Dobrý deň chcela by som poprosiť o radu dcérka je školáčka a teraz sade plasia stým vírusom korona a mám ťažkú otázku spolužiacka išla pred pár dňami do zahraničia a na budúci týždeň sa vráti ja som si není istá ako sa zachovať bojím sa dať ju do školy bojím sa toho viete mi poradiť a nebáť sa.dakujem
@63
A co chces robit?
Pride do skoly, stretne sa s ostatnymi, aj ked tvoja bude doma. O dva tyzdne ju posles do skoly a chyti to od toho ineho spoluziaka.
Klud, ziadna panika, nic sa nedeje. Vies s kym sa stretla jej ucitelka vcera? Ci nebola s niekym, kto odniekial docestoval? Upokoj sa v prvom rade
To, ze niekto siel do zahranicia, neznamena, ze si odtial hned prinesie darcek v podobe choroby. Ludia bezne cestuju. Co ak clovek, ktory za tebou stoji v rade v obchode sa prave tiez vratil zo zahranicia? Co ak clovek, po ktorom si chytila klucku niekde, ked si vchadzala, napr. na urad, sa prave tiez vratil zo zahranicia? A co ak bol aj nakazeny?
Myslim, ze jedina moznost, ako sa 100% vyhnut koronavirusu je zabarikadovat sa niekde v atomovom kryte a nevyliezt odtial minimalne do leta. Co je v dnesnej dobe asi tazko realizovatelne.
Zijem v krajine, kde je potvrdenych k dnesnemu dnu 19 pripadov a zijeme normalnym zivotom. Denne cestujem vlakom, elektrickou, dochadzam do prace, dieta mi chodi do skolky... dokonca mam dve kolegyne, ktore su v karantene, kedze sa vratili z talianska, s tym, ze boli aj normalne v praci jeden den. A nikto nepanikari.
Btw, dnes som citala clanok, ze u vacsiny deti ma tato nakaza takmer bezpriznakovy priebeh a predpoklada sa, ze deti je nakazenych ovela viac, ako uvadzaju doterajsie zdroje, prave kvoli bezpriznakovemu priebehu.
no možno by spolužiačka mala ostať doma, ale na druhej strane to môže tvoja dcéra chytiť hoc kde inde....takých ľudí čo sú voči ostatným netolerantných je veľa....Aj synovi prišiel na hodinu chalan ktorý bol na dovolenke v sev. Taliansku..... 😉
@deti95060810 veď to že niekto nedáva pozor obava je veľká
@63 to áno, len pomaly ani do práce alebo do obchodu nepôjdeš keď takto budeš rozmýšľať...😉
To by sa aj ta ucitelka mala bat, ze to dostane. Nepride do prace? Tiez som mala v triede dieta, ktore prislo z talianska. Teraz pride dalsi z lyzovacky z talianska. Verim, ze rodicia su natolko inteligentni a zodpovedni, ze ak by mali nejake podozrenie dieta do skoly neposlu.
@stanulienkat ucitelka nemoze dieta poslat domov, ak nema ziadne priznaky. Podla stanoviska ministerstva skolstva dieta, ktore plni povinnu skolsku dochadzku, nemoze len tak zostat doma.
Upozornit ucitelku,aby tu ziacku neprijala do skoly. Aby zostala aspon 1 tyzden doma.