Stále som na to mala nervy a potom po nejakom čase to prešlo samé, ale trvalo to dlho aj rok hádam. Ale keď teraz na to tak spätne spomínam, tak neviem či mi potom nezačali pomaly rásť zuby múdrosti, že by to malo niečo s tým? Neviem, ale poznám ten pocit a zmizlo to samé
Ja to mam tiež cca od 14 rokov... Prešlo mi to keď som prestala zuvat zuvacky, jest korku z chleba a vsetko co bolo treba priveľmi zuvat alebo chrumat...
Teraz mam 24, nepuka mi už cca 2roky...
Mňa sa na to vždy pýta zubárka pri preventívke, či mi nepuká v sánke. Takže určite to treba riešiť. Tiež som počula o prípade, kedy sánka vyskočila z kĺbu :-/
Aj mne kedysi pukalo a babka mi poradila, že mám hrýzť (žuvať) korok a pomohlo.
aj mne posledný rok neskutočne puká v sánke až to bolí a zubárka odporúčila vybrať zuby múdrosti,že môže byť že tie mi tam tlačia do sánky pritom ich ešte nemám ani prerezané..momentálne som tehotná takže bohužial musím s tým vyberaním počkať až potom..zatiaľ mi povedala aby som si dávala pozor a neotvárala ústa nejak moc lebo keď mi vyskočí sánka tak to bude museť riešiť chirurg
Na preventívne u zubára povedať ze puka v kĺbe. Pravdepodobne odošle urobiť rtg opg. Na rtg pozrie kĺb ale aj uloženie zubov múdrosti... Treba odsledovat ci problém nespôsobuje časté zutie zuvaciek, zatinanie zubov pri športe, skripanie zubov v spánku, podopieranie brady rukou pri sedení v škole, úraz v minulosti....
@tina5959 mne to v mladosti tiež často robilo..doktorka mi poradila úplne prestať žuť žuvačky (to pomohlo!) plus celkovo si veci krájať na menšie porcie-napr.nejesť celý rožok,ale pokrájať si apod..lebo sa to tym akoby opotrebovalo viac..vtedy mi to fakt pomohlo,doteraz s tym nemam problem (už aj sem tam žujem žuvačku a tak🙂)
@0hena0 zuvacky absolutne nezujem a puka mi v sanke odjakziva, mam 32 rokov…. zuvackami to nebude
Neviem čo je pricinou nikdy som to neriesila a puka mi v nej čo si pamatam vždy keď otvorim usta