Problémy so slzným kanálikom u 3 mesačného

tereza123123
28. okt 2011

Ahojte potrebujem par nazorov na moju situaciu.Maly ma 3 mesiace.Od porodnice ma zahnisane ocko kvapiek sme vyskusali asi sestoro aj materske mliecko. Masaze robime a ocko mu slzi len ked place a hnisu ma nazbieraneho len ked rano vstane.Po dlhom prehovarani som sa nechala nahovorit aby malemu preplachli slzny kanalik.(o nasej ocnej je zname ze pije preto som sa tomu branila) Maleho mi vzali a mna poslali do cakarne.Nasledoval 10min rev (keby dvere nemali gulu vletim tam a zoberiem ho prec ) potom ma zavolali dnu.Maly ocko totalne cervene na licku vyrezane nechty a dr s usmevom na mna ze sa jej to nepodarilo preplachnut.Vypisala ziadanku na kramare a poslala ma prec. Myslite ze mam ist na tie kramare?Kopu maminek z mojho okolia vravia ze ich deti to prerastli.Bojim sa aby mu ocicko neposkodili.Nema stym niekto skusenost?

abbey1
28. okt 2011

@tereza123123 Poznám prípady aj také aj také. Mnohým deťom sa to naozaj podarilo vekom prekonať, ale poznám , i z vlastnej rodiny, že niekedy pomôže ozaj len očný lekár. Ja by som na konzultáciu k inému očnému zašla, skúsila dobrého!!! homeopata a hlavne už nikdy nedávaj malého z rúk. Vždy máš ako rodič právo byť pri vyšetrovaní i ambulantnom zákroku a už nikdy nechoď k lekárovi, o ktorom máš zlé info. Bohužiaľ býva väčšinou pravdivé. To ti neradím v zlom, ale ako mama, ktorá si už čo to s lekármi, dobrými i zlými, zažila.

lucik85
29. okt 2011

tiez sme si tym presli,nepomahali ziadne kvapky ani masaz nic,boli sme na preplachu 2 x (prvykrat sa to nepodarilo doktorke vo ZV ,poslala nas do BB) ,ja som v ambulancii ani nechcela byt ,bol s nim moj muz a ja som plakala pred dverami ,bolo to hrozne pocut ten strasny plac . Doktorka nam vsetko vysvetlila ,mohli sme aj pockat do roka ci sa to same nespravi ale ak nie tak je nutny operacny zakrok v celkovej anesteze a to sme nechceli riskovat. Po preplachnuti sa ocko krasne vycistilo a nemali sme uz ziadny problem.

annaopialova
29. okt 2011

ahoj aj ja som bola ked sa mi maly narodil tiez to mal az na druhy krat sa to doktorke podarilo ano ako hovoris deticky velmi placu lebo ona ho zviaze do plachty aby sa nehybalo lebo na to treba presnost ona ma taku dlhu ihlu a tou to preplachje no neviem ci stoho sa da vyrastmoj maly mal aj stale upchaty nostek ako nahle mu to urobila bol pokoj

ruthke
29. okt 2011

Ide len o nepriechodny kanalik? Alebo o nejaky zapal. Pri nepriechodnom kanaliku, to zlte co sa v oku hromadi nie je hnis, je to len nazbierane to co oko normalne produkuje aby zvlhcovalo ocko. Moja dcerka sa narodila s oboma kanalikmi nepriechodnymi, rano vyzerala dost hrozne s tymi polepenymi ockami, ale to babatku vobec neprekaza. Jemne som jej to poutierala tamponikom zvlhcenym materskym mliekom. Nas pediater povedal, ze to vobec nemam riesit, ak sa to neda samo do poriadku do jedneho roka, potom mozme uvazovat o nejakom rieseni. Netreba do toho babrat tak skoro. Dcerke sa spriechodnili uz oba kanaliky, jeden niekedy v 4 mesiacoch, druhy az okolo 6teho.Ani masaze som jej nerobila.
Tak ak si chcela nazor, zijem v Kanade a tu sa do toho do jedneho roka zivota nebabre. Zbytocne by som maleho netrapila. V tomto veku babatka este tak rychlo rastu, tak rychlo sa menia, kedykolvek sa to moze zmenit. Drzim palce.

