Propolis pri zelených soplíkoch

babyangel
10. mar 2015

Milé mamičky, moja skoro trojročná dcérka má zahnisané dutinky, zelené hnisavé soplíky, vybrala už dvoje antibiotiká, teraz jej lekárka predpísala tretie a nejako jej nič nepomáha. Chcela by som sa opýtať, či nemáte náhodou niekto skúsenosti s propolisom pri týchto problémoch. Počula som, že sa propolis používa aj pri tomto ochorení + prevencia celkovo a že je veľmi dobrý. Môžu ho ale užívať aj také malé deti (do troch rokov)? Ak áno, ako jej ho mám podávať?

babyangel
autor
10. mar 2015

neviete mi nikto poradiť?

ivet1371
11. mar 2015

@babyangel ster jej robili? Moze mat bacil

babyangel
autor
11. mar 2015

@ivet1371 robili jej dvakrát. Mala 3 bacily. Streptokoka a ešte nejaké dva ale to už názvy neviem. Po prvých antibiotikách jej zmizol ten streptokok ale ostali tie zvyšné dva. Po druhých antibiotikách jej lekárka ster nerobila, poslala ma rovno na ušno-nosno-krčné. Tam ma poslali na rontgen a výsledok ukázal, že má zahnisané dutiny. Takže berie teraz tretie antibiotiká ale už ďalšie nechcem aby brala. Je to velmi veľa antibiotík za taký krátky čas pre malé dieťa. Preto chcem skúsiť nejakú inú formu liečby, prírodnú, a o tom propolise som počula ale neviem či je to vhodné aj pre deti. Ešte solux vyskúšam. Dúfam že niečo už konečne zaberie 😒

dionyzka
11. mar 2015

@babyangel ... no povedz si tak, ked moze vybrat troje antibiotika, tak ten propolis uz moze, urcite ma menej skodlive ucinky ako antibiotika. Ak mas propolis s alkoholom - podla mna to bude dost neprijemne, stipuce v nose, asi nie privelmi vhodne pre dieta a dost vysusujuce uz aj tak v rozdrasanych nosovych dutinach.
... ja by som dala probiotika, zvysila vitamin c, echinaceu, Sinupret - aj mesiac, a hlavne morskou solou, vincentkou dutiny stale cistila - aj 4-5x denne. My mame inhalator a velmi sa mi to osvedcilo na celej rodine. A tych bacilov je potrebne sa zbavit, takze asi tie antibiotika su namieste, neviem.

ivet1371
11. mar 2015

Homeopatika su aj dostat

xsunx
11. mar 2015

v kazdom pripade sa treba zbavit tych bacilov, kedze si nenapisala nazvy tak neviem lepsie poradit ale vela ich je rezistentných na antibiotika, streptokok je jeden z tych lepsich, na toho staci antibiotikum na penicilínovom zaklade. na pneumokoka je velmi dobry prirodny cordyceps, je to prirodne antibiotikum. podla toho akého ma bacila by som volila prirodnu formu ako sa ho zbavit, aj oreganovy olej je fajn

kvieta
16. mar 2015

Do troch rokov by som propolis dieťaťu nedávala. Ja ho používam roky, od detstva,dávam ho už aj dcére, ale nechcem Ti brať ilúzie, no ak je to už v takom štádiu, pomôžu asi iba vhodné atb. Propolis je fajn v rannom štádiu, moja osobná skúsenosť. Určite konzultuj s lekárom, alebo viacerými, lebo jej môžeš viac uškodiť, ako pomôcť.