Psychické problémy u stredoškoláčky

nikolettnika
18. mar 2022

Zdravím, je mi to celkom blbé reálne sem písať čo mám vlastne robiť. Som žiačka na strednej škole a už niekoľko rokov trpím depresiami, uzkostmi a veľa krát sa stava ze to príde až do panickych stavov. Navštevovala som aj psychológov, ale reálne mi to ničomu a nejak nepomohlo. Zle spávam, ne jedávam zo stresu, stres mam momentálne hlavne zo školy pretože nie som jednotkarka a na skole mi závisí celý budúci život. Veľký nátlak z každej strany kvôli maturite a ja jednoduchou psychicky nevládzem a neviem co vlastne mam robiť. Mam aj naďalej chodiť psychologovi alebo reálne skúsiť psychiatra a nejaké loeky

stastna17
18. mar 2022

urcite odporucam psychiatra a lieky, ja som brala rok na anitdepresiva na panicku poruchu a konecne je to ok. To nie je hanba, viem ake to su stavy a takto sa zit neda.

bluka2
18. mar 2022

A ako to začalo?

nikolettnika
autor
18. mar 2022

@bluka2 konkrétne ešte v detstve, od samého začiatku som to riešila s psychologičkou

rudik0987654321111
18. mar 2022

@nikolettnika no ja bi tiež odporučil lieky lebo ja som za mlada to iste mal bol som pod neustalím tlakom či v škole stoho všetkého som bol frustrovaný,unavený doma ked som chodil ku neurologičke mne predpísala liek nie Antidepresíva alebo Diazepam možno poniektorí tu poznáte čo je to za liek Diazepam pomohol mi strašne

luccija
18. mar 2022

@nikolettnika chodiť k psychológovi a aj psychiatrovi po lieky
"Na škole závisí celý môj budúci život"
Kto Ti takú hlúposť povedal rodičia či ty sama tomu veris?
Nič sa nestane, keď nezmaturujes na jednotky ani dvojky.Nedavaj škole takú váhu zmaturovat, keď si chodila 4 r do školy zmaturujes.Teraz to je pre teba veľký problém, ale naozaj nepreháňaj.Vsetko záleží od teba priebojnosti, známych, náhody ako sa Ti bude dariť ďalej
Kto by dobre znášal taký tlak?je normálne, že si vystresovaná, lebo je to zodpovednosť, ukončenie školy a pod ...všetci vedia aké bolo distancne vyučovanie neboj sa maturity budú upravené zohľadnené, že ste boli dlho doma
Nesmieš vyvíjať na seba taký tlak
Drž sa.Musis byť v pohode, takže jesť, chodiť von, aj sa učiť, ale nepreháňať!
Rodičov, ktor vyvíjajú na deti veľký tlak by som samých poslala k terapeutovi nech si liečia svoje komplexy

nikolettnika
autor
18. mar 2022

@luccija ja práveže s rodičmi už nebývam, bývam s priateľom a mam na starosť aj domácnosť, s rodičmi bývať ja osobne proste nechcem a keď som mala možnosť ísť preč, išla som, sú rozvedení a bývala som u otca kde mi všetky tieto problémy začali.. Bojím sa skôr toho, že nezmaturujem vobrc pretože na učenie a školu som ja osobne není nebaví ma to a musím sa veľmi nútiť aby som sa aspoň niečo naučila a niečo si aj zapamätala pretože sa mi aj ťažko pamätajú veci

stastna17
18. mar 2022

@nikolettnika urcite to chce liecenie liekmi to nie je vobec ok co pises a ono sa to bude iba nabalovat a nabalovat ak sa to nepodchyti . Ja som brala rieky rok uz 2 mesiace neberiem.

nikolettnika
autor
18. mar 2022

@stastna17 ďakujem veľmi pekne za názory pretože ja sama som nevedela akou cestou sa mam pohnúť... Len sa bojím ešte reakcie mojej triednej profesorky.. Keď som chodila na sedenia veľa hodín som vymeškala a netolerovala mi to aj keď vedela kam chodím a ze nechodím poza školu

stastna17
18. mar 2022

@nikolettnika ja chodim stale poobede kedze chodim do prace, za rok nikto nespozoroval, ze niekam chodim. Kazdy lekar ma aj poobede ordinacne hodiny a u psychiatra ak ti nastavi liecbu tak chodis na kontrolu iba na zaciatku ako ti da lieky a potom podla potreby , nie je to ako sedenie u psychologa .

