Ahojte maminky, prosim o pomoc, ak to niektora poznate... Moj mladsi syncek bude mat tri rocky. cca rok krasne funguje bez plienky, ale zlom nastal asi pred mesiacom, isli sme na chatu a tam ani za svet nikde kakat, ani serblik, ani zachod :( bola to cista katastrofa, vydrzal aj tri dni bez kakania, potom som ho chytila vonku na travicke do podrepu a tak navela sa vykakal. Predtym doma aj 3x denne chodil pekne sam na serblik. Myslela som, ze sa mu len tam nieco nepaci, ale vratili sme sa domov a hysteria okolo kakania pokracuje. Uz si fakt neviem rady :( skusali sme po dobrotky, po zlotky, za odmenu, za bodiky... nic nefunguje.
prosim o akykolvek tip ak ste zazili nieco podobne, dakujem
@barborka2708 no vsak toto, ze zachvilu nastup do skolky a zrazu toto. Ten nas pekne chodi sam cikat a chodil aj kakat. Plienky nenosil ani na noc vyse roka vobec... fakt netusim, ani nemal nejaky negativny zazitok :( no som z toho nestastna
treba asi len dufat ze sa im to v tych hlavickach odblokuje 🙂
no ved to ani ja som ho nikdy nejako nenutila na nocnik,nechala som tomu taky volny priebeh 🙂 cikat sa krasne pyta tiez velmi dlho. v tej skolke fakt neviem tam sa snimi maznat nebudu,len aby sa ti este uplne nezhorsilo ☹ tiez som z toho na nervy
presne, aby to horsie nebolo
@helencek no to verim ze to asi nebude jednoduche ☹ uz teraz mam z toho šoky ,ale dakujem 🙂
@helencek
@barborka2708
ono je to tazke, lebo donutit ich nedonutime...
@zuzulienka31 Áno po liečbe s antibiotikami sa nám bloklo kakanie a bolo to zložité. Probiotiká nezaberali ani rôzne slivkové receptíky . Ani preháňadlo od lekárky . Ona si to spojila asi s nočníkom a ten ani vidieť nemohla.... Mala niečo po 2. narodeninách.
Ovocie a zelenina nie sú práve obľúbené a tak sme sa tešili zo stolice raz za 2-3 dni. Nechali sme ju aj do gatí , len aby kakala . Mala 2,5 roka keď to postupne zas nabralo normál a znovu začala kakať do záchodu. Hlavne sa okolo toho nesmie robiť panika . Poznám veľa ľudí , ktorý s tým majú problém v inom prostredí... a aj na dovolenke. Tak aj dieťa má s tým na inom mieste problém.
@barborka2708 No moji synovia záchody v škôlke používali výlučne na cikanie. Ostatné nosili vytrvalo domov 🙂 🙂 🙂
dnes vlastne druhy den co nekakal,ale aspon poprda a ked prdka tak hned mi s placom vravi nie kakat nie kakat,lebo vie ze sa ho vzdy pytam ci ide kakat ked si prdne,uz je chudak z toho zmagorany ☹ a pritom na 100% viem ze kakat chce lebo vzdy ma spinave slipiky
@lulka12 ja som mu tiez dovolila aj do gati sa vykakat ale ani to veru nepomohlo ☹
no aj u nas to bolo nasadila som dufaston a pekne uz kakava aj bez plienocky sme od novembra a uz hlavne kaka sam pekne lebo mne maly aj 5dni nekakal a to bolo vtedy co si strasne zapeceny no priserne az do placu mi bolo z toho.a teraz som malemu najmladsiemu ho tiez nasadila lebo mi to iste robil a teraz uz ho neuziva a krasne mi aj 2 krat denne kaka bez teplomerika v ritke.
