Psychologické testy pre 3 ročné deti

feriva
11. jún 2010

Milé mamičky! Nemáte náhodou skúsenosti s psychologickými testami u malých detí? Čo sa vlastne vyžaduje u psychológa? Čo dieťa musí bezpodmienečne ovládať v 3 rokoch, aby sa považovalo, že je inteligentné a nie je tam nejaká ľahká retardácia?Máme 3 ročné dievčatko s diagnostikovanou vývinovou dysfáziou, čakajú nás testy u psychologičky a mám z toho nervy! Prosím ak máte skúsenosti poraďte. Ďakujem

dali4
11. jún 2010

Ahoj feriva, nemáš sa čoho bát, sú to také IQ testy. Je to robené hravou formou, takže malú to bude bavit. Deti sa vačšinou u psychologa cítia dobre, je to celé hlavne o rozprávaní sa. 🙂

diddi
11. jún 2010

ahoj,my sme tieto testy absolvovali pred mesiacom-baby sa narodili skor,v 35tt a boli sledovane do 3 rokov v nedonoseneckej ambl.Sucastou poslednej navstevy boli psych.testy.Su to presne dane otazky....najprv sa skusala jemna motorika-navliekanie guliciek na snurku,stavanie kociek na seba...potom psychologicka postavila pyramidu a kazala to zopakovat...dalej ukazovala obrazky zvierat a chcela ich pomenovat-ake zvuky robia...skusala tri farby,pytala sa napr.naco mame radiator,preco mame dom,co urobis ked si smadna,ukazala obrazky kruhov/jeden mensi,jeden vacsi/ a chcela nech ukazu ktory je napr.mensi,potom dala ceruzku do ruky,nakreslila zvislu cieru a mali to zopakovat,potom kruh...nase baby nechceli niekedy spolupracovat,utekali na ruky,aj nieco zle-inak povedali.....je to cele vlastne formou hry

feriva
autor
11. jún 2010

Ahoj deli, ja potrebujem vedieť presne čo s malou bude robiť, aké vedomosti má dieťa mať. Malá tým, že má dysfáziu má poruchu reči, takže nerozpráva dostatočne. Chcem vedieť, čo dieťa má vedieť v 3 rokoch nakresliť, jednoducho čo má zvládať.

diddi
11. jún 2010

nasa Ella ma zas dyslaliu-detska patlavost....rozprava niekedy nezrozumitelne....napr.do vody povie do dody....rozprava skor foneticky- tesco je seko,alebo koko....ale zas niekedy povie ine slova spravne-co robis,kam ideme....tak nechapem....logopedicku este neodporucila,pocka sa na skolku,ci sa rozrozprava a spravne,vraj by aj tak nespolupracovala...60% deti vraj ma poruchu reci do 6 rokov...mame s nou vela rozpravat,vysvetlovat a pytat sa,nech ona napr.porozprava co videla v rozpravke

biakrpec
28. apr 2015

ja som uz mala take testi a musela som pri tom rozmyslat...Ale nebolo to take tazke ten IQ test 😉 😉 🙂 🙂