Psychicky blok pri cikaní dvojročnej dcérky

sunflower80
10. aug 2015

ahojte mamiinky. Mam 2rocnu dcerku,kt asi pred tyzdnom zacala sama od seba sadat na nocnik. Pekne sa pytala, dokonca aj na kupalisku. Jeden den sa vsak straaasne pokakala a odvtedy mame problem,ale s cikanim. Skusame vsetko. Zachod,spievat, odmeny,nic nepomaha. Odmieta si zrazu sadnut na nocnik.a ked musi cikat tak zacne hlasit cikat,prestupuje chudatko az kym sa nechtiac nepocika,lebo to uz neudrzi. Niekedy to trva aj hodinu a pol,kym sa vycika. Stretli ste sa s tym niekotra? Ako ste to riesili? Boli sme uz aj pediny,odporucila mi ju nechat bez plienok a nevsimat si ju. No ked vidim ako sa trapi je mi do placu. Prosim,snad sa niekto najde,kto by vedel pomoct.som uz zufala

1lienka1
10. aug 2015

@sunflower80 ahoj, môj syn má 2,5 roka, o cikani do nočníka nechce ani počuť, týždeň bol naučený cikat do vane, potom ako tvoja dostal blok a odvtedy ani zaboha vycikat, vydrží aj 3 hodiny, názor mojej doktorky je ze v buducnosti mu to zadržiavanie môže robiť problémy ale teraz ho mam nechať bez plienok. Takže neporadím, ja mam tvrdohlave dieťa 😀.

erickatt
10. aug 2015

Aj mna napadlo. Daj ju cikat do vane a sprchuj jej pri tom ritku

sunflower80
autor
10. aug 2015

@1lienka1 a nepovedala ti,ze ake problemy?
@erickatt babulky,ste zlate,ale u nas nepomaha ani to.

selavi
10. aug 2015

@sunflower80 Ja som tiež bola na prášky z mojej slečny. Najprv nechcela sedieť na nočníku, potom aj posedela, ale vycikať sa ani náhodou. Ale do 5 minút bola pocikaná. Dokázala vydržať aj 3 hodinky necikať. Už som nevedela kam s konopí. U nás zabralo cikanie do záchoda, nočník nechce vidieť doteraz - ani sa tam nevyciká, ale so záchodom problém nemá.

pragmaticka
10. aug 2015

moja robi presne toto ale pri velkej! hlasi kaka no nie a nie sediet na serbliku, ale ani do plienky neurobi! tak preslapuje beha, trapi sa chudatko.zacalo to ale z nicoho nic!uz sa mi krasne pytala a potom toto!vobec neviem co s tym.s cikanim Problem nema.vycika sa krasne.len to kakanie.ked je lepsie tak do 5min je hotova.no niekedy aj polhodku preslapuje, stale hlasi kaka, no uteka z wecka.stolicu tvrdu nema.tak ja uz neviem co s nou.

erickatt
10. aug 2015

@sunflower80 nepistipalo ju nieco na nocniku? Myslim ci si nepricvikla ritku ked si sadala. Alebo ju studenil ci tak. Alebo dakto nad cikanicu fujkal. Chudatko sak moze dostat zapal. A vonku do travy keby ju nadvihnes to nechce?

sunflower80
autor
10. aug 2015

@erickatt zial nie. Ona mala zapchu a ked stuplik povolil,tak sa straaasne pokakala,tak riedko.( sorry za opis) a odvtedy mame problem.
@pragmaticka u nas je presne toto len s cikanim. Uz chodime slavnostne splachnut hovienko, zakyva mu,ja tlieskam a nakoniec ona splachne. Ale cikat ani omylom. A to ju teraz nalievam vodou
@selavi ona ma na vyber.aj nocnik,aj zachod.

