Ahojte
Začínam sa stresovať
Syn bude mat dva roky o mesiac
Predkožku sme sa snažili sťahovať vždy počas kupelu nikdy však nejako uspěsne len bolo vidiet ze tak je dierka ale potom už sa mu to začalo vadiť
A nedal si ho ani chytiť
Teraz tam má dierku ovela menšiu s vsimla som si ze pri cikani sa mu spraví balonik
Mam sa obávať zákroku alebo este sa dá to stiahnuť aj bez lekará a násilia ???
Dakujem za kazdú radu a skúsenosť
@matyasek29 ak je to len predkozka, kazdy vecer tepla vana a mocit a stahovat aj viac krat pocas kupela, nie vo vode, ak budes dosledna, aspon ten balonik by mohol zmiznut, ale ci pojde cela predkozka dolu, tazko povedat, moze to mat aj prilepene. Lekar vie predpisat aj kortikoidny krem, ale tam je uspech tiez 50:50, je to velmi individualne.
@bmp tiez som za to to neriešiť nasilu
Skúsim maste a kúpeľ dakujem
@senta_sofia jasne dakujem
@matyasek29 pediater to rieši až po 3.roku dieťaťa... Tak máte ešte čas...
@kukulienka83 ano viem ze po 3 roku len ma znepokojili to zmenšenie dierky a balonik
@matyasek29 mam 2 chlapcov a pri kazdej prehliadke sa nas doktorka pyta, ci sa im netvori balonik v tomto mieste ako vy popisujete. Nastastie nam nie, ale asi by nebolo na skodu, keby to vidi aspon pediatricka. Ved netreba hned mysliet na najhorsi zakrok. Ma predsa viac skusenosti a mozno vam len odporuci nejaku mast.
@kika831 v pondelok ideme k DR.
@matyasek29 drzim palce
pediater mojho syna samozrejme odporucal cakat ale ako chlap som videl ze to takto byt nemoze a je to len otazka casu ked to prejde do bolestiveho zapalu. ked mal 3 roky siel som s nim urologovi a ten mu to vyriesil jednym hmatom za zlomok sekundy..
je to urcite neprijemne ale urcite omnoho menej bolestive ako pripadny zapal..
@peter2404 fuuuuu
Ja sa toho zákroku bojimale uvidím co mam v pondelok povie naša DR
Dakujem vam
@kika831 dakujeme budeme to potrebovat
@matyasek29
neviem ci je toto dovod na strach, ono to nie je urcite prijemne ale zas to nie je nejaka hrozna vec.. teda hovorim o zakroku samotnom..
horsie je to skor so starostlivostou potom,trochu to boli na dotyk a mazanie framykoinom a macanie v repiku nie je sranda 😉
len na pobavenie - synovi som urobil do pohara repikovy cajik a v nom som namacal vatu ktorou som mu potieral postihnute miesto... synovi sa vsak omylom podarilo ten caj vypit..
tak prisiel za mnou ze "tati, ja som omylom vypil pipikovy cajik. co ked sa premenim v noci na pipika ?" 😃 😃 😃
@peter2404 zlatý 😉😉😉😉👌👌👌👌
@peter2404 že toto napíše chlap 😨 čudujem sa 🤐
@matyasek29 určite žiadny dr, stačí repík, prípadne masť z justu. Na stiahnutie má more času 😉 Ono tým, že to stiahnu nasilu, nikde nezaručia, že sa to neprilepí nanovo. 😖
A hlavne, toto "prilepenie" má svôj dôvod !!
https://www.modrykonik.sk/blog/hajanka/article/nepriatelia-obriezky-a-nasilneho-pretiahnutia-p/
@sashabb sa ten balónik ? Co sa mu robí?
@matyasek29 a ta mast prosim ti je aká
@matyasek29 to sa mu upraví, balonikovanie taktiež napomáha k odliepaniu.
****** BALOONING ******
Vznik tzv. balooningu (nafuknutiu pri moceni) poukazuje na to, ze sa zacalo prirodzene oddelovanie predkozky. Je dokazane, ze nie je v rozpore s mocenim. http://www.cirp.org/library/normal/babu1/ Je to normalna vyvojova faza a nie je dovod na obavy, ani si nevyzaduje chirurgicky zasah. Dieta moze docasne vykazovat nepohodlie alebo bolest pri moceni pocas tohto obdobia, to preto, ze sa predzkozka prave moze oddelovat od zaluda. Nepohodlie sa uplne zastavi, ked bude oddelenie kompletne. Predkozka sa mozno stlale nebude dat stiahnut na tomto mieste, pretoze otvor je stale uzky. S pribudajucim vekom a zrelotou sa spicka rozsiruje a balooning sa uplne vytraca.
ak chcete niekto vyskúšať slezový krém z Justu na uvolneneie predkožky mám volný, kludne napíšte ip ...
