Psoriáza u 6,5-ročnej dcéry

natusqa123
16. jan 2024

Prosím vás tie ktoré mate psoriazu alebo vaše deti proste to je jedno len z rodiny .tak vás poprosím nejaku účinnú liečbu? Aspoň len aby sa ukludnila pokožka a aby sa už nevysipala na telíčko.
Moja ma 6.5r a už sme zúfalí od hlavy až po päty nevieme co už uzivat a kupovať. Dnes som objednala šampón a sprchový gél z kozim mliekom.tak som zvedavá ďakujem za každú radu...

pribinak
16. jan 2024

@natusqa123 odporúčam čo najviac času stráviť pri mori, napr Grécko. Lacný hotel či apartmán a byt čo najdlhšie

natusqa123
autor
16. jan 2024

@pribinak chystáme sa ešte tento rok ..ísť niekde pri mori ale jediná vec je tu háčik ze som.tehotna...a bojím sa už cestovať teraz..

natusqa123
autor
16. jan 2024

@pribinak Chceme ísť snou ešte každý týždeň zase vo Vrbove v termálnom kupalisku tam je taka minerálna voda.

pribinak
16. jan 2024

@natusqa123 stari rodičia? Nezvládli by to? Aspoň pár dni?

natusqa123
autor
16. jan 2024

@pribinak co ste...oni idú teraz 25teho do Dubaja...
A nerada nechávam moje deti samé..a tiež pomáha to ale na určitý čas chcem.nieco účinnejšie príklad domácu liečbu na ktorú budem.mat čas každý deň.

paulahr
17. jan 2024

@natusqa123 môj strýko ma psoriazu a viem že navštevuje kúpele až na mesiac myslím, veľmi mu to pomáha 🙂

palculienka40
17. jan 2024

@natusqa123 ahoj. Skus s pozriet na stranku test dobry jazyk TCM. Odpoveda mudr. Len a len dobre skuseosti ked nic nezaberalo.

ivangeline
17. jan 2024

Garra rufa. Zasadita dieta.

hugger
17. jan 2024

Mal som psoriázu 30 rokov a lekári mi tvrdili že to bude doživotne. Riešiť len pokožku zvonka je blbost lebo problém je inde, na pokožke je len viditeľný.

Odkedy som pred 10 rokmi prešiel na bezlepkovú stravu tak zmizla a už sa nevrátila.

roja01
17. jan 2024

@ivangeline ano verim, ze zasadita pomoze.
V Maria Treben Zdravie z Bozej lekarne pise, ze pri psoriaze sa nesmi jest napr. med, surove jablcko, len tepelne upravene, vsetky druhy kyselin (citrusy), ocot, ale aj cokolada, kakao. Ale ani zpracovane druhy masa, ako salamy, sunky, klobasy, konzervy, udene.
Jedna sa v podstate o pecenovu dietu a cistenie krvi pomocou bylin. Caj ktory navrhuje: 10gdubovej kory, po 20g zemedym lekarsky, orechove supy, rebricek, po 30g vrbovej kory, lastovicnika, veroniky a nechtika, 40g kozobrady lucnej a 50g prhlavy. Caj som kedysi vyskusala, bol ucinny, len sa tazko dodrziavalo jeho pravidelne uzivanie. Ja by som kupila iba zihlavu, nechtik a rebricek a z tych by som striedala caje. Vzdy 2 tyzdne pit a tyzden pauzu s mnozstvom vody.
Idealny je min.1x rocne pobyt u mora so slnenim. V rodine to pomohlo tak, ze nie je ziadny priznak na pokozke, no dovolenkoval takto vela rokov (20).

vulka
17. jan 2024

@natusqa123 Sestra v takom istom veku absolvovala kúpele v Smrdákoch.

