Problémy so stolicou. Ako sa sám vykaká?

katkala
17. mar 2014

po prechode na tuhú stravu,mal tvrdu stolicu,začali sme skúšať všeličo možné,stolica sa upravila,ale stále sa bojí kakať,už má dva roky a kakať chodí tak,že ho držím pod kolienkami a nasilu ho držím.Stále vreští,vzpiera sa,bojuje so mnou,nakoniec sa vykaká.Kakať ho dávam na druhý,alebo tretí deň.Keď náhodou nechce ani vtedy,dám mu na 4 deň čípok a čakám.,ale aj tak ho musím zobrať,chytiť a nasilu dať vykakať s vreskotom.Neplače,len sa jeduje.je to hrozné,ale neviem čo mám s ním robiť.Sám nepôjde aj 7 dní,zadržiava stolicu vedome.na nočník,ani na záchod odmieta isť,vzpiera sa kričí.Už som zúfalá,pretože je to pre mňa strašné ho takto trápiť,ale kakať musí.neviem čo s ním...poraďte prosím ☹

brisilda
17. mar 2014

upravit stravu pokial donho nechces pchat lieky od lekara alebo cipky ......... nam pomohlo : jablko, slivky a paradajky 😉 ovocne stavy a vela tekutin ........davaj mu vela ovocia a zeleniny

miysa
17. mar 2014

nezavidim :( kamoska mala rovnaky problem s malou - panicky sa bala kakat /par krat mala hrozne tvrdu stolicu az jej natrhlo trosku ritku :(/, riesila to vtedy nejakymi homeopatikami proti stresu. Skus sa vsak poradit s obvodnym lekarom. Vela stastia prajem 🙂

ivet1371
17. mar 2014

presne ako piše brisilda upravit stravu-ovocie,struhane jablko,davaj probiotika mojmu pomohol nutrolinB ,jogurt s ovocim

jankaba1
17. mar 2014

Ahoj, skus mu davat jogurty ako acidko alebo Probio. Pit vacsinou cistu vodicku. Obmedzit sladke....A do pohara si daj 1-2 caj.lyzicky lanove semienko + pridat tosku vody, nech vznikne take zele. cca 10min.Potom mu to daj spapat, ci do jogurtu alebo na lyzicke s napr. zavaranou mandarinkou. To mu moze pomoct pri kakani.

dilino
17. mar 2014

kup EASYLAX pre deti a maš po probleme dava sa to do zadočku každy deň rano je tam 6 ampuliek je to glycerinovo-ibiškove na zmäkčene stolice akurat ide to do penazi stoji to okolo 7 eur vyskušaj jedno balenie a uvidiš davaj mu každy deň rano nieje to škodne ja mojej dcerke davam aj 2 krat za tyždeň len musiš davať jednu ampulku vstriekneš do zadočku nie viac. kup zatiaľ jedno balenie a nič nič tam nieje škodne mňe to poradila majiteľka lekarňe moja dobra znama.

jamelia
17. mar 2014

Ahoj, nasa dcera tiez ked mala cca 2 roky nechcela kakat - drzala aj 4 dni a potom s revom a len do plienky (cikat sa uz davno pytala) - vtedy si to asi tak viac uvedomovala - ze je to nieco z nej. Kedze mi ovocie nechce vobec papat a zeleninu len niektoru, davala som jej tiez odvar z lanovych semienok - to trosku rozriedilo stolicu. Po case ju to preslo. Mozno to chce menej silit - je to len psychika - nevsimat si a potom straaasne chvalit 🙂

kkubekova
17. mar 2014

Ahoj, ako pisu baby, skus davat viac ovocia a u nas pomohli probiotika - skus davat par dni Biogaja kvapky - nasa starsia niekedy ani na WC nedobehla 😀 a potom urcite nenutit - nemoze zadrziavat vecne - skus ho nechat tyzden a uvidis - mozno ked na neho nebudes tlacit a sam uvidi - teda skor uciti, ze je to v pohode a kakanie neboli, tak bude zase chodit sam a bez nutenia. Urcite to nie je lahke, drzim palce. 😉

milota164
17. mar 2014

ahoj, skus sa poradit s lekarom o uprave stravy ,aby nebola tuha a potom by som ho asi nechala, davat ho nasilu kakat nemozes vecne a ani cipky nie su dlhodobe riesenie. mozno ked sa mu to podari samemu bude po probleme... Drzim palce