Milé mamičky,poprosila by som o radu,ak mate niektorá podobný problem alebo skusenosti s nim...Naša mala pomaly 5 mesacna dcerka ma velke problemy s kakanim...sama sa nevykaka vobec odkedy sme zacali prikrmovat...konecne sme zacali kakat pekne a po zavedeni príkrmov sme tam,kde sme boli ...mame intoleranciu na laktozu,tak si davame pozor a reflux od narodenia...zatial papame len zeleninovo-maskove prikrmy,tak uz vobec neviem,co robit :( prosim poradte...lekarka nam na to nic nepovedala...
@nesa12 ahoj my sice nemame problemy, ale davali sme malej kvapky babycalm na prdky zaberaju asi jedine aspon nam...a potom biogaja su to kvapky na obnovenie crevnej mikroflory s tym mi mala pekne kakala...a inak som do vsetkeho davala drvenu rascu varit...
@nesa12 ahoj presne viem o com pises, aj nasa dianka mala problem po zavedeni prikrmov sa vykakat, uz som z toho bola zufala, lekarka mi radila len take veci ako slivkovy dzus, odvar z vlociek, nic z toho jej nepomohlo, tak manzel sa uz nastval a isiel do lekarne, lekarnik nam poradil sirup DUPHALAC, staci jej dat 5 ml a do dvoch dni sa ti krasne vykaka, uvidis...je to jediny sirup co mozu aj deticky..nam to velmi pomohlo odvtedy uz taky problem nemala, ale mam ho stale v zalohe doma, ak by mala zapchu..urcite ho skus..Ten sirup posobi tak ze zmekcuje stolicu v crievku a podporuje pohyb crievok, takze je to nenasilna forma ale je ucinny...fakt ti ho odporucam, urcite malej pomoze..
dakujem pekne babenky,ste zlate. uz sme skusili vsetko mozne,probiotika,duphalac,sirupy a stale nic. Velvet26 dakujem za radu,urcite vyskusam...ja som tiez duphalac jeden cas brala na predpis,lebo som mala problemy,ale nevedela som,ze sa moze aj detom davat.
skusaj jej davat papat redsie jedla nie huste a rano vypit prevarenu vodu teplu, pije dost
@visage1974 rano jej davam teplu vodu a aj cez den,ale nepomaha :( vela vody a aj cajiku vypije za den,preto nechapem...skusali sme aj riedke jedla davat,ale ani to nezabralo...tale je mrzuta,ale papat jej chuti.
@nesa12 my mame ten isty problem. Dnes je to tyzden, co davam prikrm, zacala som mrkvou, to bolo v pohode, a v sobotu som pridala zemiak a odvtedy Adamko nekakal. A dnes 2x velmi tlacil, druhykrat aj s placom a vykakal iba 2 bobky ako hrozno. Ja sa ale bojim, ze som si to vsugerovala, lebo nasa 3-rocna dcerka ma obrovsky problem s kakanim, az taky, ze musime davat klystir, lebo zadrziava stolicu.
a u gastroentologicky si bola oni by mali vediet poradit
dajte hlavne pozor, aby mala dostatok tekutin. cajik na brusko riedeny vodou a vela vodicky. babatka strasne vela vstrebu a potom im z tej zeleniny a masa ostane v crievkach akoby lepidlo a vela sa natrapia tlacenim. Tkaze tekutiny su zaklad, no a ked uz nepomaha nic, tak rektalna hadicky ako posledna poznost pri niekolkodnovej zapche a nie casto, pretoze si na to dieta vie zvyknut akoby, resp. to crievko, ze vypudi co ma len pri tom danom podrazdeni a babatko sa potom samo nevie vykakat uz skoro vobec. takze s hadickou opatrne, ale obcas sa inak neda a treba si nou pomoct 😖
este ma napadlo lanove semiacka skus dat malej napr do jogurtu alebo ich prevarit 5 minut a dat jej to vypit vynechala by som zemiaky tie zapekaju a aj ryzu a mrkvu a snaz sadavat vela vlakniny napr jablko obsahuje vela vlakniny a urcite by som jej stale davala pit tu vodicku na lacny zaludok aj pred jedlom moja zlata
@nesa12 ahoj skús vysadiť varenú mrkvu......veľa tekutín....hlavne vodu a slabý detský čaj na lačno............môže už slivkovú šťavičku HIPP? nariediš s vodou...., neviem teraz či može odvar s ovsených vločiek ak má intoleranciu laktózy skús sa poradiť s doki........dáva sa do zarobeného mliečka.........mrkvičku a jablčko v surovom stave......alebo nastúhanú.....
