Problémy s pupčekom u 1,5 ročného dieťatka

raffaella
7. dec 2011

Mile mamicky,

rada by som sa vas spytala, ci nemate podobny problem, resp. skusenost. Moja dcerka ma podla mna taky uplne normalny, klasicky pupcek. Nemala s nim problemy po porode, klasicky sme cistili, potom odpadol a zhojil sa - cize nic vynimocne. Teraz ho ma vyslovene taky slimacikovity tvar (lepsie povedane taka spiralka to je). Myslim, ze tak cca po 1. roku zivota sa jej v tych zahyboch zacne obcas tvorit akoby zapal, ma to cervene, zrejme ju to aj svrbi a velmi mierne opuchne. Trochu jej to tam aj zapacha akoby. Bola som s tym este niekedy v lete u pediatra, odporucil ze vzdy to musi byt suche, cize vytierat plienkou v zahyboch a ked jej to ocervenie, dat tam bud nieco na plesen - Imazol, alebo co som ja zistila tak jej najviac pomaha tea tree oil. Viac to teda doktorka neriesila. Obcas sa to vyskytne opat.

Ale chcem sa vas spytat, ci ste niektora s tym mali takisto podobny problem, ci je mozne ze dieta ako sa meni aj fyzicky, ci z toho vyrast moze, alebo ci to u vas pediater riesil aj viac. Dakujem!