Ahojte, dcéra prvýkrát začne brať antibiotiká - konkrétne Megamox. Mali ste to niekto? Bolo všetko v poriadku? Tie vedľajšie účinky ktoré sú v príbalovom letáku sú otrasné a mám riadny stres :/
🤦🏼♀️
vsetko ma vedajsie ucinky
Prečítaj si vedľajšie účinky k iným liekom a prestaneš stresovať.
Pane boze co stresujes
A čítala si aj na nurofene vedľajšie účinky? Aj na fenistile? Aj na vigantole? ...koľkokrát v živote si brala nejaké lieky a mala si vedľajšie účinky? ... Tak vidíš ...
Každý liek moze mať nejaký vedľajší účinok a aby boli chránení musí ho tma napísať. To ale neznamená, že ten vedľajší účinok dostaneš. Klidek ... Ak nemáte v rodine niekoho, kto trpí alergiou na lieky, tka je naozaj malá pravdepodobnosť vedľajších účinkov.
Daj dieťaťu liek a nestresuj.
Ahoj, nie žiadne moje dieťa nemalo žiadne závažné vedľajšie účinky (iba raz, aj to neviem, či bolo závažné, ale šli sme k dr., píšem nižšie). A antibiotiká väčšinou pekne zabrali, buď v ten istý deň, alebo na druhý deň. Treba dávať probiotiká, aby nezačala hnačkovať, ale treba odstup od antibiotík. Tuším minimálne 3 hodiny, ale to ti povedia v lekárni. Raz sa mi jedno dieťa z jedných antibiotík tuším nejak vysypalo, tak vtedy sme to riešili s dr. a vymenila ich. Ale to bolo jediný krát, ináč nebol problém s atb. Držím palce, nech rýchlo zaúčinkujú a nech je dieťatko raz dva fit ❤️. Ak zbadáš nejaký výsyp, alebo že dieťaťu napr. po troch dňoch stále nie je lepšie, atď. treba kontaktovať lekára, ja som sa nestretla so žiadnymi závažnými vedľajšími účinkami. Čo sa týka podráždenosti, alebo naopak napr. malátnosti, ťažko asi povedať pri dieťatku, či je to vedľajší účinok liekov, alebo je to chorobou 🤷. Určite bude všetko dobré.
Nezabudni dať dcére probiotiká