@visage1974 ano boli sme aj na gastre,kedze mame reflux a laktozovu intoleranciu musime tam chodit,len doktorka je nejaka zvlastna,ked uz si nevedela rady,co s malou skusit,tak povedala,aby sme do nemocnice na pozorovanie :( nevie pochopit,ze sme tam boli 6 dni hospitalizovane,zistili jej reflux a nic ine...pritom ona jej okrem testov na laktozu nerobila ziadne vysetrenia ani len sono bruska...mala pije vela vodicky a aj cajikov...ked sme zacali prikrmovat a davali sme len mrkvicku,tak bolo vsetko v poriadku,len odkedy sme dali zemiak je to taketo...par dni nebudem davat a uvidim,co to urobi...
clovek by si nemyslel, ze sa raz bude tesit z hovienka, co? 😉 ale s tou rurkou opatrne, nasa starsia sa na to tak naucila, ze sme potom dva tyzdne bojvali kym sme ju naucili zase kakat a tlacit bez toho
kam chodis gastroentologicke?
moj maly ma od narodenia problem s kakanim,velmi tvrdu stolicu,presli sme vsetkymi lekarmi a nic nepomohlo a nepomaha uz ma skoro 5 rokov a je strasne sa pozerat ked sa trapi kakat
@visage1974 do novych zamkov dr.polomovej
@78lenka to mi je velmi luto...ja dufam,ze sa nam skoro upravi laktozova intolerancia a prejdeme na babylove mliecko ( to jedine nam robilo dobre,len teraz ho nemozeme,lebo mame nutrilon bezlaktozove)..vsetky nutrilon mliecka ju velmi zapekaju,tak sa snazim jej davat radsej viac prikrmy ako to mlieko...
ahojte ... my mame rovnaky problem s kakanim resp. s nekakanim 🙂 ... od 2 mesiacov musel byt syn prikrmovany UM, ale z vacsej casti mal moje mliecko, kakaval krasne aj 3x denne "zltu prazenicku" ... po zavedeni zelen. prikrmov (mal vyse 5 mesiacov) prestal kakavat uplne ... lekarka mi odporucila prestat so zelen. prikrmami a skusit neskor s tym, ze zrejme este crievka a brusko nie su dostatocne zrele ... tak sme sa opat vratili len k mliecku, lenze syn nekaka stale!!!! vobec!!!
po 4-5 dnoch som musela dat uz rurku a teda na 3x z neho vyslo az hruza a opat nekakal a nekakal dalsie dni. Vobec to nechapeme, kedze sme sa vratili k povodnemu stavu, ze len mliecko ... no kakanie sa nam "nevratilo". Ako prikrm pije Bebu, ktora nam do 5 mesiaca nesposobovala absolutne ziadne problemy, krasne ukazkovo "nazlto" kakal az na chrbatik 🙂 ... proste bez problemov ... skusala som dat aj Hipp slivk. stavu, snazim sa aj vodicku donho dostat, aj struhane jablcko zriedene s teplou vodou, lekarka poradila aj kompot. slivku rozmixovat a tuto podavat ... zatial ziadny vysledok v plienke ☹ ...nechcem mu davat rurku, ale co narobim, ked nebude kakat uz 5.den????
skusala si davat nieco so slivkou
??????
@velvet26 ahoj prosim ta ten Duphalac ti dali v lekarni aj bez receptu. Ja som bola vcera v troch a nikde mi ho nechceli dat vraj je na predpis :( A mame problem s kakanim a neviem si pomoct. Zaciatok stolice ma velmi tvrdy a nevie to chudatko pretlacit, normalne ked sa mu otvori zadocek a skusam mu pomoct teplomerom tak je to strasne tvrde a on to hned stiahne spat :( kazdy den vykaka trosku uplne riedkej stolice ale to len z toho, ze sa tak puci a to riedke mu podla mna len prechadza okolo toho tvrdeho :(
@nesa 12 ahoj. My problémy s kakaním mame od narodenia. Ja už som vyskúšala všetko možné. Dobré jej dávať probiotiká. My sme brali biogaia ale teraz sme presli na ine a musim povedať, že sa jej to trošičku upravilo. A mala by veľa piť. Ale tiež som skúsila vyvariť ovsené vločky a vývar som potom davala do všetkého a vločky napríklad do jogurtu.
@zuzkakach to vazne na predpis? moj muz ho kupoval a v lekarni mu ho predali bez problemov, on sa tam isiel vtedy opytat, ze co by mu poradili a lekarnik mu odporucil prave ten duphalac a predal mu ho uplne v pohode...zaujimave..ale to bolo minuly rok, mozno ako sa menili kategorizacie liekov, ho uz dali ako na predpis, nevieme veru, tento rok sme ho nekupovali, lebo ho mame este dost vo flasticke...
@monika15 jasneee, slivkovu hipp stavu , aj slivkovy kompot (na radu detskej lekarky) - kompot. slivku rozmixovat a dat papat ... ale nepomohlo. Vcera nam lekarka odsuhlasila odvar z ovsenych vlociek, vyskusala som a dnes sa synovi kooonecne podarilo vykakat ...ale ci to mozem brat ako vitazstvo nad problemom alebo nahodu, neviem .... uvidim, co bude dalej
ahoj my sme tiez mali po zavedeni prikrmov problem s kakanim, niekedy nekakal aj viac dni a ak uz kakal tak strasne plakal...nakoniec som zistila ze ked mu dam mrkvu to je jedno ci uvarenu alebo len tak potretu vo vacsom mnozstve a potom este nakojim neskor tak ma problem sa vykakat...obcas pomohol teplomer ked som strcila do zadocku ale niekdy ani ten nie....tak ked davam mrkvu tak len vo velmi malom mnozstve a odvtedy problem nemavame....niekedy sa aj v noci budieval a plakal strasne a to kvoli tomu ze sa nemohol vykakat....