Ahojte dievčatá. Malicky ma 7tyzdnov a od narodenia sa mi v noci a v spánku pučí, tlačí a je nepokojný. Nemáva e záchvaty plaču ako pri kolikach, ale pri tomto sa nedá spat. Tie zvuky sú hrozne. Chcem vás poprosiť o reálne skúsenosťi co mali toto vaše dietky, kedy vám to skončilo. Je to vraj nedozretost tráviacej sústavy a asi aj tichý reflux. Skúšali sme rôzne kvapky, niečo niekedy pomohlo, alebo sme si to len mysleli lebo mal lepšie obdobie. Ide mj len o to ze kedy to reálne za na byt lepšie. Prosím reálne ako to bolo u vás. Ďakujem krásne
@marcellka32 ach jaj. Aspoň ze neplače ako prvý pri kolikach. A ako ti spával? Mne prešli ale len v kočíku na obed aj 4 hodiny a potom ráno a večer len také 30 minutove niekedy 15 min spanky. A v noci zvykol mat aspoň prvý 4h spánok ok, ale dnes ani to. Chcem spaaaat ☺️
No.. boli ho bruško.. probiotiká, kvapky, masáže bruška, cvičiť s nožičkami.. A prečkať to
Nám pomohol spánok na brušku, ale mali sme monitor dychu
@gabika128 aj my máme monitor dychu. Skúsim ho dat na brusko aj keď neviem ci mi tak zaspi.
@m_o_n_c_a_k
Presne toto momentálne riešim 🙈 úplne rovnaké “príznaky”, mame 6 týždňového chlapčeka...
Deje sa nám to v noci vždy okolo 2-3 a potom ráno okolo 5-6...je to hrozné, vždy sa maly po hodine zvukov a nervózneho pučenia vykaká a je dobre...
S laktačnou poradkyňou momentálne riešim nejaké veci a medzi rečou som spomenula tento nočný problém... poradila mi prečítať si a vyskúšať bezplienkovú kontaktnú metódu... je to aj pre mna ešte čerstvá informácia a skúsila som to prvý krát hneď včera ako sa maly cez deň zobudil nad umývadlom... do 5 minút urobil potrebu, cucol si mlieka a hneď spal ďalej...
Chcela som to skúsiť v noci, keď sa začal mrvit tak som ho zobrala že ideme do kúpeľne, nestihla som ani zobliecť už bol vykakaný 🙂 len som prebalila, cucol si a spal... nad ranom sme to zvládli do umývadla...
dieťa tým pučením dáva na javo že ma potrebu ísť na potrebu len v tom spánku to akosi nejde... aj ten náš sa v spánku vie pučiť aj dve hodiny kým niečo zo seba nevydá, no keď sa preberie tak to ide hneď... vyskúšajte 🙂 ja som spokojná, hlavne že som v noci nemusela striehnuť čo sa to deje pri toľkých zvukoch 🙂
@m_o_n_c_a_k budil sa často na kojenie aj 5x, cez deň asi 2 hod súvisle spal, prvá prespata celá noc v 2 rokoch... z postieľky som dala dole bocnicu a pritiahla k posteli, často som odišla spat do obývačky, lebo fucal 🙂
Kazde inak. 4m. 6m. 7m. 8m. Niekomu az po 10m ale nemyslim,ze to je vas pripad,ked spinka napriek tlaceniu. 🙂
@budajova09 no on kaka len ráno. Pomedzi to prdi. Puci sa a potom prdi. Nekaká tak neviem
@marcellka32 my sme na UM 🤷♀️
@m_o_n_c_a_k skúste to aj cez deň, keď sa len vyprdí tak sa mu uľaví a nebude to pučenie trvať tak dlho... možno ho stačí len zdvihnúť a pokrčiť do klbka nech sa mu lepšie uľaví do plienky... možno začne aj viac kakat a bude spokojnejší ešte viac 🙂
@m_o_n_c_a_k ahoj, nasej na toto pomáhal vankúšik taký on je plnený hroznovými semiackami to sa zohreje v mikrovlnke majú to v dmke, vždy pred spaním som jej to dala tak na 10 minút to teplé na bruško, potom natrela pupik a pomasirovala, a pomaličky to prechádzalo, teraz ma 3 mes a prespi skoro celu noc.
Ako ho davas spat? je pevne zabaleny ?
@staskadexter nie nie je, ale on to nemal rád už v nemocnici. Hrozne sa mi nervacil zviazaný a vždy si tie rúčky vyhrabal. Ale ručičky ho nikdy nelakali. Toto isto nie je problém. Lebo on sa puci že sa mu ťažko prdka. Po každom takomto pučení príde prdkanie.
Mne sa syn tiež takto pucil, tiež som nespala..prešlo to asi v 3 mesiacoch, dozrievanie tráviaceho traktu, ako píšeš