Prvýkrát v škôlke a hneď chorý

jankahurtisova
20. apr 2024

Dobrý deň mám syna a bol v stedu prvý krat v skolke a už v stredu na obed ked som ho brala domov vyzeral chori no bol do piatku dnes už teplotuje a ma hrozne sople stále tečú a hrozne moc mu slzia obe oči aj dve slzy naraz mu vypadnú z jedného oka a je podráždený chce len tv pozerať stále vyzyvuje poriadne ani nejedol plus včera zvracal co chápem ze nepapa ale co také by som mu mohla urobkt papať nejaké nápady? Co také by som mohla pre neho robit ? Nějaké nápady ? Aj na tie oči -je treba nieco davat este sanám to nestalo. Dakujem za dobre rady a tipy na tuto temu

martinka13
20. apr 2024

Prvý polrok bude taký. Priprav sa.

petamich
20. apr 2024

je sice relativne bezne, ze po nastupe do skolky je dieta castejsie chore ale velmi silne pochybujem, ze stihol takto ochoriet za 4 hodiny v skolke 🙂 a tak expresne rychlo by sa to prejavilo

a inak klasika, ak je to viroza, tak vela tekutiny, vitaminy, ovocie, sprej do nosa, sople pripadne odasavat ak este nevie fukat nos a jedlo len cosi lahsie, ked je clovek chory casto nema chut do jedla

matullienka
20. apr 2024

Takto určite neochorel v škôlke, ale už v stredu ráno bol chorý. Treba zvýšiť dávku vitamínov, ľahké jedlo a veľa tekutín. Ak teplota cez víkend neprejde v pondelok kontaktovať dr.

jaskolka
20. apr 2024

Zo začiatku v škôlke dieťa býva choré častejšie, ako predtým. To je v podstate normálne, pretože je v úplne inom mikrobialnom prostredí.
Inak za 4 hodiny v prvý deň určite by sa choroba neprejavila, proste už mal "to v sebe" a postupne sa mu to rozvinulo. Plus nové prostredie, nové vírusy atď k tomu len dodali.
Jedným slovom, priprav sa na to, ze môže byt oveľa oveľa častejšie chorý. Posilnovat imunitu, vitaminy, ovocie, zelenina, veľa tekutín a trpezlivosť. Organizmus si časom zvykne, deťom sa imunita ešte rozvíja, aj s tým to súvisí.
Teraz mu daj ak treba niečo proti teplote, odsat noštek, morskú vodu do nosa, celaskon, Decko vitamín, ľahkú stravu, veľa piť, a nech oddychuje, to je najlepšie. Kľudne mu zapni aj tu telku, neublíži mu to, keď si pozrie dáku rozprávku. Aj ty, keď si chorá, môžeš byť viac mrzuta, proste sa necíti dobre, to je bežné. Nech oddychuje, keď sa nič nezlepší, tak v pondelok pôjdeš k pediatricke.

danielahamar
20. apr 2024

Nemyslím, že to má čo spoločne so školkou, že nastúpil v stredu a hneď aj chory. Ale áno, po nástupe je väčšina detí stále chorych