Problémy s uškom

lubkab5
25. nov 2015

Ahojte máte niekto skúsenosť s vodou v ušku?...mala ma skoro 4 a dost casto chora sopliky a kašeľ..a pri nahodnom vyšetreni u krcneho nam zistil že ma vodu v ušku...ale nie taku s kupania ale taku co sa vytvara ..jak v kolene..aspon tak mi to vysvetlil..teras sme na antibiotikách....bojim sa lebo ma vystracil ked sa ma pytal ci mala nekrici a nerozprava nahlas...a to prave ano skuste ☹

seahorse27
25. nov 2015

Skusenost nemam, ale je hadam logicke, ze voda v uchu sposobuje, ze horsie pocuje 😉 Zrejme je tam nejaky chronicky zapal, ktory ked sa vylieci, tak voda zmizne a zas bude dobre. Prajem skore uzdravenie.

lubkab5
autor
25. nov 2015

@seahorse27 ďakujem ano tusime ze je to zapal, len ked mna lekar strasne vystrasil stym ze moze slapsie pocut, a ze tu vodu budeme asi tahat....preto hladam niekoho kto už to mal....nakolko mala je uz pol roka pravidelne chora....a stale sme chodili k jednemu krcnemu...ktory nastastie teras nerobil tak sme boli pri inom a on nam to zistil...predchadzajuci jej nikdy do usiek nepozrel ☹

pribinak
25. nov 2015

mal to nas maly sused, sli na vysetrenie sluchu, vysledok - hluchy ako poleno, dali mu do usiek ventilacne trubicky

anita26
25. nov 2015

Hlavne sa toho neboj, my sme to uz mali. Pri castych nadchach vznika v uskach vysoky tlak, zalahuje detickam v uskach a objavuje sa aj tekutina. Preto mozu slabsie pocut... Po dolieceni zapalov v nosohltane, odpuchne aj eustachova trubica, a v uskach odlahne, pojdete na prefuky cez nostek, (lekAr fukne do nosa vzduch a dieta pri tom hovori kukuk). Pripadne este dostanete avAmys do nosa na odpuch sliznice. Ak toto nepomoze, tak nasleduje operacia, pri ktorej sa bubienok nareze, odsaje sa tekutina a vlozi sa do blany bubienka ventilacna trubicka. Operacia sa robi v narkoze, je nebolestiva, vacsinou pri tom odstrania aj nosnu mandlu ak robi problem. Nasledujuci rok budete musiet davat pozor pri kupani, aby sa do usi nedostala voda, nakolko je bubienok otvoreny. My sme na kupanie pouzivali silikonove stopliky, z materialu ako je plastelina, dostat to v sportovych obchodoch. Zhruba po roku tie stipulky z bubienkovej blany vyjdu same, lekarka ich ambulantne vytiahne bezbolestne, ked su uz uvolnene. Ak by ste tekutinu v usku nechali, hrozi ciastocna strata sluchu, nakolko kladivka za bubienkom, ktore prenasaju zvuk su v tekutine a mohli by sa zlepit, zrast a neplnili by uz tu funkciu, ktoru maju. Neboj sa toho, je to liecitelne, dcere robili operaciu, ked mala 3roky....a je v pohode, pocuje sice len to, co sa jej hodi....ale urcite to nie je pre zly sluch...@lubkab5

lubkab5
autor
26. nov 2015

@anita26 Ďakujem krásne...aj keď dufam v to ze operácia nebude potrebná, nakolko jednu s ockami na strabizmus mame za sebou a druha nas pravdeponobne čaka....snad to nebude potrebne..ale uvidime....ale velmi pekne dakujem za skusenost.... 🙂 🙂 🙂 🙂