Ahojte dala som si v optike zmerať zrak lebo som citila zhorsenie. Hned som tam aj zacala riesit okuliare s tym ze mi netrebalo drahe okuliare. Pani mi ponukla nejake dokopy co vyjdu 50 eur. Ale teda s plastovou šošovkou. Polykarbonátové je presný nazov. Su veľmi nekvalitne? Nemala som v pláne dat za okuliare vela penazi lebo som s tym nepočítala. Ale určite budem v budúcnosti riesit sklenene šošovky. Len by ma teda zaujimalo ci aj nieco vydrzia tie polykarbonátové sosovky. Dakujem za skúsenosti
hlavne sa daj vysetrit u ocneho dr nie v optike
najprv pises o okuliaroch potom o sosovkach...
@nika82 V optike vyšetruje buď lekár,alebo optometrista.
Optometrista má školu,kde sa meraním zraku a jeho speci testami venujú viac ako lekári,kto.su zameraní na riešenie rôznych ochorení oka,rôznych vnutroocbych záležitosti,operácii,atď.
Okrem toho,u lekára je to často vyšetrenie za 5min,aj to u sestricky.
V okolitých štátoch už málokedy meria zrak očný lekár,už to riešia optometristi.
@zuzuliennka1 Po pravde som sa ani nepytala. Lebo som si myslela ze existujú len sklenene. Az sestra ma upozornila ked som jej povedala o cene okuliarov. Tiez hovorila ,ze sa velmi rychlo dokazu znicit. Ale teda som rada ze su neni nekvalitne 🙂 in
@viestta Super potesili ste ma 🙂 hlavne aj ten cenovy rozdiel je dost velky
@nika82 no neviem kde chodíš.
Optometrista ma-musi mať refraktometer,má strbinovu lampu.
Čo je Max vybavenie na refrakciu.
A potom je to nekonečné hranie sa so zakladaním "sklíčok",najmä pri určitých typoch ochorení,cukrovke,štítnej žľazy,či len obyčajných cylindroch,kto.sice mnohoudi potrebuje,ale reálne nezvládne nosiť.
No a najhoršie sú,paradoxne,najnižšie dpt.
Už pri vyšších,tak je to raz-dva.
Vie dokonca zistiť,či začína katarkta,či je zakrvavanie do očného pozadia,vie na základe testov povedať,či nezačína VDPM.
Ale,zase uznam. Nie v každej optike ozaj vyšetruje optometrista a nie každý očný lekár má pacienta za 5min vybaveného cez sestričku.
Čiže,áno,máš pravdu aj ty.
Bola som v optike kde vysetrovala očná lekárka s nemocnice a keď som bola v nemocnici na ocnom tak syna na prístroji vyšetrovania sestrička .....až keď ho zobrala do tmavej komory tak vtedy už lekárka....napr u nás deti do 18r.v optike nevysetruju ....
@nika82 ja mam ocneho lekara - sukromnik, a ma amb. v optike, takze mozne to je
ak si dobre pamatam - tie polykarbonatove su tusim nerozbitne, ale zas lahsie nachylne na poskriabanie…
teda odpoved na tvoju otazku - urcite nie su nekvalitne, len ine.. pani v optike ti rozdiel nevysvetlila?