monivv
2. máj 2024

@natusqa123 zdravim, ma to aj moj starsi syn, este to nieje ani rok, co sa s tym trapime, nic ucinne sme zatial nenasli. Najlepsie funguje do par dni kombinacia antibiotik a niekolko tazsich masti 🙏 uz sme to 3x takto spravili, krasne sa koza ocistila...ibaze, pride do skolky, do tyzdna je to spat. Vzdy to vzplanie pri kontakte s virusom/bakteriou. Cize tato forma je na nic. Dalej nam na asi mesiac a pol pomohlo more. Boli sme dva tyzdne na Malorke a uz na druhy den to zacalo odchadzat, iba som premastovala Lipobasom a ved, pri mori aj tak sa pouziva vela hydratacnych kremov. Teraz som akurat narazila tiez na Mariu Trebenovu a jej cajovu zmes, maju ju na nete, da sa kupit, tak budeme skusat.
A teda, syn ju ma dedicne, spustacom bolo prekrizenie viacerych ochoreni, ako nadcha, angina a plus este nieco, ale to uz doktorka neriesila, no a imunita zblbla. Ma to geneticke, takze raz by sa to urcite ukazalo, skor ci neskor.
Tento rok ideme do Chorvatska, Nin. Su tam liecive bahna a budeme dufat, ze sa efekt udrzi co najdlhsie.
Chodili sme pravidelne 3 mesiace 2x do tyzdna na kramare na fototerapiu...ale neurobilo to v podstate vobec nic. Vzdy sa mu koza zhrubovala a zacala byt cervensia nezavisle od tohto nasviecovania.
Najlepsie je sa dostat na kramare ku koznej na ambulanciu, my sa tam uz hlasime pol roka, ale vzdy mi ochorie, takze termin prepadne 🤷 ale tam vam urobia najlepsiu liecbu

monivv
2. máj 2024
tiezjedna
2. máj 2024

@natusqa123 v prvom rade úprava stravy. Psorka veľmi súvisí s pečeňou, takže nezaťažovať mastnými, slanými, pikantnými jedlami. Veľa slnka, more ideál. Brat sa s tým pláca celý život. Smrdáky pomohli, myslím, že mu robili aj nejakú terapiu s krvou, to tiež zabralo. Ale more najviac. Pomáhal sprej, tuším Skin cup sa volal. V najhorších obdobiach len kortikoidy.

monivv
2. máj 2024

@natusqa123 este vecerne kupanie robte. Kym to nema poskrabane, tak znesie slany kupel. Kilo soli do vane, odporucam sol z Pagu, maju ju na stranke velmi vyhodne poolman.sk. aj som sa u nich dopytovala a moze sa aj konzumovat, je to iba cista sol. A ked stipe, lebo vsak male ranky, tak robit slabo ruzovy kupel z hypermanganu

monivv
2. máj 2024

@tiezjedna smrdaky velmi odporucaju, ale male deticky tam same poslat si neviem predstavit a ist tam na minimalne tri tyzdne s druhym dietatom, co sa bude nudit...este ktomu treba aj do roboty chodit :/ ale neprezistila som este, robia tam aj ambulantnu starostlivost, tusim na vikendy tam sa da ist, ale ci to bude mat taky efekt

tiezjedna
2. máj 2024

@monivv jasné, podrobnosti neviem. Bratovi sa psorka vyrútila v 18, dnes má cez 50 a stále s ňou bojuje. V smrdákoch bol sám...

teki1
2. máj 2024

@monivv Normálne tam chodia samé deti,majú ubytovanie,jedáleň,terapie,kúpeľ v jednej budove,vedľa je škola,detské ihrisko.V kúpeloch je aj kino,deti sa nenudia neboj.

hostacka
2. máj 2024

@natusqa123 mne pomáha čerstvé kozie mlieko, samozrejme doma poriadne prevarené (aj na pitie,aj na potieranie). Kozmetika z kozieho mlieka mi síce vyhovuje,ale stav mi nezlepšuje. Teraz som si objednala kozie kolostrum-tabletky a vyzerá,že aj to ma celkom dobrý účinok.

monivv
2. máj 2024

@teki1 viem, pisem, ze si to JA neviem predstavit. Kazda mama si zvoli, co je pre jej dieta najlepsie a do akej mieri bude dieta trpiet pri lieceni

monivv
2. máj 2024

@hostacka prosim vas, ktore kozie kolostrum? Dakujem 🙂

hostacka
2. máj 2024

@monivv ja som zobrala Junior,aby mohli aj deti užívať. Firma edenpharm

monivv
2. máj 2024

@hostacka dakujeem