Ja mam 2 rocneho syna, tiez ma balonik, ked cika a neda sa mu stiahnut predkozka, ma tam asi dierku ako spendlikova hlavicka. Bolo som s nim u urologa nestiahli to nasilu len nas hned objednali na operaciu. Toto je moja skusenost
@alu123 no s teraz co? Jeden napíše ze je to v poriadku a druhý nie? Uz SIM z toho naozaj zmetená 😫
@matyasek29 ahoj ja som toto riešila pred dvoma mesiacmi. Len mala dierka na cikanie a tiež sa malému nafukoval ale len trosku. A začal sa sám obsuchovat a ako si ho naťahoval tak sa mu robili prasklinky. Tak sme šli k urologovi. Samozrejme hneď chcel sťahovať nasilu. Zakázala som mu to. Dal nám nejakú masť kortiko-steroidnu. Tak sme mali dva týždne natierať a kozticka už po troch dňoch začínala byt pružná a pomalí sme začali sťahovať. No okolo žaluďa mal potom predkozku prilepenu. To už som po dohovore s urológom súhlasila nech mu to pretiahne. Zákrok bol rýchli a bezbolestny. Stiahol to ako nič. Samozrejme že potom ho dva dni štípal pindik a aj zadržiaval moc ale v sprche pod vodou mu to nedalo a vycikal sa. Prvý deň som ho mala nechať tak a na druhý deň už síce aj trochu cez plač som sťahovala. A hlavne sme ho museli zbaviť takého bieleho nánosu čo mal pod predkožkou aby nemal zapali. Nikdy nebudem ľutovať že som to takto riešila teraz mu to ide krásne už sa naučil aj sám že si musí stiahnuť. Len to netreba zanedbať a po zákroku naozaj každý deň sťahovať.
@alu123 prečítaj si článok čo som dala link vyššie. Určite by som s 2ročným nešla na operáciu 😲
@matyasek29 ja píšem aj z "našej" skúsenosti. Taktiež ma strašili, že pokiaľ to v 3rokoch nepôjde treba to riešiť a bla bla. Ibaže ja už som mala čo-to načítané, takže som si len pomyslela svoje. Syn mal 4,5r. keď sa mu to odlepilo samé, v podstate iba s jeho pomocou. Nenásilne, a bezpolestne.
Ja nechápem KAM sa tak Dr. ponáhlajú 😠
@matyasek29 ja tiez neviem, len ja uz mam aj termin operacie, ziadnu masticku mu nedali ani nic.
@matyasek29 ja som inak tiez stahovala spociatku pri malom len tak ze bolo vidno dierku, viac sa mi zdalo ze to nejde, ale hned som sa aj doktorky pri prvej poradni spytala ci to tak staci... a ta sa s tym neparala, stiahla mu to hned uplne ze "vsak mu to ide uplne super". mal tam sice zopar praskliniek z ktorych mu presakovala krv, co som sa aj zlakla, ale pri dalsich kupaniach uz bez praskliniek a som rada ze som to podchytila takto zavcasu. cize aj pre ostatne kocky, spytajte sa lekarky hned ked su deticky male.
ale urcite sa to bude dat poriesit aj teraz, ako vravi napr. @3petka
drzim palce ! 🙂
@domculik pri prvej poradni? to akože novonarodenému bábätku???? to nemyslíš vážne 😨
A akože nič v zlom, ale to musí byť fakt odborníčka, keď mu to hneď nezcitne natrhla. Veď zrovna vďaka týmto trhlinkám a mikrotrhlinkám, keď sa to robí nasilu su potom problémy a nejedno dieťa skončí skrz TOTO na obriezke. A pritom stačí tak málo, byť jemný a nič neuponáhlať a dieťaťu sa to odlepí aj samo.
----------------------------
No ale ako čítam, už radšej nebudem otvárať túto diskusnú tému, lebo mi je normálne zle z týchto príspevkov 😖
Ste matky a dušujete sa akoby ste zomreli pre vaše deti, ale takéto veci im bez mihnutia oka dáte urobiť. Veď prilepte si časť svojho citlivého tela sekundovým lepidlom a strhnite.
Nebolí to však? 🙊
A len posledné čítajte, čítajte, čítajte
https://www.modrykonik.sk/blog/hajanka/article/nepriatelia-obriezky-a-nasilneho-pretiahnutia-p/
@sashabb
najlepsie sa vyjadrovat o veciach o ktorych sice hovno vies ale mas to nacitane z internetu..
pochop ze ten zakrok je pre chlapcov v prvom rade ULAVA, pretoze akykolvek zrast v tej oblasti boli alebo aspon taha, ma sa to volne pohybovat kedze penis sa zvacsuje a zmensuje vplyvom mnozstva podnetov..
rozpravat o tom katastroficke pribehy je fakt mimo, moj chlapcisko bol kratko po zakroku v uplnej pohode, sedeli sme v pizzerii a smiali sa..
desat doktorov znamena 11 nazorov, urolog ktoremu sme isli - mimochodom v novom meste - to vyhodnotil ako prospesne tak nam tento zakrok odporucil..
@matyasek29 dobrý deň...isto Vás poslu urologovi.to aj nás poslali.ale nešla som,lebo som mu to nechcela nasilu .tak som našla obyčajne babské rady. Kúpili sme čaj slez nebadany.v tom si to máča.plus masť z Just-u slezovu.kazdy večer natierame,a už to má dva mesiace a pekne sa to oddeľuje.pomalicky sa vytvárajú dierky a stiahla som o dva mm viac ako na začiatku.takze ja som za toto.iba ak by boli problémy s tým cikanim,že by sa nevedel,vtedy nečakajte.mna nútila stará dr sťahovať ako malému...narobili sa jazvy.potom iní lekári nezávislé od seba povedali že to mám nechať tak....že je normálne aj v siedmych rokoch ak to ešte neni. Že príroda si to sama.takze kým vidím že s tým nemá problem a pomaličky to ide, nechávam to tak.snad som poradila