Ahojte maminky ...... mám syna, ktorý má 2 roky a 7 mesiacov .... asi pred 2-3 týždňami som si všimla, že sa mu na ľavej ruke z vnútornej strany vytvorilo malé materské znamienko .... vizerá ako malinká bodka .... je možné, že sa mu časom ukážu viac? .... kedy by sa mali ukázať prvé znamienka? ..... je potrebné ísť s nimi k lekárke? .... nenašla som tu takúto tému, preto ju zakladám ... ďakujem za všetky odpovede 🙂
ďakujem Vam .... lebo som čítala aj niekoľko článkov, kde varujú pred prvými znamienkami ..... a hlavne teraz v lete aby sa natierali silným ochranným krémom .... preto sa adšej informujem 🙂
Moja malinká ma jedno materské znamienko na nožičke-na spodku chodidla... Asi od prvého týždňa od narodenia... A druhé materské znamienko - červenú "mapu" nad krkom pod vláskami... Neriešili sme to s dr....
@milka1978 No, moja malá si toho slnka týždeň po narodení moc neužila 😀 Tak z čoho potom?? (Je februárová 😀 )
@kokorunecka môj je decembrový ... a myslela som to tak, či náhodou slnko viacej nevyťahuje znamienka na pokožku
@milka1978 Jááááj 😀 😀 Dobre 😀 Ja som len nepochopila 😀
@kokorunecka ja som to zle napísala 😀
@milka1978 Sprostosť 😀 Mne večerné premýšľanie nerobí dobre a potom to tak dopadá 😀
@milka1978, ahoj, moja ma 2 znamienka, urobili sa jej nedavno. Zo slnka urcite nie su, lebo tie miesta na slnku nikdy nemala, ak neratam slnenie za oknom kvoli novorodeneckej zltacke. Hovorila som to kamoske a ta mi povedala, ze jej dcerke sa presne v tom veku zacali robit, ze na to nemame vplyv. Ja som bola velmi prekvapena a smutna, lebo som ju vzdy pred slnkom maximalne chranila, prave preto, ze som chcela zabranit tvorbe zmamienok, ale kedze ich ma na mieste, kt. mala vzdy pod oblecenim, tak zo slnka nie su a nic na tom nezmenim. Tiez su malinke ako peha. Je to urcite dedicna zalezitost, len je este otazne po kom bude.
synček má tiež znamienko tam kde má oblečenie a zároveň tam slniečko nesvieti, preto sa čudujem ..... dufam len, že nebude mať nejaké extra veľké znamienka
my nemame ani dva rocky, a mame ich niekolko.. 😉 nemyslim,ze jepotrebny lekar..jedine,ak by ich mal obzvlast velike 😉