Milé mamičky! Nemáte náhodou skúsenosti s psychologickými testami u malých detí? Čo sa vlastne vyžaduje u psychológa? Čo dieťa musí bezpodmienečne ovládať v 3 rokoch, aby sa považovalo, že je inteligentné a nie je tam nejaká ľahká retardácia?Máme 3 ročné dievčatko s diagnostikovanou vývinovou dysfáziou, čakajú nás testy u psychologičky a mám z toho nervy! Prosím ak máte skúsenosti poraďte. Ďakujem
ahoj,my sme tieto testy absolvovali pred mesiacom-baby sa narodili skor,v 35tt a boli sledovane do 3 rokov v nedonoseneckej ambl.Sucastou poslednej navstevy boli psych.testy.Su to presne dane otazky....najprv sa skusala jemna motorika-navliekanie guliciek na snurku,stavanie kociek na seba...potom psychologicka postavila pyramidu a kazala to zopakovat...dalej ukazovala obrazky zvierat a chcela ich pomenovat-ake zvuky robia...skusala tri farby,pytala sa napr.naco mame radiator,preco mame dom,co urobis ked si smadna,ukazala obrazky kruhov/jeden mensi,jeden vacsi/ a chcela nech ukazu ktory je napr.mensi,potom dala ceruzku do ruky,nakreslila zvislu cieru a mali to zopakovat,potom kruh...nase baby nechceli niekedy spolupracovat,utekali na ruky,aj nieco zle-inak povedali.....je to cele vlastne formou hry
Ahoj deli, ja potrebujem vedieť presne čo s malou bude robiť, aké vedomosti má dieťa mať. Malá tým, že má dysfáziu má poruchu reči, takže nerozpráva dostatočne. Chcem vedieť, čo dieťa má vedieť v 3 rokoch nakresliť, jednoducho čo má zvládať.
nasa Ella ma zas dyslaliu-detska patlavost....rozprava niekedy nezrozumitelne....napr.do vody povie do dody....rozprava skor foneticky- tesco je seko,alebo koko....ale zas niekedy povie ine slova spravne-co robis,kam ideme....tak nechapem....logopedicku este neodporucila,pocka sa na skolku,ci sa rozrozprava a spravne,vraj by aj tak nespolupracovala...60% deti vraj ma poruchu reci do 6 rokov...mame s nou vela rozpravat,vysvetlovat a pytat sa,nech ona napr.porozprava co videla v rozpravke
ja som uz mala take testi a musela som pri tom rozmyslat...Ale nebolo to take tazke ten IQ test 😉 😉 🙂 🙂
Ahoj feriva, nemáš sa čoho bát, sú to také IQ testy. Je to robené hravou formou, takže malú to bude bavit. Deti sa vačšinou u psychologa cítia dobre, je to celé hlavne o rozprávaní sa. 🙂