Zeny, poradte..
dcerka ma 9m a vobec sa jej nechce na vzpriamene ruky..pretaca sa, pivotuje, plazi sa..toto vsetko velmi sikovne, obratne ale dlho sa trapime s tym, ako ju dostat “o poschodie vyssie”
U neuro sme boli, je v poriadku..u fyzio sme boli, tiez v poriadku, na vzpriamenie cvicime uz 2 mesiace a stale nic..
Akoze, ona ho ovlada, ale urobi to nanajvys 2x denne a tonje vsetko..tym padom sa nevieme vobec na styri posunut..
Ked ju dat na styri z ruk, pekne drzi aj sa pohupuje..rovnako ked ju dam na kolena a o nejaku prekazku napr matrac, pekne sa vie drzat aj jednou rukou a druhou sa hra..
Fyzio nam kazala hrat sa v sikmom sede, ovlada aj to, dokonca sa da z neho sama do normalneho sedu a je prkne stabilna, rovny chrbat..
Neviem uz ako s nou pohnut, mozivovat, aby sa skusala davat vyssie..hladam maminy s podobnou skusenostou, co vam pomohlo?
Fyzio ti iste vysvetlila, ze nic nemas silit a ze to pride samo. 9 mesiacov je este uplne v norme.
@mogaa davat na 4 alebo do sikmeho sedu mi kazala fyzio, resp ona je uz rehabilitacny lekar, kedze to zvlada pekne a nie je nijak vykrivena..predpokladam ze ma dostatocne vzdelanie na to, aby vedela povedat ako mozem dieta davat..
Njak si nepomohla len si si potrebovala kopnut?
Precitaj si este raz poslednu vetu, nikde nepisem ze nie je zdrava, pytam sa ako ine mamicky motivovali deti davat sa viac do vzpriamenia..
no fyzioterapeut nie je v žiadnom prípade rehabilitačný lekár🙂a nie je fyzioterapeut ako fyzioterapeut🙂nepotrebovala som si kopnúť, ale pediater aj neurológ ti potvrdili že tvoje dieťa je ok a ty s ním začneš chodiť na rehabilitácie lebo v 9mesiacoch neštvornoškuje....neskutočné...
@mogaa este raz, konkretne tato osoba si dorobila vzdelanie, chapes?
Co je zle na tom, ak da matka prezriet vyvoj odbornikom a nenecha ho len tak vyrast s problemami? Naor po 6nedeli sme boli tiez, aby nam ukazala spravnu manipulaciu, ktorou sme vyriesili asymetriu ktoru mala.. navsteva fyzio neznamena rehabilitacie, ja s nou necvicim nic co by jej vadilo, iba sa hrame v polohach ktore nam ukazala
prosím ťa, tvoje dieťa má 9mesiacov - pozri si ešte raz čo píšeš, lebo na 9mesiacov toho vie viac ako dosť.....je veľa uplne zdravých detí ktoré aj s plazením, aj s daním sa do sedu začnú neskôr.....dávať ju na silu na kolienka, nedajbože na štyri je riadne cez...nechaj ju ísť svojim tempom, deti bežne začnú štvornoškovať aj v 10-11 mesiaci, bežne začnú s chôdzou do 1,5roka - a ide o ZDRAVÉ deti....za mňa si teda riadne premotivovaná mamička...ano existujú aj úžasne šikovné detičky ktoré v 8mesiacov štvornoškujú či v 10rovno chodia, ale tvoje dieťa je uplne normálne ktoré len ide svojim tempom....