Mate niektora skusenost s operaciou pruhu u trojmesacneho babatka v martinskej fakuultnej nemocnici?
ahoj my sme boli s malou na operacii pruhu v MT v 3 mesiaci. Vsetko dopadlo OK, velmi mily privetivy a aj jej to pekne zasili. Operacia trvala cca 20 min. Najhorsie je prebudzanie z narkozy, to deticky velmi placu (a dost dlho). Ked sa ti potom napapa tak ta pustia domov. Ziadne komplikacie sme potom nemali. Drzim palce
dakujem, zaujimalo ma hlavne aj to ako dlho nas tam potom nechaju...dik, uz nech to mame za sebou, caka nas to 22.2.
a kedy vas pustili domkov a kde si zatial bola, na izbe?
Ahojky aj ja som bola v MT s malym na operacii pruhu, mal 6 mesiacov. Prisli sme rano za hodinku ho zobrali mna poslali o poschodie vysie, maju tam izbu pre matky kedze bol predcasne narodeny, nachali si nas tam aj cez noc. Hore na izbe je telefon, sestricka mi zavolala, ze maly uz je na izbe. Na to aky bol malicky celkom dobre znasal preberanie sa z narkozy, ale niekedy deticky velmi placu. Bola som pri nom az do noci ked nezaspal, kedze som ho kojila sestricka mi v noci ked bol nekludny zavolala na telefon, aby som si ho prisla nakrmit. Len som zbehla dole schodmi a bola som tam.
Inak ak si priamo z MT alebo blizkeho okolia,tak Vas pravdepodobne prijmu az v den operacie a najneskor na druhy den domov,mozno aj v ten den.Ti co su zo vzdialenejsich miest prijimaju o den skor,pretoze rano nejak do 7 tam musis byt a ked mas cestovat viacej ako hodinu a skoro budit dieta mas lepsie tam byt uz tu noc predtym,a vlastne aj kvoli tomu ze den predtym robia este nejake predanesteziologicke vysetrenie a mas to behanie hore dole
ano,nam uz bolo povedane ze staci prist v den operacie okolo siedmej,lebo sme s blizka,z Vrutok,den predtym pojdeme este k anesteziologovi...dufam ze vsetko pojde bez problemov
dik za vase skusenosti...
No baby aj nam nasli pruh, v piatok som bola s malym na pohotovosti a som zvedava,co sa bude dalej robit. Riesit to musim cez obvodnu doktorku? AJ VY STE TO MUSELI ZATLACAT SPAT? A kolko sa caka na termin operacie? Musime sa bat?
☹
ten pruh je na pupku alebo na slabinach? ak na pupku tie sa zvyknu vstrebat same, neoperuju sa ale slabinove nikdy same nezmiznu a automaticky sa naplanuje operacia. treba cez obvodnu dr riesit, nas poslala vtedy ked mu to nasla na chirurgiu, kde to pozreli a hned dali termin operacie.kedze vtedy nemal este ani 2 mesiace tak sme museli cakat kym bude mat 3 lebo az od vtedy to operuju. velmi som sa bala, kedze bol taky malinky, ale bola to jednodnova zalezitost a vsetko prebehlo v poriadku. aj nam to kazali na chirurgii zatlacat ale nie vzdy sa mi to podarilo, niekedy som to nechala aj tak a skrylo sa mu to same, ak nieco budes chciet vediet napisem blizsie
nie telefonicky, my sme isli s vymennym listkom hned na chirurgiu do nemocnice, kedze sme z Martina tak do Martina, tam to musia vidiet a hned nam dali termin operacie, dovtedy sme tam uz nechodili, daju ti papier na predooperacne vysetrenia, to je ku kardiologovi, na krv k detskej a ku anesteziologovi. ale to vsetko staci tak tyzden pred terminom
v Martine su odbornici na detskej chirurgii, nas operoval mlady dr. Molnár, velmi pekne mu to urobil, uz mu tam vidno len taku jemnu ciarku, chodte do MT urcite, mate zarucene ze to urobia fakt odbornici, a su velmi mili..ochotni, vysvetlia co chces vediet,nebojte sa
Nam sa podarilo malého zoperovat až na treti krat,, Už nechceli aby sme stále prevážali do Martina ,tak sme prisli len v Pondelok rano,spravili nam rychle vysetrenia a isli sme poobede domov. musela som byt len na izbe ,kuchynku som ziadnu nevidela,, neviem povedat . Maly dostal obed, o 15h prisiel primar na kontrolu a pustili nas domov.
Cavte mám 3 mesačného syna mal herniu na ľavej strane padlo mu to až do vajíčka .. operovali ho v Martine .. strašne som sa bála ako to bude zvladat lebo mame problém aj zo srdiečkom ... zobrali mi ho na operacku okolo 8 ráno malé deti majú vždy prednosť okolo 9 až pol10 mi prisla sestrička povedať že je v poriadku po zákroku bol úspešný a o dve hodiny mi ho donesú .. keď mi ho doniesli strašne plakal nevedela som ho utisit z tej narkózy sú deti ako nepríčetne a nevedia sa prisat potrebuju to len vyspať ten stav trval asi do 6 večera potom sa prisal a bol kľudný a spal ďalej ,, čo sa týka doktorov a sestričiek prístup úžasný zodpovedajú Vám na všetky otázky aj izby veľmi pekne prijemne Neska nás pustili tak dúfam že sa čo skoro zostavíme keď budete mat otázky kľudne napíšte
ahoj, no maly uz bude mat 5 rockov a boli sme na tom ked mal 3 mesiace, ak sa nieco nezmenilo tak to prebiehalo vtedy formou jednodnovej chirurgie, kedze bol v ten den najmladsi na operaciu, tak sme isli prvi, nesmel predtym papat niekolko hodin, uz neviem presne kolko, rano sme pockali na izbe,potom mu dali nieco uzit, potom ho vzali, cca do hodinky doniesli spat uz po, spinkal este a po nejakej dobe sa prebudil a ked sa zobudil velmi plakal ale to bolo od hladu,po case som mu mohla dat uz aj papat a ked boli vsetko ok, tj ze sa vycikal a po papani nevracal, tak nas pustili domov poobede. u nas to bolo vsetko bez problemov, verim ze aj u vas bude, bali sme sa velmi, no maly to zvladal uplne bez problemov a ja na prasky...
ani nie ale znamej maleho davali na magneticku rezonanciu a museli uspat babo a vsetko v poriadku myslim ze martinska nemocnica je ta najlepsia vela stastia prajem ...