Ahojte,pisem sem lebo si uz naozaj neviem dat rady zo svojim rocnym syncekom. Posledne tri tyzdne je ako vymeneny. :( od narodenia bol slaby spac,ale posledne noci je bez srandy 20x hore,place zo sna,stona,prehadzuje sa. Vzdy bol papkac,no teraz ledva zje polievku na obed a cely den mi odmieta jest. Je nervozny,place bez zjavnej priciny,mava zachvaty zlosti. Jeho ziva povaha je fuc a to co predvadza je podla mna extremna hyperaktivita. Zubky mu nejdu,nic zle nezazil,kazdy den mame program,chodime plavat,kocikovat,hrat sa na ihrisko,no neunavime ho. Uz si pomaly zacinam mysliet,ze je to reakcia na mmr ockovanie.Prosim baby radte co mam robit. ?
Vdaka za tvoju radu,stolicky uz ma 🙂 a tie aktivity mame pekne rozlozene,kazdy den nieco...dufam,ze mas pravdu,ze je to len prechodna etapa 🙂
@kikiballa a kedy ste mali to MMR?..to fakt moze suvisiet..treba si pozriet pribalovy letacik... deti sa menia,ale zas uplne ine dieta by zo dna na den byt len tak nemalo..dieta sa vyrazne a behom kratkej doby k hosiemu meni zvacsa ked ma daky problem.. infekcia,zubky ...ale kludne aj ockovanie.
o deti maju svoje obdobia to je pravda, ale ak sa ta cela zmena udiala hned po ockovani, je vysoko pravidelne, ze je to z tej mmrky. Ono vacsinou aj same matky ked pisu, ze sa nieco udialo a dieta sa zmenilo, tak vacsinou spomenu k tomu aj toto ockovanie mmrkou, cize uz samotne nieco tusia. Pozri si pribalovy letak, mas to tam ako neziaduci ucinok, strata chuti do jedla, nervozita, neschopnost spat, nezvycajny plac, no ved si to pozri a inak nahlasit pediatricke!
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/priori... pribalovy letak
ak sa zmenil den po ockovani a nic sa dovtedy a ani potom neudialo, tak je to jasne, ze je to mmrka, mas to cierne na bielom este napisane, len u doktorky to nebudes mat take jednoznacne, tam urcite ti povie x inych pricin zmeny spravania, ale ziadaj to dat vsetko na papier tak ci tak
Dakujem dievcata,presne tie priznaky sa tam uvadzaju a preto si myslim,ze to bude tym...uvidim co bude dalej a snad ho to prejde
Ak to je z ockovania tak by to nemalo trvat dlho, ono sa to ale takto neprejavuje u kazdeho dieta, ktore bolo ockovane takze by som sa mozno spytala aj doktory ci je to v pohode, mozno nech sa nanho pozrie, za to nic neda. Ale nestresuj sa 🙂
Podla mna je to uz nastupujuci vzdor, niektore deti to maju skor,ine neskor. Ja som mala tiez prveho strasne zlateho, kym neprisiel rok a pol a zmenil sa tak,ze som myslela ze ho dam do decaku,bez srandy,bolo to strasne. Trvalo to do 4 rokov.
Chod s nim k homeopatovi. Ak sa zmenil extremne zo dna na den, tesne po ocku....Tiez som si myslela, Ze nastupujuce obdobie vzdoru a Ono tomu Tak nebolo. Do 10 dni si misky krutil.
@kikiballa nemoze to byt teplom? Mne tiez zle syn spi posledne 3 tyzdne - je starsi - ale tiez zlosti, je mrzuty a reve dlhsie ako je zvykom. Som rada ze nemame po ockovani, lebo by som vyletela z koze, ze je to z toho. U nas nenastali ziadne zmeny, myslim si ze je to pocasim, ako je teplo tak sa blbo spi, a neviem ci je pravda, ze ked oblicky nepracuju uplne super dobre - co v lete bude asi horsie koli tekutinam, tak su zle sny.
