Prosím poraďte, čo na bolesť bruška u 5-ročného syna.

macik34
6. feb 2020

Syn ma 5 rokov. V decembri uzival Klacid, zacalo ho boliet brucho a boli do dnes. Absolvovali sme sono, rtg, krv, chodime detskej gastro lekarke, vysetrila zlepy na parazity, krv.. Uzival Probiofix, Hylak, skusali sme Floraliv.. Uz som z toho zufala. Kazdy den sa stazuje. Mal to aj cez prazdniny. Este nas poslala psychologovi a na dychovy test. Kolono robit neodporuca, ze tomu nic nenasvedcuje a je maly, moze to byt nebezpecne. Mate skusenost? Co Vam pomohlo

83lenka83
6. feb 2020

@macik34 no-spa si skúšala? Môjmu stále zaberie keď ho boli bruško.

macik34
autor
6. feb 2020

@83lenka83 neskusala ale urcite vyskusam hned zajtra. Co ma tvoj?

lucinika
6. feb 2020

@macik34 stolica je v norme, nemá zastavené vetry?

lucinika
6. feb 2020

@macik34 ešte ma tiež napadlo ci to nie je psychického pôvodu 🤷‍♀️.

macik34
autor
6. feb 2020

@lucinika v norme, cez Viaanoce bol 3 tyzdne doma a aj tak ho bolelo.

kviann
6. feb 2020

moj je 4,5r a dost casto po jedle mi povie ze hi boli brusko a trva to uz tak rok, ked videl u starkej ze si natietsla nohy alpou aj on chcel, lebo sa pytal ze preco si ich natiera a ona mu povedala ze ju bolia nozicky, a on ze jeho boli brusko a tak odvtedy potierame brusko alpou mam ju v nadobke z rozprasovacom a on si Sam vezme a strekne a ja natriem, a potom si Este pyta namocit prstek. a hned je po bolesti, asi to bude len psychyckeho povodu.a takto ako sme zacali brusko potietat alpou staznosti ze ma boli brusko ubudaju, ale moj maly berie lieky na imunitu isoprinosine tabl.tak ja si skor Muslim ze su silne a z toho ho boli brusko, ked davam 1x za den je ok, ked zvysim na 2 tabl/den, hned boli brusko. Dalej som za tym nepatrala zatial.

lucinika
7. feb 2020

@macik34 ešte sa chcem spýtať na aké miesto pri bolesti ukazuje, skôr na žalúdok alebo oblasť čriev? Určite by som to konzultovala s iným gastroenterológom.

alama
7. feb 2020

@macik34 Ahoj, s dcerkou (8 rokov) sme podobne zazivali pred rokom. Ked boli vsetky vysetrenia negativne, lekari hovorili, ze to bude psychika. Nakoniec ale sa dovod nasiel, je to neznasanlivost lepku, brusko ju prestalo boliet za 3 dni po zacati diety. Ak mu nerobili testy, tak skuste aj to poziadat.

alama
7. feb 2020

@macik34 a bolesti jej zacali po jednodnovej crevnej viroze, dovtedy bola uplne OK. Takze ta viroza bola spustac.

lenkabruno
9. máj 2020

@83lenka83 ahoj môžem sa opýtať mala vstala ráno a plavé že ju boli bruško koľko tej nospa dávaš ? Štvrtku ? Má tiež 5r

83lenka83
10. máj 2020

@lenkabruno jednu tabletku

lenkabruno
10. máj 2020

@83lenka83 dakujem

zenicky
11. nov 2023

@83lenka83 dobrý deň dávala ste No SPU 4 ročnému?

83lenka83
15. nov 2023

@zenicky dobrý deň, ano davala.