Ako ste riesili prve ochlpenie vasich dievcat? Dcerka ma 8 a začínajú jej rast chlpy pod pazuchami. Ona sa za to hanbi, niesu nejako extra viditelne ale cez leto, ked si da saty/tricko na ramienka, bude to vidno a idu aj v juny na plavecky. Mam jej ich oholit? Niesom s tym veľmi stotoznena. Tvrdi mi, ze sa jej v skole kvoli tomu smeju.... Je na svoj vek velmi vyspela... Dakujem za nazory
9r dcere,uz nejaky mesiac odstranujem veetom chlpky nad perou...ma ich tmavsie a uz si to vsimli ine deti ...ona mala z toho hlavu v smutku...radila som sa aj o laserovom odstraneni,ale vraj,az po puberte odporucaju
Tiez si myslím, že by si to mala oholiť, lebo sa jej budú smiať a bude sa to s ňou ťahať. Neboj, nebude ich mať kvôli holeniu viac.
Určite by som jej to odstránila oholila. Mam skoro 11 ročnú dcéru a tiež keď treba tak oholim jej ja ,aby sa neporezala..len ona už vymýšľa ze aj nohy 😂 .. tak nato ma ešte čas jej vysvetľujem ..
Nenechaj ju sa trápiť keď sa jej ešte aj smejú. Volila by som žiletku, v depilačných krémoch je samá chémia.
@pribinak orangutan? A čudujeme sa deťom že sa jej posmievajú. Keď toto napíše dospelá žena. 🙈
Moja keď mala 8r jej začali rásť chĺpky na Venušinom pahorku, pod pazuchami ale zatiaľ nemá nič... Ma dosť chĺpkov aj na nohách ale sú bledé a zatiaľ jej to nevadí. Ak by sa jej ale smiali dala by som jej ich odstrániť
@ruzovakrava žiadny humor? Nič? Tak tvoja smola
Ale chápem, nikto má silnú potrebu moralizovať
@pribinak haha strašne sme sa zasmiali 😅😅😅
Dakujem, nejako, som stale vahala, ale teda oholim jej to. Uz som jej vysvetlovala, ze si to sama nemoze holit. Nechcem aby sa jej posmievali, sme z dediny a viem, ze ostatne dievcata tam take "vyspele" dievcata niesu. Len teda, sa mi to zda hrozne skoro...
@ruzovakrava 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Holiť nie, skús krém
Prečo by sa nemohla aj sama oholiť? Kúp jej žiletku s ochrannou mriežkou nech sa neporeže a hotovo. Mňa by 8r už ani do kúpeľne nepustila.
A prečo s tým nie si stotožnená? Kedy bude podľa teba čas ich oholiť? Podľa mňa keď narástli, vtedy je vhodný čas, bez ohľadu na vek. Chlpy pod pazuchami sú jej neni k ničomu, dole s nimi.
Treba to riešiť aj s lekárkou či nenastala predčasná puberta lebo ochlpenie takto skoro nie je normálne
@ruzovakrava @pribinak to napísala tak, ako by sa jej tie deti posmievali pretože je to pravda posmievali by sa jej že má chlpaté pazuchy ako opica, orangután....atď.
Moja dcéra má 7 a chce si oholiť nohy, hanbí sa nosiť na teleske kratase....tak jej ich oholim a hotovo
@pribinak áno som spokojná, veľmi ťa to pohoršilo že som ti to napísala?
@ruzovakrava Strašne prúdiš.. veď čo také strašné napísala , ty nevieš že deti sú v dnešnej dobe zle?
Moju svagrinnu v škole ( Mooja svagrinna má 10 rokov) volajú ju čierna opica....deti.... pekné že?
Ak sa dá dieťaťu pomôcť oholenim prečo nie
@vanda323 a píšem niečo zlé ja? Ja som dieťa nenazvala opicou. Tiež píšem autorke aby jej dovolila oholiť sa nech tým netrpí. Keď sa takto vyjadrujú dospelí, prečo nie deti, všakže. Za to že to pribinak napísala tak ako to napísala, tiež nemôžem 😃 už to neriešte
@andrejka1974 Predčasná puberta,sa rieši do ôsmeho roku.Po ôsmom roku u dievčat začina normálna puberta...
Normalne by som jej ich dala prec. Holit nemusite, existuju vseliake kremy, s ktorymi pojdu chlpky dole. Zas ako chapem stotoznena s tym nemusis byt, ale osobne by som ju proste nenechala sa takto trapit a hanbit sa pred ostatnymi
@anna777115 máš pravdu
moja dcera si od 9 rokov holi elektrickym zastrihavacom na vlasy manzelovym, predtym kremom. V dnesnej dobe sa uz chlpy zial nenosia a nechcela chodit ani na bazeny ani vyzliekat sa na telesnej, takze treba to riesit oholenim. Deti si to vsimli a mali blbe reci
@sense pri bledych to nic nie je moja ma cierne ako vlasy, je to velmi vidno
Dcera ma 10 a uz jej pomaham odstranovat chlpy na nohach aj v podpazusi, medzi obocim....uz zazila nejake posmesky od spoluziakov, tak som necakala. sama som dost tmava, moja mama mi s nicim nepomohla a len ma odbila ze som dieta a nemam to riesit a mna to trapilo. touto cestou som nechcela ist
...mozno len taky postreh:
raz som citala davnejsie rozhovor, detska lekarka gynekologicka neodporucala, ba az varovala pred konzumaciou hlavne kuracieho mäsa, kvoli hormonom...ze coraz castejsie ma dievcata ako 8-9 rocne s menstruaciou...
Ak by tu bola nejaka gynekologicka, mozno by vedela na tuto temu pridat svoj nazor...
Mám dcérku, bude mať 9 rokov a má veľmi chlpaté nohy... ale celé až po zadok. Neviem si ale predstaviť, že už od takéhoto veku by mala byť otrokom žiletky, veď je to ešte dieťa. Plače kvôli tým chlpom, ale vysvetľujem jej, že to je nič. Mám v pláne s ňou chodiť na vosk, ale myslela som, že možno tak o dva roky začneme... je to hrozné, čím si dievčatá musia prechádzať ☹
@76california presne. Deti pchame masom, ktore je plne antibiotik,a aj toto je vysledok,zial. Nas na toto upozornila pediatricka uz pri prvych prikrmoch. Jeme maso, ale radsej menej casto, co je 1-2x za 2 tyzdne, ale kvalitne. Ale to sa neda ustriehnut, kedze skolske zariadenia maju normy na konzumaciu masa, a na kvalite az tak nezalezi
@markus1 Dcéra,bude mať deväť rokov,je tretiačka a má dve spolužiačky, ktoré, už rok menstruuju...
Jasne, kúp krém a dajte to preč. Čo bude jak orangutan medzi deckami?