Pukanie končatin u batoliat

kvata
1. okt 2011

moja dcéra má 8 mesiacov a ked ju zoberiem na ruky, tak jej pukajú končatiny, ked búcha nožičkami do niečoho, ako kedy jej vyskakovali kolienka. Povedala som to aj lekárke, ake tvárila sa, že to počuje prvý krát a nevenovala tomu pozornost. Malá nosila 3 mesiace pavlíkove remienky na nožičkách, takže ešte ani nelozí. Nemáte s tým tiekto skúsenosť, nie je to príznak nejakej choroby, prípadne ako to liečiť. Ďakujem za rady

dankakk
1. okt 2011

@kvata ahoj.. Ja posledných par dni registrujem, že malého ked potiahnem za rucku tam mu zapukaju kosticky (ma takmer 5mes)... Neviem čím to je ale budem rada ak niekto napíše, či s týmto ma skusenost.

luciferkax
1. okt 2011

moja lekárka tomu tiež nevenovala nejakú pozornosť, akoby to prepočula... neviem... môjmu sedemmesačnému sa to stáva, ked ho beriem na ruky, obvykle tam, kde má ramienka 🙂

vefi89
1. okt 2011

ja neviem, či robiť z toho "paniku" však aj nám pukajú kosti nie? 😕 mišovi rúpe v chrbtici kdesi, ale nejak tomu nevenujem pozornosť 😅

tinki
1. okt 2011

@kvata Moja malá to mala a pýtala som sa na to ortopeda, ten mi povedal, že je to v poriadku, pretože kostičky u detičiek keď začínajú loziť resp. zaťažovať nožičky, takže tie kostičky si akokeby hľadali svoje miesto. Problém by to bol ak by ju to bolelo.

kvata
autor
6. okt 2011

Ďakujem za skúsenosť. Asi aj naša to bude mať to isté ako vy. Puká jej ešte viac a od včera si dáva kolienka pod zadoček, takže asi začne loziť. Už sa tešíme, asi to nebude nič strašné, nebolí ju to , lebo to robí z nudy, alebo keď sa hrá.

mandragora22
6. okt 2011

asi mate velmi chude deti a preto pocujete praskat kosti 😀 😀 😀 moje dieta ma 20 mesiacov, od narodenia mu praskaju kosti, napr.ked vyberam z autosedacky, uz sa len smejem, ze znova kosti hrkaju a taktiez v zapastiach. mne cely zivot praskaju zapastia tak, ze az strach a som OK. dieta mam tiez OK, akurat je sama kost a sval, mozno preto sa smejem, ze je to viac pocut. lekarke som to spominala uz pred rokom, mame super lekarku, tiez tomu nevenovala pozornost, povedala mi, ze je to uplne normalne, nic zle, ani vazne, nikam ma neposielala a nestresovala. a dobre urobila. dieta mam uplne zdrave, zive az prilis, stihle ako lan a sme vsetci spokojni. aj s praskajucimi kostami 😀 😀