Ahojte, robili ste deťom testy na protilátky kovidu? My sme boli pozitívny a maly teplotoval tiež ale netestovali sme ho. Podľa mna bol určite pozitívny ale mama mi vraví že by bolo dobre mu urobiť protilátky... nie je to zbytočne? Na čo je to vlastne dobre? A dali ste to robiť deťom?
a nie je to jedno, či protilátky má, alebo nemá? nikde sa na to neberie ohľad
Neviem ci je to potrebne ho zbytocne stresovat odberom krivi, ked to nie je nic platne co sa tyka legislativy. Nikde to neberu do uvahy co je skoda. Lebo su ludia co mali covid a protilatky nemaju, tak ze ked ochoreju znova, mozu mat horsi priebeh ako predtym :/
Veď práve aj mne to príde zbytočné a nechcem ho zbytočne stresovať
Ak by mal protilátky, minimálne sa na 180 dni zbavíte testov do atrakcií a pripadne pri cestovani, bude mat potvrdenie o prekonani. A bude to mat v karte, keby niečo (pripadne následky, syndróm PIMS)
@1aduliatko1
@gertrudka222
Akože neberie. Akurát stopli to, že ľudia chodili na testy protilátok ak vedeli, že prekonali a mali aj o tom dôkaz, aby im lekári následne potvrdili papier na dlhšie obdobie, aby sa nemuseli testovať.
Ak však dieťa na teste nebolo a prekonanie sa dá zistiť jedine testom protilátok, potom toto potvrdenie aj platí.
Je na to aj tlačivo, na stiahnutie tu https://www.uvzsr.sk/docs/info/ut/vyhlaska_205.pdf na poslednej strane.
@hettinka testovat ho nedávame, ma 4 roky a ani nikde necestujeme takze to vlastne nepotrebuje. A keďže mal teploty a kašeľ v case karanteny myslím že mal kovid aj on tak mi to prišlo bezvýznamné len mama ma do toho tlaci tak Ma zneistila...
aj ja mám skoro 4 ročného, testovaný bol len 1x , keď mal nádchu, pre istotu, až sa u mňa v robote neboja....inak test nikde od neho nepýtali a všade aj ubytka čo som pozerala na leto, písali že deti do 10 rokov testy nepotrebujú, tak to neriešim.
Podľa mňa to je zbytočné. Ja keď som mala asi covid tak som nebola ani na testoch . Riadila som sa iba podľa zdravého rozumu.