Prvé vyšetrenie u logopéda

lilly0812
21. okt 2015

Dobry vecer, zajtra nas caka prve logopedicke vysetrenie. Chcela by som sa informovat ako prebieha. Syn bude mat coskoro 4 roky no nerozprava, povie len mama,dede,baba, jojo (auto), padlo (padlo, pokazilo sa), radio (tak vola aj ventilator). Povie len ked chce on sam, opakovat ani za svet. Rozumiet rozumie len nerozprava.

jasminet
21. okt 2015

@lilly0812 ty vypises kopec papierov - ako, kedy kde sa narodil, kedy zacal chodit, ci je pravak lavak bla bla bla. ona sa zatial bude so synom vypravat - o blbostiach - ako sa vola, ci chodi do skolky, aku hracku ma naj a podobne.... nic hrozne 😉

saurian
21. okt 2015

bude sa ta pytat na anamnezu, tazkosti (zdr., v spravani, reci...), casto chcu aj prepustaciu spravu z porodnice...
prihovori sa mu, a potom sa s nim bude "hrat" - sem-tam sa nieco spyta, ak je dieta nerozpravajuce tak skor mu da v ramci hry nieco urobit - napr daj ovecku tam a tam.... si ho checkne aj ci rozumie, spyta sa otazky napr ci chodi do skolky a pdo.
dost zalezi aj od logopeda, niektori pracuju tak, ze si zoberu dieta same a hned po nom nieco chcu, niektori robia tak ze na prvykrat skor formou hry, aby sa tam dieta citilo dobre, a chcelo chodit aj dalsi krat - proste vela zalezi od konkretneho logopeda.

pribinak
21. okt 2015

moze mu dat aj nieco nakreslit, lebo rec a jemna motorika spolu dost suvisia, ak nerozprava, resp rozprava len velmi malo, tak bude skusat aka je pasivna slovna zadoba, teda co vsetko rozumie a ci si je napr schopny zapamatat aj dlhsiu vetu, napr ukaz na obrazku, ktiry havko ja maly a ktory je velky

urcite sa bude pytat aj na veci ohladne orl, ci ma ok sluch a moze vas odoslat na neurologicke vysetrenie

monicm
21. okt 2015

Nás sa pýtala aj to, či boli nejaké problémy pri pôrode, po pôrode, aké vážne choroby prekonal.