Ahojte,možno to bude znieť divne,ale chcem začať cvičiť (doma,postupne možno neskôr keď budem mať dakých 15-16 do posilky) a mala by som záujem o proteín či už do receptov alebo po tréningu alebo len tak na raňajky do kaše. Mám 14 rokov a chcela by som skúsiť,poprípade ak nie tak dám bratovi. Nemám zas dako pestrú stravu,nie všetko mi chutí tak aspoň či by ste poradili.
@ivana05008 ono nie všetky tie práškové proteíny sú zdravé. Hlavne nie tie ochutené a sladené. Pokiaľ necvičíš intenzívne budú ti stačiť proteíny z jedla - kvalitné mäso, mliečne výrobky - cottage, tvaroh, grécky jogurt, syry, strukoviny - fazuľa, cícer, šošovica atď.
Koľko vážiš? Protein je suplement, takze v prvom rade bielkoviny zo stravy a protein ako doplnok. Ja davam protein aj mojim detom. Nikdy nepili nezdrave veci ako Granko a pod, ale protein piju od 3 rokov. Davaj pozor na emulgatory a umele sladidla, ale v dnesnej dobe je trh plny naturalnymi bio produktami, takze staci trocha pogooglit a kupit ten spravny.
@mamamasama Ďakujem krásne❤️
@mamamasama Vážim 50kg.
@ivana05008 cca 80-100g proteínu, ak cvičís. Ak nie stačí 50g a to je jeden a pol proteinového drinku na deň. V podstate, ak by si jedla, mäso, ryby, cottage a tvaroh, tak nepotrebuješ ani protein. Ale sama vidím, že strava detí je 90% sacharidová, takže je super, že sa o tom zaujímaš už v mladom veku 👌
Nerozlisujeme proteiny pre zeny a muzov.
Najlepsie chod do predajne a nechaj si poradit.