Pučenie a červenanie novorodenca

lucia23529
2. máj 2024

Ahojte,

skoro 3 týždňové bábätko sa mi začalo 4 dni dozadu strašne pučiť. Pri tom strašne sčervenie a niekedy až tak do fialová. Pučí sa vždy pred kakaním, potom chvíľku kľud a zas to začne. Hlavne po papaní a pred tým než zaspí. Občas sa na to aj zobudí. Je mi jej strašne ľúto aj viac plače a je nervóznejšia. Začala hlavne doslova vrieskať pred tým než ide papať. Je veľký papkáč ale takto nikdy nevrieskala. Ako jej môžem pomôcť ? Dávam jej svoje mlieko z fľašky proti kolike a 1-2x do dňa ešte máva UM podľa toho koľko mám MM.
Ďakujem za rady

gelifil
2. máj 2024

@lucia23529 preco nie z prsnika?naco umele mlieko?

anjelicek26
2. máj 2024

Sab simplex alebo espumisan pred každým papanim a keď už vrieska bolesťou tak pomôcť rektalnou rurkou

tim23
2. máj 2024

@gelifil zrejme nemá toľko mlieka, koľko malá zje tak dokrmuje UM. Uvažuj 😁

gelifil
2. máj 2024

@tim23 faaaakt???

kp7333
2. máj 2024

Moja toto mala. Okrem uz spominanych kvapiek a rurky sa nam osvedcil kamilkovy caj pre babatka.

vivuska666
2. máj 2024

Toto mal aj moj prvy. Bol kolikovy strasne. Nastastie to preslo po 3 mesiacoch. Sub simplex som mu davala. Vylucila Vigantol.

anavixy
2. máj 2024

Nasadit simetikon (espumisan, sab simplex, balonix med), masirovat brusko, nahrievaci vankusik na brusko, polohovat casto na brusko, cvicit nozickami, nechavat babatko hole v polohe na brusku ale kludne aj na chrbatiku, nosit v polohe na tigrika, ak je problem zacat kakat tak pomasirovat konecnik (malinke babatka maju problem uvolnit vonkajsi zvierac, masaz moze pomoct k lahsiemu kakaniu). Caje neodporucam, kamilky, fenikel, rasca, kvapky baby calm, s takymito vecami opatrne, mozu sposobit este vacsie problemy a alergizovat, treba si to odsledovat. Rurka ako posledne riesenie, ked nic ine nezabera. Mozes skusit aj kvapky Coli prev, su na prechodnu laktozovu intoleranciu, ktorou babatka casto trpia. Skus nasadit probiotika Biogaia, tie konkretne obsahuju kmen, ktory ma preukazany ucinok pri kolikach a bolesti bruska, no samozrejme nie je zarucene, ze pomozu. 🍀

lucia23529
autor
2. máj 2024

Veľmi pekne vám ďakujem. Konzultovať to aj s pediatričkou alebo jej rovno kúpiť tie kvapky ?

jeliz59
2. máj 2024

@lucia23529 určite konzultovať môj bol kolikový pomohlo mlieko Nutrilon procomfort colics

lucia23529
autor
18. máj 2024

dávam menší update situácie. Pediatrička povedala že je to normálne a môže to trvať do 3-6 mesiaca. Čo mne vôbec nepride keď ona v zavinovačke ťahá hlavu dopredu k nohám ktoré sa snaží skrčiť. Príde mi ešte skoro že takto ťahá hlavičku keď ju nevie na konikoch poriadne ani držať a nie to takto keď leží na chrbatiku. To isté robí aj v postieľke, snaží sa prebaliť celým telom na bok aj v zavinoačke a snaží sa dať do takého klbka.