ahojte, maly ma pruh v pupku . Som z toho na nervy, nemate s tym skusenosti? Ci sa to operuje alebo aky je postup
Čo ti povedal lekár?
@drmartin este nic zistili sme to dnes v jaslickach, pojdem v pondelok
@janinah a nakoniec neoperovali ho?
@svetlana35 nie
Sice este nemam dieta, ale ked som bola taka malinka,tiez som mala pruh. Mamina mi ho lyzickou zatlacala, pomohlo. Potom sa mi ale opat objavil, ked som mala 5 rokov, a to ma uz museli operovat.
Moja dcera mala, prelepovali sme tak ako nam ukazala pediatricka, ale nepomohlo, v 13.mes ju operovali, je to maly kratky zakrok, ale v celkovej anesteze, avsak keby ze sa mam rozhodnut znova, tak pockam kym by bola vacsia, zle znasala anestezu, ale tak to je individualne a nakoniec to moc pekne nema, proste nema pupok ako my vacsina, trci je tam taky pipik.
Pupkovy pruh nie je az tak nebezpecny ako v trieslach, alebo ma vajickach u chlapcov
Synovi sa objavil pupočný pruh keď mal cca 9 mesiacov,bol sledovaný ale operáciu odporučila chirurgička až po 3.roku. Tak sme ju aj absolvovali,o ďalšie 3 roky už mal za sebou ďalšiu operáciu- pruh na slabine a aj to dopadlo ok. Ale má 6 a 1/2 roka a 2 operácie (=anestezy) za sebou.
@kikulienkadd ano my sme boli u lekarky vcera a tiez len sledovany bude.
Dávala som mincu do gázičky,priložila a prelepila,odporúčané pediatrom,upravilo sa.