Trosinku dufam,ze to poalvi,ked budeme na dovolenke pri mori,ze ked bude stale len v plavkach a na nahulaka a bude mat kopec inych zazitkov,ze sa odblokuje

1lienka1
10. aug 2015

@sunflower80 to nie, pýtala som sa jej či mu to neuškodí a jej odpoveď bola iba to co som ti napísala.Takže ani ja neviem co ďalej.

elienka
10. aug 2015

@sunflower80 a nemá trocha začervenanú pišulku? či ju ten moč neštípe náhodou?

elpidik
10. aug 2015

Ja som mala podobny problem pri starsej dcerke. Od 1,5r. sa pytala, potom som odisla do porodnice, vratila som sa(dcerku zatial strazila svokra, kt. ju velmi silno poutierala, co si dcerka pamata dodnes) moje 2r. dita si nesadlo na nocnik ni za svet. Plakala, utekala, ...pohroma. Skusala som vsetko, novy nocnik( spievajuci nocnik, redukciu na zachod, nocnik, aky si sama vybrala), kadejake hry(cikali plysove zvieratka, obliekli sme krsne ssaty, kupila som z hrackarstva korunu a zezlo a hrali sme sa n kralovnu na trone,sfotili sme sa, fotku poslali babke, kt. nas ako dlhorocny pedagog vychvalila do nebies🙂, ja som sedela na nocniku,spievali sme pesnicky, volali sme Snehulienke(co bola v skutocnosti nasa babka, moja mama), kt. nas poslala na nocnik...),...nic. U nas pomohlo, ked som posadila na nocnik mladsiu, vtedy 4 mesacnu dcerku a ta sa vypiškala do nocnika(kedze babatka cikaju kazdu chvilku, ono to vlastne ani problem nebol 🙂 ). Potom to uz postupne slo, pomaly, ale isto, krocik po krociku,...Stale som jej davala moznost, aby sa poutierala sama+sa s papierom aj hrala, robila si z neho gulicky. Skuste vsetko, co Vas napadne.....

sunflower80
autor
10. aug 2015

@elpidik dakujem za rady, ked som to citala mala som mierne pred ocami samu seba.tiez skuame mozne,nemozne. Cikaju babiky, plysaci, hOvorim jej vsetkych kamosov, kamosky,ze cikaju,hodi so mnou na nocnik,lepime nalepky, no proste tiez co nas napadne. Ako dlho to cca cele trvalo?

prego81
10. aug 2015

@elpidik
velmi sa mi paci tvoj prispevok - mas paradnu fantaziu 😉
Teraz uz len cakam na inzerat: kto pozicia babatko na cikanie do nocnika 😀

Drzim palce vsetkym mamickam a oteckom pri odplienkovavani a tisko zavidim tym, ktori to mali bez problemov 😒

elpidik
11. aug 2015

@sunflower80 Trvalo to asi styri-pat mesiacov, bolo to sice o drzku (ja po druhom cisaraku, vsetko bolelo,...male babatko, a este aj s druhou problem s nocnikom a kadecim inym-jedlom), prezila som, teraz uz len spominame 🙂 Potom, ked si uz znovu sadla, tak to slo. Najhorsie boli provokacne reci dospelych okolo mna, kt. mi tvrdili, ze dcerka ma psych. poruchu, lebo nechce sadnut 😠 Je zdrava a inteligentna... 😠 Potom som si vlastne uvedomila, ze nepoznam ziadneho dospeleho zdraveho cloveka, kt. nosi plienky 🙂 A ked to uz raz u dcerky islo, tak to pojde aj druhy krat...Zignorovala som vsetkych a vsetko a pomalicky sme kazdy den skusali. Mladsia dcerka nam v tomto naoaj velmi pomohla 🙂 Starsia ju dostala ako dacek k narodeninam 😀 (bali sme sa, ze bude na nu ziarlit, vratila som sa z porodnce par dni pred narodeninami starsej. Okrem inych hraciek dostala babatko-zive, sestricku, co si velmi vazila a dodnes si velmi vazi. Nadka(mladsia dcerka) je jej a basta 🙂 Prajem vela trpezlivosti.