tanja61
29. okt 2011

maly ma este len 3mesiace tak mozes pockat a mozno sa to same spravi 😉 moj maly ma 8mesiacov a ten isty problem,maly sme aj kvapky aj masirovali a zatial nic ale ja si s toho zatial nic nerobim...moj starsi syn to mal tiez zaidne kvapky nepomohli ale pomohla masaz a do roka mal ocko ciste....zijem v UK a tu taketo preplachovania kanalikov do roka urcite nerobia 😉

dreamer4
29. okt 2011

Ahoj, moja babulka to mala tiez, a tiez do troch mesiacov sme sa trapili kazdodenne s vytieranim ,,hnisika"...vraj to babatkam nevadi, ale kazdopadne mala scuchane ocko z toho neustaleho vytierania.... skasali sme jej to aj vytlacat, ale nepomohlo, tak sme sli na prestrek a ani ten nezabral...nakoniec jej to prebili (sondaz)......bolo to asi dve minutky placu. Potom som jej to este asi 5 dni masirovala a prestrekovala s kvapkami, kym sa to neprecistilo.....a odvtedy mame pokoj, a myslim, ze aj mala je kludnejsia.......🙂 Pocula som tiez o tom, ze deticky mozu z toho proste vyrast...ale neviem,,.,,, ja som to dala prebit. Drzim palce

marrei
29. okt 2011

Měly to obě moje děti, s oběma jsme vyzkoušeli několik kapek (Kanamycin kapky i mast a ještě další, co nám dali na očním, název si nepamatuju). U Erička zabralo až třetí propláchnutí, s Anetku jsme šli po sérii tří průplachů - neúspěšných - na sondáž do nemocnice ☹ U průplachu jsem vždycky byla a držela dětem nožičky. Ono je to nebolí, jenom to není prostě příjemný, sestra rozevře oko a doktorka se mu v něm šťourá... takže nic moc příjemnýho.... zarudlý oči jsou normál, Eriček měl po jednom průplachu i trochu krve v slzách...
Jinak já bych na ten průplach šla, nevím, jestli by z toho nemohl postupem času vzniknout nějakej vážnější zánět.. takže hodně štěstí a pevný nervy 😉

annaopialova
29. okt 2011

@marrei ahoj je to tak je to neprijemne ale pomoze

janka196
29. okt 2011

ahojte aj my sa trapime s ockom. tiez od porodnice mal slzave. ale tie kapriky a tie vylucky boli len biele. akurat pred tyzdnom mala doniesla zo skolky virus a ochorel aj drobcek a ocko mu zacalo hnisat . ale riadne zeleny hnis :(. predtym sme davali optalmo ocne kvapky aj masticku ale nezaberalo. ocna dala antibiotikove tobrex aj kvapky aj masticku. ocko ma trosku lepsie ale stale ma hnisik. vytieram mu to ocuflashom a tak davam kvapky. ked sa do pondelka nezlepsi vraj mame prist a da novy recept. dufamm ze sa tomu preplachovaniu vyhneme

andrejka1974
29. okt 2011

ahoj tak mi mame tento problem stale mame ho od narodenia prepichovali jej ho 3 krat dvakrat vlokalnej anesteze a raz pod celkovou anestezou ocko jej obcas slzi aj teraz ale menej a mame obdobie ze neslzi aj niekolko mesiacov ina ocna lekarka nam povedala ze ho ma uzky a vekom sa to moze uplne spravit same my mame len slzave ocko nikdy nebolo hnisave

janka196
2. dec 2011

tak my uz mame za sebou preplach kanalika. maly bol taky statocny ani som neverila. ja som mu drzala ruky, sestricka hlavu a doktorka mu pekne ten kutik stiahla dolu len nevedela sa trosku trafit tak asi na 4-ty krat sa jej to podarilo. maly plackal len chvilocku cele to trvalo asi tri minuty 🙂 este mu ocko trosku hnisa tak pokracujeme mastickou a dufam ze uz to bude dobre 🙂

tereza123123
autor
2. dec 2011

Ahojte dakujem dakujem dakujem všetkým za rady pre istotu som sa poradila s mojou pediatričkou a ta doporučila kanálik prepláchnut v BA. No strach som mala hrozný ale behom 30sekund bolo hotovo :D malý sa ani nestihol rozplakat a už bol vonku. ešte sme dva týždne kapkali kapečky a očko poslucha takže som velmi rada že to tak dopadlo :D