nikolettnika
autor
18. mar 2022

@stastna17 áno aj ja som to tak robila, že som sa nechala objednať okolo tej 2 väčšinou a mávam školu aj do pol 4 takže sa mi tie hodiny bohužiaľ nazbierali a kvôli tomu som dostávala aj v škole od profesorky zdrbane kvôli tým hodinám tak som prestala chodiť psychologičke aby som nemeškala v škole ale už to nedávam, bohužiaľ

stastna17
18. mar 2022

@nikolettnika su aj dlhsie, moj je jeden den do 18tej, skus sa fakt objednat, fakt zo skusenosti sa zbytocne budes trapit, lebo to sa same nezlepsi ak to uz je dlhsie.

dori2
18. mar 2022

@nikolettnika u akeho psychologa si bola? myslim typa zariadenia. mal opravnenie na psychoterapiu? odporucila by som vymenit psychologa

mirkaalbert
18. mar 2022

Je rozdiel čo robí psychológ bez výcviku, čo robí psychoterapeut a nakoniec psychiater. Prosím nájdite si rozdiel na internete, ale na tie ťažkosti , ktoré prežívate sa môže ísť aj za psychoterapeutom. Hlavne musí mať výcvik v nejakom psychoterapeutickom smere.

marty_4
18. mar 2022

@dori2 tiez ma tak nejak napadlo, ze by vymena nemusela byt prave na skodu

dori2
18. mar 2022

@marty_4 jedna vec je ze je vela druhov pschologiv, nie kazdy moze a vie robit psychoterapiu druha vec je ze aj medzi psychoterapeutmi su rozdiely- podla toho aky smer robia, su tam rozne pristupy na rozne tazkosti. a v neposlednom rade- nie vzdy si sadne clovek- clovek. uzkosti a depresie v terapii maju vyborne vyslekdy, po tak dlhej dobe by som rozhodne hladala dalej niekoho ineho

maggie1978
18. mar 2022

@nikolettnika moja dcéra na strednej škole mala tento istý problém, niekedy nebola schopná ísť vôbec do školy. Chodila k psychiatričke a brala lieky. Triednej učiteľke bol môj manžel osobne vysvetliť situáciu, s tým nech to ona potom vysvetlí aj ďalším učiteľom, keď nie vždy bola na hodine ok, alebo vymeškala. Našťastie boli ustretoví. Školu dokončila so super známkami a už je študentkou VŠ. Dala sa do poriadku, ale stále vie, že keby niečo, treba k tomu psychiatrovi určite ísť. Držím ti palce, všetko bude dobré ✊♥️

diamond007
18. mar 2022

@nikolettnika škola nie je základom života... Hlavne polav. Vždy sa dá škola dorobiť. Daj sa hlavne dokopy ty. Roboty je dosť, vždy sa dá všetko časom dorobiť. Ak ti to robí takéto stresy, určite by som polavila.

nikolettnika
autor
18. mar 2022

@diamond007 ja sa bojím reakcie môjho okolia a rodičov ak by som to brala týmto štýlom..

nikolettnika
autor
18. mar 2022

@maggie1978 mala to šťastie, že má rodičov, ktorí to chápu a stoja za ňou ❤️ ja bohužiaľ toto šťastie nemám a som na toto všetko sama, moji rodičia nechápu a berú to na ľahkú váhu

stastna17
18. mar 2022

@nikolettnika zijes svoj život? Alebo zivot okolia? Som rodic a prvoradé by mi bolo psychiatricke zdravie dcéry ako škola.

juliet86
18. mar 2022

@nikolettnika pocuj nie kazdy psycholog ti sadne. skus institut virginie satirovej poguglit. a vybrat odtial. pripadne kontaktuj chutzit.sk ono ja som skusila aj desiatich kym som nasla ten spravny smer. vela stastia

maggie1978
19. mar 2022

@nikolettnika to ma mrzí. Veľmi ti držím palce, nech sa z toho dostaneš a nech sa ti v živote darí ♥️

slovakboy
19. mar 2022

@nikolettnika pravdepodobne máš problémy kvôli minulosti a detstvu. Potrebuješ aj lieky antidepresíva aj kvalitnú psychoterapiu. Lieky ti pomôžu veľmi ale vyliecis sa až vtedy keď zmeníš myslenie. To nejde hneď a treba to trenovat. Ale budeš šťastná. Si ešte mladá ešte to zvládneš možno s menšími následkami že budeš citlivejšia no budeš vedieť žiť, potrebuješ sa odpútať od minulosti a starého myslenia o sebe a okoli.