@zuzulienka31 ahoj, my máme ten istý problém... náš malý bude mať o pár dní 3 roky... problémy s kakaním nám začali cca pred pol rokom... boli sme bez plienky, pekne sa naučil sám chodiť cikať aj kakať na záchod, nočník úplne vynechal, nechcel tam sedieť ani nič spraviť, rovno sa pýtal na záchod, tak sme boli radi... všetko bolo v poriadku, kakával pekne každý deň, až kým sme sa nepresťahovali... za pána sa nechcel v novom prostredí vykakať, predtým, keď bol malý, tak sa vykakal hocikde, nemal s tým problém... zadržiaval aj 5 dní, taktiež sme skúšali rôznymi spôsobmi a nič ☹ už som bola z toho taká zúfalá, až som ho nakoniec preliečila Duphalacom, potom sa pekne vykakal asi 2 dni posebe, no odvtedy sa to aspoň trošku zlepšilo, že kakáva asi každý druhý deň, i keď by mal každý, no aspoň za toto sme radi... a neskôr som aj niekde čítala, že väčšinou to mávajú deti presne v tomto veku, sú zvyknuté kakávať do plienky a keď sa im vezme, dlhšie im trvá navyknúť si kakávať či už doma na záchod alebo na nočník a keď už si konečne zvyknú aj tam, nastane blok z toho, že prídu do cudzieho prostredia, v ktorom sa buď boja vykakať, necítia sa tam dobre a pod. ... vraj to prejde samo, chce to len trpezlivosť, hlavne netreba za to nadávať, nútiť ho a kričať, lebo sa blok len zocelí a nepôjde to ešte dlhšiu dobu... takto my robíme, kakanie mu vôbec nepripomínam (predtým som doňho hustila takmer celý deň, že sa musí vykakať, lebo ho bude bolieť bruško a tak...) a stalo sa to, že mi pekne sám povie, že ide kakať, dám ho na záchod a pekne pustí... no len asi každé 2, max. 3 dni... ale aj tak úspech... držím palce, nech sa to aj u vás upraví čím skôr, lebo je to na nervy, poznám to 😖 ☹
teda myslela som dufalac vzdy sa mi to mili s tym liekom na udrzanie tehotenstva.
toto sme mali aj my pri starsej dcere- od dvoch rokov bez plienky (pekne zo dna na den) , ale kakala len do plienky po prebudeni. ked mala asi 2r a 5m.musela som ist do nemocnice na 2 tyzdne ( druhe tehotenstvo) - ostala prvykrat sama doma s manzelom a on ju to bez problemov naucil . raj aj jedna detska psychologicka v tv rozpravala, ze toto zvyknu robit deti akokeby "naschval" mamam- ze potom ich oteckovia skor naucia- u nas to aj tak bolo...
@klemberka no veru, ja sa tiez snazim nehovorit o tom, taky jeden dva dni to aj vydrzim ale ked uz tri dni nic, tak uz som aj ja z toho nervozna a prenasam to na neho aj ked nechcem...
Probiotika som tiez kupila, uvidime, zatial ich berie iba par dni. Ako tak citam odpovede a rady od vas, tak mi je jasne, ze nic s tym nezmozem, iba trpezlivo cakat, ze toto obdobie trapenia sa coskoro skonci.
@zuzulienka31 no veru tu je potrebna hlavne trpezlivost a pevne nervy 😒
@barborka2708 jaj ale ono je to take tazke ked vidim ake ma nafuknute brusko, prdka o 106 ale kakat ani za svet, ani sa ho uz pytat nemozem, ci nahodou nechce ist, lebo uz je aj on z toho na nervy. Bud sa zlosti alebo sa rozplace a to je este horsie.
@zuzulienka31 ved to nam ide o tie nase deticky aby sa citili fajn a nic ich nebolelo,ja som tiez uz z toho zmagorena cely den nic ine nerobim len sa pytam ci nejde kakat ☹ ale asi s tym prestanem lebo mu tym isto nepomaham
@barborka2708 budem sa snazit aj ja a skusim to pred nim neriesit...
ked mna dost stresuje aj to ze sa blizi nastup do skolky a mam hororove scenare
@barborka2708 no vsak ani ja by som asi tak nepanikarila a nestresovala, keby nebol september uz tak blizko :(
@zuzulienka31 ja sa bojim toho aby sa to nezhrsilo v tej skolke tak ze sa mi prestane aj pytat cikat ☹
@barborka2708 tak to dufam, ze az k takemu niecomu nepride... to kakanie este ako tak vedia zadrzat ale cikanie si neviem predstavit
Ahoj. No bohzžial tento problem mame aj my. Jurko bude mat v oktobri tri roky a od roka a pol sme cez den bez plienky. Tu mame len spanie. Tu je ten problem ,maly sa naucil kakat zasadne do plienky hned po obednajsom spanku s tym ze najprv sa vykaka do plienky a az potom mi da hlasenie ze sa uz zobudil. Stane sa ze ked sa do tej plienky nevykaka ako je zvyknuty tak potom nastavaju pre nas muky. On sa jednoducho nikde inde nechce vykakat a drzi to v sebe ,z coho je potom nervozny a my snim kedze sa mu snazime vseliako vysvetlit ze sa ma kakat na nocnik ,alebo do zachoda popripadne mu dovolima kedze mame dvor tak niekde do travicky. Tak isto ideme na nom po dobro aj po zlom ale nic nepomaha. Vidim na nom ze chce kakat aj mi povie ze ho boli brusko ale bet uspechu. Uz neviem fakt ako na neho a to v septembri nastupujeme do skolky tak neviem ako takto budeme fungovat ☹