Pseudomonas u mojej 22-mesačnej dcérky

magde
17. feb 2021

Dobrý deň všetkým,
Moja dcéra, teraz 22 mesiacov, si ako 2 mesačná priniesla z nemocnice baktériu pseudomonas. Prišla som jej na to tak, že začala mávať zelený výtok z posvy, nie veľa, cca raz za dva týždne) na 1-2 plienkach. Bola som s ňou u viacerych detských gynekologiciek, tie mi tvrdili, že s tým nič netreba robiť, zapálene to nemá, že to časom samé odíde. Má obdobie, že sa jej zelený výtok aj 5 mesiacov neobjaví a ja som šťastná , že sme sa toho zbavili a potom sa výtok ukáže zase. V decembri mala prvýkrát aj zápal, mesiac nespala lebo ju pošva svrbela, Kožná zo steru zase zistila pseudomonasa a dala nám masticky. Pošva sa vyliečila, ale čreva nie (je to črevná baktéria), takze pri ktoromkolvek kakani sa jej to vráti spat... už som z toho smutná a unavená , stále ju sledujem, mám pocit, že teraz sa jej to svrbenie zase vracia. Berie veľa probiotík, vitamíny, aj k imunologicke som ju už vzala. Umývam ju stale, aj 4 krát za deň pod vodou a mydlom na intimitu hygienu. ..Inak chorá nebýva, od malinká však stále riešime len toto...malým deťom sa vraj na to antibiotiká nedávajú, lebo na tuto baktériu zaberajú len veľmi silné.. čítala som nejaké staré diskusie na tuto tému, ale nič zo súčastnosti, chcem sa preto spýtať, či niekto riešite alebo že riešili tuto baktériu a teda ak áno, či by ste sa so mnou nepodelili o skúsenosti.. budem vďačná za akékoľvek infosky.
Ďakujem pekne

dreamer4
17. feb 2021

@magde ahoj. Moja to mala ako babatko. Doniesla z porodnice a rezistentneho na atb.... padtelovo zeleny vytok v plienkach....neustale vytery u detskej gyn. Ja som sa ale sustredila(po konzultacii s homeopatickou) na posilnenie imunity sliznic. Nepoviem Ti co som jej davala, je to 10 rokov.....ale zabralo to a ako sa posilnila imunita, telo samo zabojovalo. Drzim palce.

renatka100
17. feb 2021

@magde aj moja dcera to mala z bazena ked mala rok. Mala velke hnisave vyrazky. Taktiez mala nalez aj v posve. Boli sme s tym u roznYch dr ale bolo nam povedane ze ked pride ina bakteria to vymizne same. Neviem, ci to zmizlo ale po roku sa jej prestali vyhadzovat vyrazky a teraz sa jej vacsinou pri chorobe vyhodi tak jedna - asi to este ma ale nic to nesposobuje. Treba dat vela vitaminu c a d najlepsie c su prirodne stavy - hlvne mrkvova je aj na vycistenie organizmu a imunitu, moje deti to piju od jedneho roka. Urcite probiotika ale tie intimne mydla by som urcite nedavala je to plne chemie - treba dat kokosovy olej s kvapkou cajovnikoveho - toto zabera na infekcie aj bakterie, davali ame to aj my. Mala by sa v tom aj kupat - my sme v tom case kupali takto kazdy den - olej s cajovnikom - maju aj dm. Drzim palce

magde
autor
17. feb 2021

@dreamer4 ďakujem za odpoved, skúsim aj ja niečo take, už som začala hľadať.. a kolko ste sa s tým vy trápili, nepamätás? Mne to príde už ako nekonečný boj, už som fakt zúfalá z toho niekedy

magde
autor
17. feb 2021

@renatka100 ďakujem pekne za rady! Ešte som teraz čítala že rakytnikovy olej by mal byt dobrý. Je to boj s tou baktériou.. a tvoju malú to niekedy z tej gynekologickej stránky aj nejako iritovalo? Nikdy Vám nikto na to nechcel dať antibiotiká?

renatka100
18. feb 2021

@magde nie takym malym deto atb nedavaju lebo sa mozu davat len ako infuzie na tuto bakteriu. Z gyn stranky jej nic nebolo ale tue kupele sme robili vo vani aby sa jej to liecilo aj tam dole, cajovnik s kokos olejom su prirodne atb

dreamer4
18. feb 2021

No myslim, ze take 3 mesiace a potom kontrolny vyter uz neukazal pseudomonasa.....ale verim ti...bolo to zufalstvo. Mne detska vravela, ze jedina moznost je ist do nemocky na intravenozne atb..... a vidis...bola aj ina moznost....