Proteín pre 14-ročné dievča

ivana05008
24. sep 2023

Ahojte,možno to bude znieť divne,ale chcem začať cvičiť (doma,postupne možno neskôr keď budem mať dakých 15-16 do posilky) a mala by som záujem o proteín či už do receptov alebo po tréningu alebo len tak na raňajky do kaše. Mám 14 rokov a chcela by som skúsiť,poprípade ak nie tak dám bratovi. Nemám zas dako pestrú stravu,nie všetko mi chutí tak aspoň či by ste poradili.

rebrambora
24. sep 2023

Nerozlisujeme proteiny pre zeny a muzov.
Najlepsie chod do predajne a nechaj si poradit.

patus_2
24. sep 2023

@ivana05008 ono nie všetky tie práškové proteíny sú zdravé. Hlavne nie tie ochutené a sladené. Pokiaľ necvičíš intenzívne budú ti stačiť proteíny z jedla - kvalitné mäso, mliečne výrobky - cottage, tvaroh, grécky jogurt, syry, strukoviny - fazuľa, cícer, šošovica atď.

mamamasama
24. sep 2023

Koľko vážiš? Protein je suplement, takze v prvom rade bielkoviny zo stravy a protein ako doplnok. Ja davam protein aj mojim detom. Nikdy nepili nezdrave veci ako Granko a pod, ale protein piju od 3 rokov. Davaj pozor na emulgatory a umele sladidla, ale v dnesnej dobe je trh plny naturalnymi bio produktami, takze staci trocha pogooglit a kupit ten spravny.

ivana05008
autor
24. sep 2023

@mamamasama Ďakujem krásne❤️

ivana05008
autor
24. sep 2023

@mamamasama Vážim 50kg.

mamamasama
24. sep 2023

@ivana05008 cca 80-100g proteínu, ak cvičís. Ak nie stačí 50g a to je jeden a pol proteinového drinku na deň. V podstate, ak by si jedla, mäso, ryby, cottage a tvaroh, tak nepotrebuješ ani protein. Ale sama vidím, že strava detí je 90% sacharidová, takže je super, že sa o tom zaujímaš už v mladom veku 👌