Ma 14 mes., uz bol očkovany mmr? To sa robi az v 15 mes
@charlie1980 misky?? Ako autizmus?
deti maju zmeny spravania sa po ockovani, aj nervozitu, aj drazidivost, ale uz vam to malo prejst
@erickatt Prudka zmena v spravani, neutichajuce place, Aj 20krat za noc v spanku, hyperaktivita, negativizmus. Ano, bol jeho spustacom.
@tanapeta nam hned a trvalo to tak tri dni .....dostal maly viburcol a kedze mal aj ine prejavy, tak to mame aj v karte a dalej ockovany nebol, ale prioritne nie pre toto hej, ine sme mali a sa fakt cudujem, ze tu niekto bude hovadiny pisat, ze to z ockovania nemoze byt a nech ju neplasime kks
@celasapremenim @tanapeta @charlie1980 baby vsetky vase deti su autici po MMR ockovani?
@kittykat22 moj to nemal po mmr, ale po tretej vakcine...kidek :D mmrku nedostane ani nahodou po tom, co sme mali po hentej....
a mas to v letaku, pricom toto je to najmenej este, ale vyplasi neboj... a ked neveris, tak skusaj dalej vakcinovat, mozno sa aj tvojmu decku raz zadari a budes drzat hubu a kukat okolo :D
a nemam ani jedno dieta autistu, rob si prdel zo svojich deti
@kittykat22 Ja som netvrdila, Ze vakcina autizmus sposobuje. Ja som napisala reakciu a nasledne diagnozu.
Tak akoze penicilin nie je pre kazdeho jedinca, Tak Ani Ockovanie nie je pre kazdeho jedinca.
A ta zmena po MMR bola identicka Ako autorka popisuje.
Preto som jej radila detoxikaciu Co najskor.
@celasapremenim @charlie1980 prave u nas bol problem s nespavostou a dlhodobym krikom. MMR ma odlozenu. Teraz pojde na Adacel v 5r a pediatricka chce MMR. Ale ja jej prave poviem, ze MMR nebude koli problemom ktore sme s dietaom mali do 3r. Ja mam obavy ze moze mat skytu vadu a MMR to vytiahne von. Navyse ma intoleranciu laktozy, a ta je v MMR velmi hojne zastupena. To zas bude debata 🙄 Na jednej strane sme mali ultimatum na nespavost a pomaly odporucanie v rukach na neurologiu a EEG a v druhej ruke, ze mame dat MMR vakcinu, a v karte napisane ze je ma intoleranciu na laktozu.
@kittykat22 Jednoznacne by som odmietla, bez debaty.
@kikiballa asi len ukludnit, na zaciatok... deti sa menia povahovo a aj aktivitou fakt z hodiny na hodinu a bez predosleho varovania 😂 Hovori sa tomu vyvojove etapy a bohuzial prijdu ako blesk z jasneho neba a nezachrani ta pred tym nic, treba si tym prejst 😂 Zvalit to na ockovanie je krasne, ale to by nase deti museli ockovat kazdych par mesiacov "niecim", aby to bolo len tym... Ked ti neje teraz cez den - jasne je hladny v noci a budi sa... zubky nejdu je relativne, stolicky idu napr. vyse mesiaca, na zaciatku ich nevidis, ale vedia narobit riadne bolesti...takze skus preventivne natierat alebo dat aspon viburcol cipok na noc, nech sa vyspis... no a aktivit mate podla mna na tak male dieta privela, je pretazeny, uz len dojmami, potom to zas spracovava v noci a nespi kludne... ubrat trochu plyn s aktivit, este je to krpec... a hlavne pohoda, flegmaticka matka je pre dieta ten najvacsi dar...vsetko toto prehrmi, zanedlho. Aj ked ti to dnes tak neprijde.