chcem sa spýtať, je tu niekto koho dieťa malo slabinový pruh? Dali ste ho operovať, aj keď nemalo nejaké problémy? My sme ho zistili, len pred pár dňami, a mám z toho strach, že sa mi nepodarí tu hrču zatlačiť, keď vyjde...:(
@denisbg moj muz ho dostal ako dvojmesacny, ale bol uz v akutnom stave, tak museli operovat. Ja som sa na to pytala aj nasej detskej pre istotu a hovorila, ze ak nie su problemy, tak to sleduju obvykle do nejakeho roka. A ze keby sa objavila co len kvapka krvi v stolici, tak okamzite do nemocnice. Nerob si vopred zbytocne starosti, ked to nebudes vediet, tak sa spytas lekarky a ukaze ti to.
@denisbg moj starsi syn ho mal od 4m ,vychadzalo mu to denne aj 10 krat,ale kedze u nas deti do roka neoperovali a nechceli sme ist do Blavy,tak sme cakali do toho roku,ale vtedy mu to uz ledva vychadzalo-cca raz do tyzdna- ,tak sme zas cakali ako sa to vyvinie. No a od 3 rokov mu to nevyslo nikdy.
Dnes ma 14 rokov a operovany na pruh nebol a ani s tym nema problem.
@denisbg tiez som to drobcovi nasla pri prebalovani, a vravim s o par dni ideme na poradnu, tak poviem lekarke. Mal 5 tyzdnov, ale maval koliky a dost plakaval, az mu to v piatok vecer nezaliezlo nazad. Takze smer pohotovost, GA a potom BA kramare, operovali ho ako 6tyzdnoveho. Vsetko ok. Ked mal 2 a pol roka, mal pruh v slabine na opacnej strane. To sme mu nasli v juni, dostali sme termin na oktober, zoperovali a vsetko je teraz ok /klop klop/
@denisbg ahoj, moj syn sice je uz o dost vacsi, ma 3.5 roka, v maji som mu objavila slabinovy pruh a prave vcera ho operovali...dost sa nmu to od maja zvacsilo, tak sme to museli dat zoperovat, a chvalbohu vsetko prebehlo uplne perfektne, uz vcera vecer ani nevdel, ze rano ho rezali, a dnes beha a skace, ako keby nic 😵 😅 Ak by si mala nejake otazky ohladne operacie alebo tak, tak kludne napis 😉 drzim palce 🙂
moj syn ma dva roky aj dva mesiace a od dvoch mesiacov je sledovany.. zatial to ma vraj malicje ale operacii sa samozrejme nevyhneme..kazde tri az styri mesiace chodime na kontroly..tento mesiac mame ist tak som zvedava :(
Aj moj syn mal pruh. Dostal ho asi ked mal mesiac. Stale sme to zatlacali, ale zvacsovalo sa to a ku koncu uz mu tam vyliezala riadna hrca - velkosti vajicka. Ale nikto ho nechcel operovat pred dovrsenim dvoch rokov. Vraj len keby sa to zauzlilo a bolo by to akutne. Tak sme pockali do dvoch rokov, objednali sa a zoperovali ho. Vsetko prebehlo v pohode.
ahoj aj moj maly ma pruh od asi mesiacou do roka sme behali na pohotovost do nitry asi 8 krat od roka ani raz klop klop povedali ze ho zoperuju ked dovrsi prvy rok ale nechcela som ho dat operovat a teaz mame ist o 2 t na kotrolu a znova odmietnem operaciu ak to nemubude mat zhorsene ,chcem ju oddialit co najdalej ako sa bude dat mam v rodine anesteziologa a ten my neoporucy tak male dieta davat do anestezi povedal my rizika takze v ziadnom pripade ho nedam ak to nebude akutne zatial mame pokoj dufam ze aj budeme mat klop klop
ja sama som ako 5-tyzdnova mala pruh.. skoro pred 30 rokmi.. bolo mi zle, vraj som strasne plakala a grckala, tak ma operovali a vsetko je v pohode.. ja sama si nic nepamätam, to je jasne, mam len malu jazvicku pod gatkami. kym som isla do skoly, bola viditelna, aj bodky po šití, teraz si uz len ja nahmatam jazvičku 🙂 problemy uz neboli nikdy ziadne..